+4 021 402 3927; +4021 402 3935

Studenti cu merite deosebite

Programul educational ROBERTO ROCCA – TENARIS 2021

Programul educational ROBERTO ROCCA – TENARIS 2020

Programul Educațional Roberto Rocca oferit de grupul TENARIS, compania TenarisSilcotub menit să ofere sprijin studenților pasionați pentru a urma o carieră în inginerie a continuat și ȋn anul 2021.

Bursierii au fost selectați pe baza rezultatelor la învățătură, a potențialului de lider și a unor aptitudini personale, dar și pentru creativitate și capacitatea de a lucra în echipă. Astfel, 10 burse au revenit studenților din Universitatea POLITEHNICA din București, iar 2 din cele 10 burse au fost câștigate de studenții Facultăţii de Chimie Aplicată și Știința Materialelor:


Simona IONIŢĂ, anul 2 master MCADS
Cosmin Gabriel PAULIUC, anul 4 licență SIPOL


FELICITARI!!!

Ȋn cadrul ședinţei Consiliului Facultăţii din data de 26 octombrie 2021, studenţii au primit Diploma de onoare. Decernarea diplomelor a fost făcută de către doamna Decan Prof. dr. ing. Cristina Orbeci.

Studenţii au primit titlul onorific de „ambasadorii” ai Facultății de Chimie Aplicată și Știința Materialelor, în relația cu mediul socio-economic.Programul educational ROBERTO ROCCA – TENARIS 2020

Programul educational ROBERTO ROCCA – TENARIS 2020

Parte din grupul Tenaris, compania TenarisSilcotub investeste in fiecare an in educație prin programul educational Roberto ROCCA, competiție deschisă studenților din universitățile tehnice din mai multe state ale lumii.

In România, festivitatea de premiere a celor 30 de câștigători a reunit studenti din Universitatea POLITEHNICA din București, Universitatea Tehnica din Cluj Napoca, Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iași și Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești.

Compania susține studenții cu rezultate bune la învățătura care doresc sa intre in aceasta competiție de selecție riguroasa, ca parte a angajamentului său pentru educația tehnică.

Bursa Roberto ROCCA include o componentă financiară de 9.600 de lei și acces la programe de training și mentorat organizate de companie. Bursierii din 2020 au fost premiați cu ocazia unui eveniment cu tema “ECO-Green și sustenabil”, tema fiind axată pe abordarea sustenabilă a mediului industrial.

Ceremonia de premiere a avut loc online in data de 11.11.2020. La eveniment au luat parte reprezentanții companiei, bursierii Roberto ROCCA și reprezentanți ai Facultăților din care provin studenții bursieri, Facultatea de Chimie Aplicată și Știința Materialelor fiind reprezentata de către doamna Decan Prof. Dr. Ing. Cristina Orbeci.

Studentul Facultății noastre - Sebastian Ursescu, anul IV SIPOL, a obținut bursa Roberto ROCCA.

In urma evenimentului, Sebastian Ursescu a consemnat următoarele gânduri:
“Când m-am înscris pentru programul educațional Roberto Rocca nu am crezut că voi ajunge printre cei 30 de câștigători, mai ales când știam că sunt în competiție cu studenți din toată țara. Sunt o persoană care încearcă să găsească oportunități pentru a se dezvolta nu numai profesional, ci și pe plan personal. Faptul că mult timp m-am îndoit de propriile capacități m-a făcut sa pierd destul de multe experiențe, dar de data asta am îndrăznit să încerc și am și reușit. Aș vrea să le arat și altor persoane care se tem să își asume riscuri sau nu au încredere în ele însele că pot realiza orice atât timp cât își doresc cu adevărat și pun pasiune în ceea ce fac. Mulțumesc încă o dată celor de la compania TENARIS pentru această oportunitate și experiență ce mă va ajuta cu singuranță în a deveni cea mai bună versiune a mea”.Programul educational ROBERTO ROCCA – TENARIS 2019

Programul educational ROBERTO ROCCA – TENARIS 2019 Programul educational ROBERTO ROCCA – TENARIS 2019

TenarisSilcotub a acordat in 2019, 40 burse pentru 40 de studenti de la universitatile cu profil tehnic din Romania, prin programul international “Roberto Rocca Education Program (RREP)” ajuns la editia a 14-a in Romania. Castigatorii celor 40 de burse au fost selectati printr-un proces care ia in considerare atat nivelul academic, cat si competentele individuale. Bursierii provin de la Universitatea POLITEHNICA din București, Universitatea Tehnica Cluj‑Napoca, Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” Iasi si de la Universitatea de Petrol Gaze din Ploiesti.

Prin Roberto Rocca Education Program (RREP), compania Tenaris sprijina tinerii care studiaza in domeniul ingineriei, oferind burse in 17 tari din intreaga lume.

Doamna Mihaela Popescu, Presedinte TenarisSilcotub a declarat:
„Educatia aduce progresul pe termen lung si potenteaza succesul, in general, fie personal, fie in business. Prin aceste burse, le recunoastem studentilor performantele si ii incurajam sa isi urmeze pasiunea pentru inginerie. Consider ca acesti studenti reprezinta un avantaj competitiv, pe care Romania il poate fructifica pe termen lung. Lucrurile bune se construiesc cu oameni de calitate, iar dezvoltarea companiei TenarisSilcotub in Romania este dovada vie a acestui lucru”.

Evenimentul de acordare a burselor, organizat la Cluj-Napoca in data de 3 Decembrie 2019 s-a bucurat de prezenta lui Tim Hurson si a lui Dorte Nielsen, care au vorbit despre „Creativitatea ca avantaj competitiv”.

La eveniment au luat parte reprezentanții companiei TenarisSilcotub, invitați, bursierii și reprezentanți din centrele universitare din care fac parte studenții.

Din Facultatea de Chimie Aplicată și Știința Materialelor au luat parte la eveniment studenta Erika Blânzeanu - anul IV SIPOL, bursiera a programului Roberto ROCCA 2019 și decanul Facultății Prof. Dr. Ing. Cristina Orbeci.Programul educational ROBERTO ROCCA – TENARIS 2018

Programul educational ROBERTO ROCCA – TENARIS 2018

In anul 2018, compania TENARIS a acordat studentilor pasionati de inginerie, 40 de burse Roberto Rocca.

Bursierii Roberto Rocca de la universitatile de profil din tara au fost selectati de catre specialistii in resurse umane de la Tenaris, pe baza rezultatelor la invatatura, a potentialului de lidership si a aptitudinilor personale care pun in valoare pasiunea pentru inginerie si capacitatea de inovare.

10 din cele 40 burse acordate studentilor din Romania au revenit Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti, respectiv 3 din cele 10 burse au fost acordate studentilor de la Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor.

Studentii de la Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor care au obtinut burse Roberto Rocca sunt: OPREA (STOICA) ELENA-ALEXANDRA, JURJ MARIA-AIDA si MARGARIT ANA-MARIA.

Mai multe detalii sunt disponibile aiciProgramul educational ROBERTO ROCCA – TENARIS 2017

Programul educational ROBERTO ROCCA

In data de 7 martie 2018, Compania TENARIS a organizat la Salina din TURDA ceremonia de acordare a diplomelor pentru studentii bursieri din 2017 ai programului educational ROBERTO ROCCA. 8 din cele 40 burse acordate studentilor din Romania au revenit Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti si 4 din cele 8 au fost acordate studentilor de la Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor. Cei 4 studenti de la Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor care au obtinut burse sunt: Andreescu Monica ANDREESCU, Iuliana VELICU, Sebastian Alexandru IORGU si Theodor RATA.

Programul educational ROBERTO ROCCA a fost fondat in anul 2005 pentru domeniile inginerie si stiinte aplicate; in program sunt incluse 80 de universitati din 11 state. In Romania programul beneficiaza de finantare din partea companiei Tenaris si este destinat studentilor din domeniul ingineriei. Selectia studentilor a fost realizata de specialistii in resurse umane de la Tenaris. Bursierii de la universitatile de profil din tara, au fost alesi pe baza rezultatelor la invatatura, a potentialului de lider si a unor aptitudini personale, dar si pentru creativitatea si capacitatea de a colabora in echipa.

In urma concursului de selectie a fost stabilita tematica sub care s-a desfasurat festivitatea de anul acesta: “40 pentru Romania” – 40 de studenti bursieri de la Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti, Universitatea Tehnica din Cluj Napoca, Universitatea Tehnica Gh. Asachi din Iasi si Universitatea de Petrol si Gaze din Ploiesti.SEEMOUS 2018

SEEMOUS 2018

Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti a obtinut in cadrul celei de-a XII-a editii a Olimpiadei de Matematica a Studentilor din Sud-Estul Europei (SEEMOUS 2018), dedicata studentilor din anii I si II, doua medalii de aur si trei medalii de argint. Studentul Alexandru-Adrian BRATEI din anul II de la Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor a obtinut medalia de argint. La editia anterioara, cea din 2017, acesta obtinuse medalia de aur.Alexandru Adrian BRATEI, domeniul "Inginerie Chimica", anul I

Alexandru Adrian BRATEI a obtinut o medalie de aur la cea de-a XI-a editie a Olimpiadei Internationale de Matematica SEEMOUS 2017 (South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students), ce s-a desfasurat in perioada 28 februarie - 5 martie, 2017, in Ohrid, Macedonia. SEEMOUS este un concurs cu participare internationala organizat de catre Societatea Matematica din Sud-Estul Europei si care se adreseaza studentilor din primii doi ani de studiu.


"Va intrebati cum de am ajuns aici? Sincer - nu am nicio idee exact cum.

Nu ma consider un om cu o capacitate exceptionala sau iesit din comun, ci pur si simplu un om potrivit la locul potrivit, un om care in credinta lui a fost ghidat spre ceea ce are nevoie. Sa neg ca am muncit ar fi o minciuna, dar nici ca am muncit pana nu am mai putut nu pot sa zic. Eu pot spune ca am gasit un echilibru.

De asemenea nu pot nega rolul sansei - nu oricine are ocazia sa aiba parinti care sa se ocupe de educatia lui si profesori pasionati care sa stie exact sa il ghideze."

- Alexandru Adrian BRATEI -