+4 021 402 3927; +4021 402 3935

Stiri

Programul GET de la AkzoNobel
19
01/2022

Programul GET de la AkzoNobel

AkzoNobel lanseaza programul GET (Graduate Engineer Trainee).


LINK-URI UTILE

prezentarea programului


Proiectul ROSE
18
01/2022

Proiectul ROSE

Studentii interesati sa participe in calitate de consilieri in proiectul ROSE sunt invitati sa depuna dosare de candidatura pana la data de 01/02/2022.


LINK-URI UTILE

detalii suplimentare


Sesiunea ianuarie-februarie 2022
10
01/2022

Sesiunea ianuarie-februarie 2022

Conform Metodologiei de organizare a studiilor universitare de licență, masterat, doctorat și postuniversitare în perioada 15 noiembrie 2021- 28 ianuarie 2022 (săptămânile 7-14) din semestrul I, an universitar 2021-2022 în sesiunea ianuarie – februarie 2022:
- pentru studiile universitare de licență, examenele se vor desfășura cu prezență fizică.
- pentru studiile universitare de masterat, examenele se vor desfășura on-line iar activitățile de cercetare se vor desfășura cu prezență fizică.


#CivicAcc Hackathon
25
11/2021

#CivicAcc Hackathon

Societatea Academică din România, alături de Cornerstone Technologies și Universitatea Politehnică din București, organizează #CivicAcc Hackathon, un hackathon pe tema creșterii gradului de implicare a tinerilor în comunitate.


LINK-URI UTILE

pagina de web a evenimentului

formularul de înscriere


3VIA: A Trivia Trilogy
08
11/2021

3VIA: A Trivia Trilogy

Pe data de 12 noiembrie a.c, intre orele 17:30 - 19:00, va avea loc "3VIA: A Trivia Trilogy to Enhance Knowledge and Awareness on the Circular Economy", o seară distractivă de învățare și cercetare colaborativă, care se va desfășura în cadrul Săptămânii Științei și Inovării de la Madrid (Madrid Science and Innovation Week) și care va trezi curiozitatea și interesul pentru economia circulară.

Toți cei prezenți în cadrul evenimentului vor primi diplomă de participare din partea Universității Politehnica din Madrid, Universității Tehnice din Istanbul și Universității Politehnica din București.

3VIA este un eveniment care constă în scurte prezentări informative, chestionare și sesiuni de discuții destinate studenților din anul I și II, totul într-un mediu internațional care va permite studenților UPB să își cunoască colegii din celelalte țări partenere.

Participanții vor face cunoștință cu elementele de bază ale conceptului de economie circulară, fiind invitați să participe în mod activ la activitățile propuse, prin trei activități trivia bazate pe diferite teme deosebit de interesante și actuale. Cele trei mini chestionare cu întrebări introductive abordează trei activități principale din cadrul economiei circulare: reduce, reutilizează și reciclează. Fiecare sesiune de chestionare va fi urmată de o scurtă discuție structurată pe fiecare dintre cele trei teme propuse.

Trilogia trivia va include o discuție deschisă despre economia circulară, deschisă tuturor participanților la sesiunea principală.

Seara se va încheia cu anunțul premierii participanților și o scurtă informare despre viitoarele oportunități pe care studenții le au în cadrul EELISA European University.

Evenimentul se va desfasura pe platformele Zoom, Kahoot! si Mentimeter.

Public țintă al evenimentului il reprezinta studenții din anul I și II, din cadrul celor 3 țări reprezentative și alte țări din UE.

Din anul 2020, Universitatea POLITEHNICA din București este membră a European Engineering Learning Innovation and Science Alliance (EELISA). Această alianță, cu acronimul său inspirat de Elisa Zamfirescu — una dintre primele femei inginer, cea mai recunoscută din Europa în mediul internațional — aduce împreună nouă universități din șapte țări, cu 180.000 de studenți, 16,000 de cadre didactice și cercetători și 11.000 de angajați ai universităților.

Mai multe detalii, precum și formularul de înregistrare se gasesc in pagina de web a evenimentului.


LINK-URI UTILE

pagina de web a evenimentului

website-ul European Engineering Learning Innovation and Science Alliance (EELISA)


OMV Petrom Excellence Scholarship
02
11/2021

OMV Petrom Excellence Scholarship

Joi, 04.11.2021, ora 15:00, va avea loc, pe platforma Microsoft Teams, intalnirea online pentru selectia studentilor pentru bursele OMV Petrom Excellence Scholarship.

Programul de burse de excelenta al OMV Petrom este adresat studentilor din anii universitari II, III si IV, care au media generala peste 8 (pe anul/anii de studii anteriori).


LINK-URI UTILE

canalul de Microsoft Teams

pagina de web a programului de burse


Semnarea contractelor de studii - masterat
17
10/2021

Semnarea contractelor de studii - masterat

Programarea semnarii contractelor de studii pentru studentii programelor de studii de masterat este disponibila aici.


Semnarea contractelor de studii - licenta si masterat
24
10/2021

Semnarea contractelor de studii - licenta si masterat

Programarea semnarii contractelor de studii pentru studentii programelor de studii de licenta si masterat este disponibila aici.


Semnarea contractelor de studii - masterat
17
10/2021

Semnarea contractelor de studii - masterat

Programarea semnarii contractelor de studii pentru studentii programelor de studii de masterat este disponibila aici.


Vaccinarea - între mituri și adevăr
15
10/2021

Vaccinarea - între mituri și adevăr

În contextul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 și pentru a veni în sprijinul informării corecte a populației, pe baze științifice, Societatea Academică din România lansează seria evenimentelor "Vaccinarea - între mituri și adevăr".

Primul astfel de eveniment va avea loc luni, 18 octombrie a.c., începând cu orele 19:00, online, prin platforma Zoom sau pe pagina de Facebook.

În ambele moduri de participare, se pot adresa întrebări invitaților, printre care:
- dna. Dr. Irina Strâmbu, medic primar pneumolog (Institutul Național de Pneumoftiziologie “Marius Nasta“) și conf.univ. la Universitatea de Medicină "Carol Davila";
- dl. Dr. Gabriel Diaconu, director medical al Centrului MindCare.


LINK-URI UTILE

pagina de Zoom a evenimentului

pagina de Facebook a evenimentului


Microsoft Student Summit
15
10/2021

Microsoft Student Summit

In perioada 18 - 20 octombrie 2021 se va desfasura evenimentul Microsoft Student Summit (S2), cel mai important eveniment adresat studentilor din intreaga lume, menit sa le imbunatateasca abilitatile in noile tehnologii si sa fie inspirati de liderii Microsoft. Evenimentul se va desfasura online, in limba engleza.

Printre subiectele importante ce se vor discuta in cadrul evenimentului se afla:
- Rock Your Profile – A guide to LinkedIn;
- Get started with AI;
- Exam Cram – Azure Data Fundamentals;
- Core tools for a dev career;
- Get started with programming languages.

Obtinerea de informatii suplimentare si inregistrarea se pot face pe pagina web a evenimentului.


LINK-URI UTILE

pagina web a evenimentului


Burse DAAD
14
10/2021

Burse DAAD

Serviciul German de Schimb Academic (DAAD) scoate și în acest an la concurs burse în Germania pentru studenți, absolvenți, doctoranzi și cadre didactice din cadrul instituțiilor de învățământ superior și cercetare din România.

Sunt finanțate cursuri de limbă, cursuri de limbaj de specialitate și civilizație germană, programe de masterat și stagii de cercetare. De asemenea DAAD finanțează programe desfășurate în limba germană și/sau în limba engleză.

Pentru detalii suplimentare sunt oferite sesiuni de informare online pe Zoom în limbile română, germană și engleză.


LINK-URI UTILE

tabel sinoptic al celor mai importante programe de burse DAAD

informatii in legatura cu sesiunile de informare pe Zoom


Mobilitati ERASMUS+
11
10/2021

Mobilitati ERASMUS+

Procesul de selectie a candidatilor pentru mobilitatile studentesti ERASMUS+ se desfasoara online, in sectiunea dedicata din website-ul facultatii, pana pe data de 22 octombrie 2021.


Semnarea contractelor de studii - licenta
08
10/2021

Semnarea contractelor de studii - licenta

Programarea semnarii contractelor de studii pentru studentii programelor de studii de licenta este disponibila aici.


Burse Nuclearelectrica
08
10/2021

Burse Nuclearelectrica

Societatea Nationala Nuclearelectrica SA, singurul producator romanesc de energie nucleara, are ca prioritate principala identificarea, formarea si retentia unei noi generatii de specialisti, avand in vedere ca resursa umana inalt calificata si asigurarea acesteia reprezinta un factor esential in industria nucleara.

In acest sens, SNN lanseaza un program de burse dedicat studentilor din anii universitari III si IV pentru perioada 2021 - 2023, corelat cu necesarul de personal si specializari estimate a fi necesare in cadrul SNN, pe termen lung.


LINK-URI UTILE

informatii suplimentare

pagina web a programului de burse


Can-Pack România
08
10/2021

Can-Pack România

Can-Pack România deruleaza o initiativa cu sprijinul Asociației Alucro cu scopul de a contribui la o mai bună cunoaștere a industriei aluminiului în rândul studenților din România, cât și pentru a facilita tranziția acestora către piața muncii. Este vorba de un program anual de burse și internship, aflat la prima ediție, cu desfășurare până în luna decembrie 2021.

În cadrul programului, un număr de 10 studenți vor beneficia de posibilitatea efectuării unui stagiu de practică și mentorat, remunerat printr-o bursă în valoare de 500 euro. Studenții selectați pentru o bursă Can-Pack România vor beneficia de perfecționare în producția dozelor din aluminiu în cadrul singurei companii din țară producătoare de doze.

Acesta se adresează studenților în anul doi de studii la facultăți cu profil tehnic, tehnologic, chimie industrială, mecanică, electrică, electronică, automatizări, cu media generală peste 9.00.

Inscrierea studenților în procesul de selecție se face prin completarea formularului de mai jos și trimiterea acestuia la adresa office[at]alucro.ro.


LINK-URI UTILE

formularul de inscriere

brosura programului


Athens Network
05
10/2021

Athens Network

Programul de mobilitati de scurtă durată ATHENS Network va avea loc în perioada 13 - 20 Noiembrie 2021. Ediția din această toamnă se va desfășura online, hibrid și fizic, în funcție de situația fiecărei universități membre ATHENS. Înregistrarea participanților pe platforma ATHENS se va realiza pâna la data de 10 octombrie 2021.

Pentru a aplica la acest program este obligatoriu ca studenții să parcurgă etapele de mai jos:
- Accesarea website-ului ATHENS și crearea unui cont pentru selectarea universității și a cursurilor pe care doresc să le urmeze
- Descărcarea și completarea formularului de înregistrare și a formularului Student Commitment, pe care să le transmită semnate la adresa de e-mail international[at]upb.ro

Programul ATHENS se desfășoară de două ori pe an, în lunile martie si noiembrie, si cuprinde cursuri științifice și activități "Dimensiunea Culturală Europeană".

La încheierea unei sesiuni ATHENS se organizează o examinare și se acordă diploma și credite (în general 3 credite ECTS).


LINK-URI UTILE

website-ul programului

postare dedicata pe pagina de Facebook University POLITEHNICA of Bucharest - Department of International Relations


Intalniri organizatorice cu studentii anul I
05
10/2021

Intalniri organizatorice cu studentii anul I

Vineri 8 octombrie 2021, vor avea loc discutii organizatorice cu studentii din anul I, dupa urmatorul program:
Grupa 1111A, interval orar 12:00 - 12:30, sala P212-P213
Grupa 1112A, interval orar 12:30 - 13:00, sala A040
Grupa 1113A, interval orar 13:00 - 13:30, sala A040


BASF Innovation Hub 2021
24
09/2021

BASF Innovation Hub 2021

Termenul pentru depunerea cererilor de înscriere la competiţia BASF Innovation Hub 2021 s-a prelungit până pe data de 30 septembrie 2021.


LINK-URI UTILE

informatii suplimentare


Repartizarea pe specializări / programe de studii
21
09/2021

Repartizarea pe specializări / programe de studii

Listele Preliminare privind Repartizarea pe specializări / programe de studii a studenților din anul II, an universitar 2020-2021, au fost postate in platforma Moodle.


Cereri repetare, reînmatriculare, transfer
17
09/2021

Cereri repetare, reînmatriculare, transfer

Studenții care doresc să depună cereri de repetare (an special), reînmatriculare, transfer de la alte instituții de învățământ, pentru anul universitar 2021-2022, pot depune aceste cereri până la data de 27.09.2021. Cererile se vor trimite cu atașament pe adresa carmen.stancescu[at]upb.ro.


Burse Nuclearelectrica
06
09/2021

Burse Nuclearelectrica

Societatea Nationala Nuclearelectrica SA, singurul producator romanesc de energie nucleara, are ca priroitate principala identificarea, formarea si retentia unei noi generatii de specialisti , avand in vedere ca resursa umana inalt calificata si asigurarea acesteia reprezinta un factor esential in industria nucleara. In acest sens, SNN lanseaza un program de burse dedicat studentilor din anii universitari III si IV pentru perioada 2021-2023, corelat cu necesarul de personal si specializari estimate a fi necesare in cadrul SNN, pe termen lung.


LINK-URI UTILE

informatii suplimentare

pagina web a programului de burse


Bursele Constantin Stroe
24
08/2021

Bursele Constantin Stroe

Fundația Groupe Renault România, în parteneriat cu Dacia, programul educational "Bursele Constantin Stroe".

În anul școlar și universitar 2021 – 2022, vor fi acordate:
- 10 Burse de Performanță către elevi ( clasele X- XII) și studenți din învățământul liceal și universitar.
- 50 de burse sociale elevilor din învățământul primar și gimnazial care provin din medii și zone rurale sau urbane defavorizate, din Argeș și Dâmbovița.


LINK-URI UTILE

pagina web a programului


Telekom lanseaza platforma Futureproof
17
08/2021

Telekom lanseaza platforma Futureproof

Telekom a lansat platforma digitala gratuita Futureproof, pentru a-i sustine pe tinerii din Romania si din intreaga lume sa isi inteleaga mai bine abilitatile si modul in care acestea sunt conectate la oportunitatile viitoare de cariera. `

Dezvoltata în colaborare cu personalități din rândul Generației Z, printre care si Billie Eilish, și cu experți din zona de HR, platforma foloseste modelul RIASEC (personalitate vocationala), pentru a-i inspira pe tineri sa inteleaga cum pasiunile, abilitatile, talentele si personalitatea lor contribuie fundamental la formarea lor profesionala si in alegerea celei mai bune modalitati de a folosi aceste atribute personale in carierele lor viitoare.

Proiectul Futureproof a fost lansat ca urmare a rezultatelor celui mai recent studiu* realizat de Telekom, care evidentiaza ca tinerii din Generatia Z sunt ingrijorati cu privire la perspectivele lor viitoare, influentate puternic de pandemia mondiala de Coronavirus - 61% dintre respondenti sunt ingrijorati de viitorul lor loc de munca si de perspectivele de cariera, 54% nu sunt siguri ce tipuri de cariere vor exista in viitor iar 43% dintre ei spun ca nu sunt siguri daca au calitatile necesare pentru a reusi in cariera.


LINK-URI UTILE

website-ul platformei


Oil and Gas Horizons
15
08/2021

Oil and Gas Horizons

In perioada 16-19 noiembrie 2021, va avea loc la Universitratea Gubkin din Moscova, congresul intitulat "Oil and Gas Horizons", care reuneste anual studenti din intreaga lume. Termenul limita pentru inregistrare este 5 septembrie 2021.


LINK-URI UTILE

informatii suplimentare

website-ul congresului


Tabere studentesti 2021
30
07/2021

Tabere studentesti 2021

Distribuirea locurilor in taberele studențești pentru studenții FCASM este disponibila aici.Tabere studentesti 2021
21
07/2021

Tabere studentesti 2021

Lista finala cu studenții FCASM beneficiari de locuri in taberele studențești în anul 2021 este disponibila aici.Tabere studentesti 2021
16
07/2021

Tabere studentesti 2021

Procesul verbal al sedintei comisiei de selectie a studentilor beneficiari de locuri in taberele studentesti in anul 2021, este disponibil aici.Fii antreprenor 5.0
15
07/2021

Fii antreprenor 5.0

Universitatea POLITEHNICA din București lansează "FII ANTREPRENOR 5.0!", proiect implementat cu ajutorul Centrului de Antreprenoriat UPBizz și cofinanțat de către Ministerul Educației.

Proiectul "Fii antreprenor 5.0!" se derulează în perioada Iunie-Decembrie 2021 și vizează facilitarea transferului de cunoștințe teoretice pentru 50 studenți ai universității, prin: organizarea unui curs de competențe antreprenoriale acreditat ANC, dezvoltarea ideilor de afaceri în cadrul sesiunilor de mentorat și, totodată, încurajarea spiritului competitiv prin derularea unui concurs de idei de afaceri.

Având în vedere contextul actual generat de pandemia COVID-19, activitățile în cadrul proiectului se vor desfășura exclusiv în sistem online.


LINK-URI UTILE

informatii suplimentare

regulamentul proiectului

formular de inscriere


BASF Innovation Hub 2021
15
07/2021

BASF Innovation Hub 2021

BASF, lider mondial în industria chimică, în parteneriat cu Camera de Comert și Industrie Româno-Germană, a decis să susțină ideile tinerilor inovatori, și implicit, start-up-urile românești.

Competiţia BASF Innovation Hub 2021 va fi axată pe idei care contribuie la tehnologiile curate și inovaţiile menite să îmbunătăţească dezvoltarea sustenabilă și protecţia mediului.

Inovația sau ideea de lansare a unei afaceri care va câștiga competiția națională va fi premiată iniţial cu 2,500 EURO brut. În calitate de câștigător al competiției locale, participantul devine automat eligibil pentru participarea la marea finală și primește sansa de a câstiga premiul cel mare. Câștigătorul din Marea Finală primește 5.000 de euro brut. Juriul desemnat va decide asupra ideilor care vor fi finanțate.

Concursul se adresează companiilor inovatoare și start-up-urilor cu maxim cinci membri, iar condiţia de bază pentru participare este ca ideea proiectului să contribuie în mod direct sau indirect la crearea de soluții pentru energie curată, fiabilă și accesibilă și/sau pentru o agricultură sustenabilă și/sau să faciliteze economia circulară.

BASF Innovation Hub 2021 constă din două etape principale:
1. BASF Innovation Hub 2021 Competițiile naționale: prima parte a competiției. După depunerea cererilor de înscriere, cele mai bune cinci echipe locale vor avea oportunitatea de a-și prezenta ideile în fața unui juriu național, care va decide câștigătorul. Câștigătorii vor participa mai apoi la Marea Finală a BASF Innovation Hub 2021.
2. Marea Finală a competiției BASF Innovation Hub 2021: este o șansă unică pentru câștigători de a-și prezenta ideile de inovatoare și de afaceri publicului larg. Suplimentar, câștigătorilor li se oferă posibilitatea de a beneficia de sprijin pentru dezvoltarea ulterioară.

BASF Innovation Hub 2021 are scopul de a susține tinerii inovatori sau afacerile inovatoare care să abordeze cel puțin unul dintre următoarele subiecte:
- Energia curată (exemple: soluții digitale care se axează pe creșterea eficienței procesului și eficienței energetice, soluții pentru creșterea ponderii de energie regenerabilă în cadrul surselor de alimentare cu energie (termică, solară, eoliană), energia termică și soluții de izolație, optimizarea metodelor de încălzire, răcire și aerisire, decarbonizarea sistemelor de energie și promovarea tehnologiilor cu emisii zero);
- De la fermă la consumator (exemple: tehnologiile agriculturii de precizie, servicii de consultanţă în domeniul agriculturii digitale, soluţii de agricultură digitală, soluţii care contribuie la dezvoltarea unor sisteme de producere a hranei mai durabile, produse pentru protecția selectivă a recoltei, protecţia biologică a recoltei);
- Economia circulară (exemple: soluţii care contribuie la cicluri de producţie mai durabile, care au un mai mare respect faţă de mediu, bază digitală pentru reciclare în buclă închisă, soluţii pentru materialele plastice biodegradabile și cele bazate pe produse bio, soluţii de reciclare (bio)chimică, reciclarea catalizatorilor, reciclarea materialelor provenite de la baterii, produsele și serviciile eficiente din punct de vedere al folosirii resurselor).

Cererile se pot depune până în data de 15 septembrie 2021.

Pentru orice detalii legate de acest proiect persoanele de contact de la BASF România vă stau la dispoziție: Rodica Mărgărit, tel: +40 724 638 527 și Carmen Turcu, tel: +40 744 807 976.


LINK-URI UTILE

informatii suplimentare


Tabere studentesti 2021
13
07/2021

Tabere studentesti 2021

Lista cu studenții care au depus cerere pentru ocuparea unui loc gratuit in taberele studențești este disponibila aici.

Comisia de selecție se va întruni, online, in data de 14.07.2021, ora 13:00, in vederea selecției beneficiarilor de locuri de tabere.Programarea examenelor de admitere la masterat
12
07/2021

Programarea examenelor de admitere la masterat

Programarea examenelor de admitere la masterat pentru sesiunea IULIE 2021 este disponibila aici.


Tabere studentesti 2021
05
07/2021

Tabere studentesti 2021

Studenții Universității POLITEHNICA din București se pot înscrie pentru locuri in taberele studențești, organizat de Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) – Direcția Sportul pentru Toți și Programe pentru Tineret (DSTPT) organizează, prin Casele de Cultură ale Studenților și Complexul Cultural Sportiv Studențesc "Tei" în perioada vacanței de vară 2021.

Taberele studențești se desfășoară pe perioada vacanței de vară 2021, la mare, la munte și în Delta Dunării, pentru studenții înscriși la cursurile cu frecvență în instituțiile de învățământ superior de stat.

Perioada de completare și depunere a cererilor tip (ANEXA 4) se va face în perioada 06 – 11 iulie 2021. Cererile insotite de documentele justificative, conform metodologiei, se vor depune la adresa secretariat[at]chimie.upb.ro.


LINK-URI UTILE

Metodologia privind organizare și desfășurarea taberelor studențești 2021, aprobată prin Ordinul de ministru nr 432/30.06.2021

ANEXA 4 – CERERE INDIVIDUALĂ pentru ocuparea unui loc în cadrul Taberelor Studenţeşti organizate de MTS-DSTPT

ANEXA 8 – REGULAMENT DE TABĂRĂEliberarea diplomelor de inginer
18
06/2021

Eliberarea diplomelor de inginer

Absolvenții promoției 2020 - studii universitare de licență, se pot programa începând cu data de 22.06.2021 - la telefon 021/402.96.39 (Biroul Acte de studii), în vederea eliberării diplomelor de inginer.

Absolvenții care nu au depus la secretariat pozele pentru diploma de licență sunt rugați să le aducă în momentul programării la Biroul Acte de studii.Festivități de absolvire
16
06/2021

Festivități de absolvire

Festivitățile de absolvire pentru studenții de la programele de studii de licență se vor desfașura după cum urmează:
- Festivitatea de Absolvire a Șefilor de Promoție - sâmbătă, 10 iulie, ora 19:00
- Festivitatea de Absolvire a absolventilor de la Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor – vineri, 16 iulie, ora 16:00

LINK-URI UTILE
informații suplimentare
formular de înscriereFII ANTREPRENOR 5.0
16
06/2021

FII ANTREPRENOR 5.0

În perioada următoare se va lansa cea de-a cincea ediție a proiectului CNFIS-FDI 2021- 0018 "FII ANTREPRENOR 5.0!", din cadrul Universității POLITEHNICA din București, implementat cu ajutorul Centrului de Antreprenoriat UPBizz și cofinanțat de către Ministerul Educației.

Centrul de Antreprenoriat susține demersurile antreprenoriale realizate de către studenții și absolvenții Universității POLITEHNICA din București, prin crearea unui mediu stimulativ pentru tinerii care doresc să își dezvolte o afacere pe cont propriu, asigurându-le instrumentele educaționale și practice necesare în acest sens.

Proiectul "Fii antreprenor 5.0!" se derulează în perioada Iunie-Decembrie 2021 și vizează facilitarea transferului de cunoștințe teoretice pentru 50 studenți ai universității, prin: organizarea unui curs de competențe antreprenoriale acreditat ANC, dezvoltarea ideilor de afaceri în cadrul sesiunilor de mentorat și, totodată, încurajarea spiritului competitiv prin derularea unui concurs de idei de afaceri.

LINK-URI UTILE
formular de informareChestionarului privind angajabilitatea
04
06/2021

Chestionarului privind angajabilitatea

Procedura de completare și verificarea a chestionarului privind angajabilitatea pentru promoția 2021 este disponibila aici.Ajutor financiar pentru achiziționarea de calculatoare
04
06/2021

Ajutor financiar pentru achiziționarea de calculatoare

A fost aprobat Ordinul nr. 3851/2021 privind aprobarea Calendarului pentru acordarea unui ajutor financiar în vederea achiziționării de calculatoare pentru anul 2021. Acesta a fost publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 559 din 31 mai 2021.

LINK-URI UTILE
informatii suplimentare
formular cerereProgramul de Practică Parlamentară Internațională la Bundestagul german
17
05/2021

Programul de Practică Parlamentară Internațională la Bundestagul german

Programul de Practică Parlamentară Internațională la Bundestagul german, desfășurat in colaborare cu Universitatea Liberă din Berlin, Universitatea Humboldt din Berlin și Universitatea Tehnică din Berlin, se va derula pe o perioada de 13 săptămâni (01.03.2022-31.07.2022), oferind tinerilor absolvenți romani posibilitatea de a acumula experiență în practica muncii parlamentare pe lângă un membru al Bundestagului german, dar și posibilitatea de a studia la o universitate germană.

Condițiile de înscriere, formularele necesare, alături de alte informații cu privire la program sunt disponibile în pagina web a programului.

Documentele pentru înscriere trebuie transmise electronic, prin e-mail până la data de 31.07.2021.

LINK-URI UTILE
pagina web a programului
adresa de e-mail pentru trimirerea documentelor de înscriereBootcamp de Antreprenoriat
14
05/2021

Bootcamp de Antreprenoriat

Centrul de Antreprenoriat UPBizz organizează în colaborare cu Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria și Managementul Afacerilor un Bootcamp de Antreprenoriat - Un program gratuit de dezvoltare a competențelor antreprenoriale dedicat studenților UPB. Programul cuprinde 7 module: Economie, Juridic, Marketing, Management, Financiar, Plan de afacere și Surse de finanțare.

Perioada de desfășurare: 18.05.2021-16.06.2021 | Platforma Microsoft TEAMS

LINK-URI UTILE
formular de înscriere
website-ul programuluiSucces Club
14
05/2021

Succes Club

Centrul de Antreprenoriat UPBizz în colaborare cu CCOC (Centrul de consiliere și orientare în carieră) organizează o conferință care face parte din cadrul programului Succes Club - Program gratuit de identificare și dezvoltare a competențelor profesionale și antreprenoriale pentru studenții UPB.

În cadrul conferinței, centrul va avea ca invitat special un speaker de succes care activează în zona antreprenoriatului.

Scopul conferinței este de a-i introduce pe studenți în atmosfera generală a mediului antreprenorial românesc, dar și de a crea o imagine de ansamblu asupra traseului de la start-up la afacere de succes.

Miercuri | 26.05.2021 | 16:00-17:00 Platforma Microsoft TEAMS

Speaker: Tudor Ciuleanu - Founder Rebel Dot

LINK-URI UTILE
formular de înscriere
website-ul evenimentuluiPrezentarea programelor de studii de licență
12
05/2021

Prezentarea programelor de studii de licență

În data de 20 mai 2020, începand cu ora 14:00, va avea loc prezentarea programelor de studii de licență. Ordinea de prezentare a acestora este următoarea:
- Chimie Alimentară și Tehnologii Biochimice
- Chimia și Ingineria Substanțelor Organice, Petrochimie și Carbochimie
- Ingineria și Informatica Proceselor Chimice și Biochimice
- Ingineria și Protecția Mediului în Industria Chimica și Petrochimică
- Știința și Ingineria Materialelor Oxidice și Nanomateriale
- Știința și Ingineria Polimerilor
- Controlul și Expertiza Produselor Alimentare

Prezentările se vor face online prin intermediul aplicației Microsoft Teams. Durata prezentării fiecărui program de studii este de 15 minute. După prezentarea tuturor programelor de studii va exista o sesiune de întrebări și răspunsuri.Structura anului universitar 2020-2021
11
05/2021

Structura anului universitar 2020-2021

Structura anului universitar 2020-2021 este disponibilă aici.European Web Survey on Drugs
04
05/2021

European Web Survey on Drugs

Observatorul European pentru Droguri și Toxicomanii realizează Studiul european online privind drogurile: modele de consum, folosind platforma LimeSurvey și tehnica interviului cognitiv.

Scopul studiului este de a colecta informații despre felul în care modelele de consum de droguri variază în Europa, în special despre frecvența și modalitatea consumului, cât și despre cantitățile consumate pentru conturarea viitoarelor politici și intervenții naționale și europene in domeniul drogurilor.

Pot participa la acest sondaj persoanele cu vârsta de cel puțin 18 ani, care au consumat, cel puțin o dată în ultimele 12 luni, cel puțin una dintre următoarele substanțe psihoactive: canabis (hașiș sau marijuana), cocaină, ecstasy/MDMA, amfetamină, metamfetamină, heroină sau orice altă nouă substanță psihoactivă. Respondenții pot renunța la sondaj, in orice etapă a chestionarului, nefiind înregistrate niciun fel de informații de identificare a acestora (nu vor fi stocate adrese de IP, nu vor fi folosite dispozitive de tip token).

LINK-URI UTILE
pagina web
chestionarul
Informatii suplimentare: Ruxanda Iliescu, Observatorul Roman de Droguri și Toxicomanii: 0213164797, 0723284482, ordt[at]ana.gov.roCurs de limba japoneza
28
04/2021

Curs de limba japoneza

Facultatea de Inginerie în Limbi Străine din Universitatea POLITEHNICA din București organizează un curs de limba japoneza.

LINK-URI UTILE
website-ul cursuluiOpenGov Influencer
22
04/2021

OpenGov Influencer

Guvernul României organizează concursul OpenGov Influencer, în scopul creșterii gradului de informare și implicare a tinerilor cu privire la valorile și principiile guvernării deschise, prin încurajarea utilizării noilor tehnologii digitale pentru promovarea acestora.

LINK-URI UTILE
informatii suplimentare
website-ul concursuluiWEDO 2021
13
04/2021

WEDO 2021

Marti, 20 aprilie 2021, ora 10:00, se va lansa oficial concursul WEDO 2021, organizat de Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti impreuna cu Veolia Romania. Concursul este unul de idei, fiind adresat studentelor si elevelor de liceu.

LINK-URI UTILE
website-ul concursului
adresa evenimentului de lansareGROWWW Graduate Programme
08
04/2021

GROWWW Graduate Programme

Grupul MOL anunță începerea perioadei de înscriere pentru programul adresat tinerilor absolvenți, Growww. Acest program intensiv cu durata de un an este o oportunitate excelentă pentru tinerii care și-au obținut diploma de licență sau de master de a-și începe cariera la una dintre companiile de top din regiune.

LINK-URI UTILE
informatii suplimentare
website-ul programuluiPlata taxelor
07
04/2021

Plata taxelor

Studentii Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor sunt rugati sa urgenteze plata taxelor corespunzatoare examenelor nepromovate din anii anteriori. Toate detaliile in legatura cu plata taxelor sunt disponibile in sectiunea dedicata.Burse de studii si de cercetare
05
04/2021

Burse de studii si de cercetare

Agentia de Credite si Burse de Studii ofera burse pentru persoanele care, in anul urmator, doresc sa faca un stagiu de studii sau de cercetare in strainatate. Ofertele pentru care sunt organizate concursuri in acest moment (cu termenul limita de transmitere online a candidaturilor) sunt urmatoarele:
05 aprilie: MBA Coreea, Azerbaijan, Mongolia, Turkmenistan
14 aprilie: Slovacia NSP
15 aprilie Slovacia SAS
29 aprilie: Bulgaria, Polonia
30 iunie: Iordania

Bursele se adreseaza elevilor de clasa a XII-a, studentilor, masteranzilor, doctoranzilor, cadrelor didactice si cercetatorilor si se pot acorda pentru stagii precum:
- cursuri de vara,
- studii (de licenta, masterat sau doctorat) partiale (3-10 luni) sau complete (includ si an pregatitor pentru invatarea limbii), - cercetare sau specializare.

Prin bursa se poate asigura:
- de partea primitoare - scolarizare, de obicei cazare si masa, uneori asigurare medicala;
- de partea romana, pentru stagiile mai mari de 3 luni, transportul international si un supliment lunar in valuta.

LINK-URI UTILE
Agentia de Credite si Burse de Studii
Adresa de e-mail pentru trimiterea dosarelelor de candidatura in format electronic: dosare.candidatura[at]roburse.ro
Adresa de e-mail pentru obtinerea de informatii suplimentare: burse[at]roburse.ro
Numarul de telefon pentru obtinerea de informatii suplimentare: 0213101905Antreprenor in Protectia Mediului
31
03/2021

Antreprenor in Protectia Mediului

Departamentul de Chimie Analitica si Ingineria Mediului (CAIM) din cadrul Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor (FCASM) cu sprijinul Facultatii de Antreprenoriat, Ingineria si Managementul Afacerilor, FAIMA, si al Centrului de Antreprenoriat din Universitatea Politehnica Bucuresti (UPB), a organizat, in data de 30 martie 2021, concursul "Antreprenor in Protectia Mediului".

Concursul a fost organizat in vederea stimularii initiativelor studentilor de a dezvolta o afacere in domeniul Protectiei Mediului.EIT JumpStarter 2021
23
03/2021

EIT JumpStarter 2021

EIT RawMaterials inițiază programul JumpStarter 2021, program destinat studenților si cercetătorilor care au o idee inovativă în domeniul sănătății. Pe parcursul programului de 8 luni participanții au șansa de a-și valida și construi cel mai bun model de afacere pentru ideea lor și de a câștiga 10.000 euro.

Termenul limită de aplicare este 16 aprilie 2021.

LINK-URI UTILE
informatii suplimentare
sectiunea programului din website-ul EIT RawMaterialsEIT JumpStarter 2021
23
03/2021

EIT JumpStarter 2021

EIT RawMaterials inițiază programul JumpStarter 2021, program destinat studenților si cercetătorilor care au o idee inovativă în domeniul sănătății. Pe parcursul programului de 8 luni participanții au șansa de a-și valida și construi cel mai bun model de afacere pentru ideea lor și de a câștiga 10.000 euro.

Termenul limită de aplicare este 16 aprilie 2021.

LINK-URI UTILE
informatii suplimentare
sectiunea programului din website-ul EIT RawMaterialsTenarisSilcotub - Programe Educationale 2021
17
03/2021

TenarisSilcotub - Programe Educationale 2021

TenarisSilcotub initiaza o noua editie a Programelor Educationale 2021 – Internship de Vara, respectiv Bursele Private Roberto Rocca.

Procesul de selectie va incepe pe data de 5 aprilie 2021, aceste programe adresandu-se studentilor inrolati incepand cu nivelul licenta anul 2 pana la nivelul masterat anul 2, inclusiv. Un alt criteriu important este cunoasterea limbii engleze la nivel mediu/avansat.

LINK-URI UTILE
informatii suplimentare
formular de înscriere
adresa de e-mail de contact: dgombos[at]tenaris.comMeet the Mentors
12
03/2021

Meet the Mentors

Centrul de Antreprenoriat UPBizz organizează programul "Meet the Mentors". Scopul sesiunilor de mentorat este de a facilita adaptarea la rigorile înființării şi administrării unei afaceri şi integrarea viitorilor antreprenori în mediul antreprenorial, astfel, organizam sesiuni de mentorat one to one sau de grup în mediul online, susținute de către cadre didactice din UPB, mentori ai Centrului de Antreprenoriat.

LINK-URI UTILE
formular de înscriereSuccessful Mindset
12
03/2021

Successful Mindset

Centrul de Antreprenoriat UPBizz organizează luni, 29.03.2021, ora 18:00, online, pe Platforma TEAMS, în colaborare cu CCOC-Centrul de consiliere și orientare în carieră, primul workshop din cadrul programului Succes Club - Program gratuit de identificare și dezvoltare a competențelor profesionale și antreprenoriale pentru studenții UPB.

Workshop-ul este susținut de către experții CCOC, psiholog Simona Hainagiu și consilier în carieră Andra Luca.

LINK-URI UTILE
formular de înscriere


Dubla Diploma
12
03/2021

Dubla Diploma

A inceput procesul de aplicare pentru programul de dubla diploma la universitatile partenere din strainatate. Majoritatea universitatilor accepta dosare pana in data de 30 aprilie 2021, foarte putine prelungind procesul pana in luna mai.

Mai multe detalii legate de parteneri, programe de studiu sau scheme de mobilitate sunt disponibile in website-ul programului. Universitatea sprijina fiecare student aplicant pe tot parcursul procesului, atat in realizarea si depunerea dosarului, cat si in timpul mobilitatii.Students for Students
10
03/2021

Students for Students

The Chemistry Students Organization in partnership with the Faculty of Chemistry and Chemical Engineering of Babeș-Bolyai University of Cluj-Napoca are pleased to invite you to the XVIIth edition of the International Conference “Students for Students”.

The conference addresses undergraduate and master students from the fields of chemistry, chemical engineering, pharmacy, biochemistry, medicine, biotechnology and more, that work on any paper related to chemistry or chemical engineering and that are willing to present it to professors and to fellow students.

Due to the pandemic, the conference will be held online on ZOOM platform between the 21st and 25th of April, 2021, and we will have no participation fee!

The call is open so we impatiently wait for your registration here.

More information and important updates can be found on our website and our Facebook page. Facebook event link: International Conference “Students for Students” – XVIIth edition.Intalnire PROCTER & GAMBLE
08
03/2021

Intalnire PROCTER & GAMBLE

Joi, 11 martie 2021, in intervalul orar 14:00-15:00, va avea loc o intalnire online cu reprezentanti ai companiei PROCTER & GAMBLE, pe platforma Microsoft Teams.

În cadrul acestei întâlniri reprezentantii companiei vor face o prezentare programului de internship si a oportunitatilor de angajare din cadrul companiei.Erasmus+ OPEN DAY
04
03/2021

Erasmus+ OPEN DAY

Universitatea POLITEHNICA din București organizeaza pe data de 9 martie 2021, ora 12:00, evenimentul Erasmus+ OPEN DAY. Evenimentul reprezinta o sesiune de informare a studentilor universitatii in legatura cu beneficiile si oportunitatile de dezvoltare pe care le ofera programul Erasmus+.

Mai multe informatii sunt disponibile aici.The next generation of innovators
02
03/2021

The next generation of innovators

Fundația Leaders împreună cu Garrett organizează a doua ediție a unui proiect pentru studenții de la Politehnică - The next generation of innovators.

Proiectul implică 11 ateliere gratuite online pe Zoom între 23 martie și 15 aprilie 2021. 5 dintre ateliere au subiecte de soft skills - comunicare, echipă, branding personal, iar celelalte 6 sunt specializate în domenii precum FinTech, competențe ale viitorului sau Complex problem solving, cu experți din diverse domenii.

Pentru mai multe detalii și înscriere, accesați website-ul proiectului.Programarea examenelor de absolvire
24
02/2021

Programarea examenelor de absolvire

Programarea examenelor de absolvire a programelor de studii de licenta si masterat, sesiunea martie 2021, este disponibila aici.Antreprenor in Protectia Mediului
19
02/2021

Antreprenor in Protectia Mediului

Concursul „Antreprenor in Protectia Mediului” este organizat de Departamentul de Chimie Analitica si Ingineria Mediului (CAIM) din cadrul Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor (FCASM) cu sprijinul Facultatii de Antreprenoriat, Ingineria si Managementul Afacerilor, FAIMA, si al Centrului de Antreprenoriat din Universitatea Politehnica Bucuresti (UPB) in vederea stimularii initiativelor studentilor de a dezvolta o afacere in domeniul Protectiei Mediului.

Regulamentul concursului este disponibil aici iar scrisoarea de intentie privind participarea la acest concurs este disponibila aici.Webinarii TENARIS
15
02/2021

Webinarii TENARIS

În baza parteneriatului dezvoltat cu compania TENARIS, vor avea loc webinarii pe diverse teme tehnice, dedicate studenților și cadrelor didactice după cum urmează:
- 22 februarie, ora 15:00 | Sănătate, Securitate în Muncă și Protecția Mediului
- 26 februarie, ora 15:00 | Metalurgie și Elaborare oțel
- 05 martie, ora 15:00 | Procese tehnologice de producție
- 10 martie, ora 15:00 | Calitatea proceselor și a produselor
- 15 martie, ora 15:00 | Data Science
- 18 martie, ora 15:00 | Metodologii și procese de Îmbunătățire Continuă

Conexiunea la webinarii se va realiza pe platforma Microsoft Teams, linkul fiind comunicat ulterior.

Înscrierea se face individual, prin completarea formularului disponibil aici.

Mai multe informatii sunt disponibile aici.ATHENS WEEK
11
02/2021

ATHENS WEEK

Programul de mobilitati de scurta durata ATHENS WEEK se va desfasura online, in perioada 15-19 Martie 2021. Pentru a se inscrie la acest program este obligatoriu ca studentii sa parcurga urmatoarele etape:
- Accesarea website-ului Athens Network și crearea unui cont pentru selectarea universitatii și a cursurilor pe care doresc sa le urmeze;
- Descarcarea și completarea formularului de inregistrare si a formularului Student Commitment, pe care sa le transmită semnate la adresa de e-mail international@upb.ro

Inregistrarea participantilor se va realiza în perioada 12 - 24 Februarie 2021.

Mai multe informatii sunt disponibile in website-ul Athens Network.Turul Virtual al ESA ESTEC
24
01/2021

Turul Virtual al ESA ESTEC

Centrul European de Cercetare și Tehnologie Spațială (ESA ESTEC) din Olanda este principala infrastructură prin care Agenția Spațială Europeană (ESA) dezvoltă și testează tehnologii spațiale. În prezent, ca soluție la restricțiile impuse de COVID-19, studenții universității noastre pot beneficia de Turul Virtual al ESA ESTEC. Acest eveniment are loc online și permite studenților să descopere lumea explorării, tehnologiei și inovării spațiale.

Turul Virtual începe cu o prezentare a ESA și permite profesorilor să selecteze subiecte suplimentare pentru a adapta programul intereselor studenților. Adițional, există posibilitatea de a invita un specialist dintr-un anumit domeniu de interes (inginer, cercetător). Sesiunea se încheie cu o sesiune Q&A. În general, acest tur virtual durează între 1,5 și 2 ore și are loc pe MS Teams, Zoom, Skype sau Google Meet, în funcție de preferințele dumneavoastră.

Puteți găsi mai multe detalii în Prezentarea Turului Virtual. Subiectele posibile pentru adaptarea turului virtual la interesele studenților dumneavoastră poate fi găsit pe pagina centrului, aici. Pagina oficială a Turului Virtual poate fi vizitată aici.

Pentru a putea efectua Turul Virtual, vă rugăm să completați formularul de solicitare a Turului Virtual și să menționați „University Politehnica of Bucharest” în câmpul obligatoriu.Finalizarea studiilor de licența/masterat
21
01/2021

Finalizarea studiilor de licența/masterat

Înscrierile candidaților pentru examenul de licență/disertație în sesiunea februarie 2021 se face în perioada 15-19 februarie 2021 la secretariatul facultății.

Examenele de absolvire se vor desfășura în perioada 1-5 Martie 2021 în platforma Microsoft Teams.

Mai multe detalii sunt disponibile aici.Vulcanus in Japan 2020-2021
16
01/2021

Vulcanus in Japan 2020-2021

Ministerul Educației și Cercetării anunță deschiderea perioadei de înscriere pentru bursele "Vulcanus in Japan 2020-2021". Acest program de formare oferă posibilitatea bursierilor să studieze tehnologii avansate în cadrul unei companii japoneze de prestigiu precum și limba și cultura japoneză.

Termenul limită de depunere a aplicațiilor este 10 februarie 2021. Cererile se depun online.

Informații suplimentare cu privire la aplicație sunt disponibile aici.


Taxa de refacere
13
01/2021

Taxa de refacere

Conform "Regulamentului pentru Studii Universitare de Licență și Master" refacerea unei discipline se face cu suportarea unei taxe de refacere.

Taxa de refacere a unei discipline se plătește la începutul semestrului în care se reface disciplina.

Studenții care nu plătesc taxa de refacere a unei discipline nu pot susține verificările parțiale sau finale la disciplinele pe care le refac.

Mai multe informații în legătura cu taxa de refacere sunt disponibile aici.


Activități didactice și examene online
13
01/2021

Activități didactice și examene online

Universitatea Politehnica din București a aprobat, prin Hotărârea Senatului nr 143/04.01.2021, ca activitățile didactice programate pentru perioada săptămânilor 12-14 ale semestrului I al anului universitar 2020-2021 să se desfășoare exclusiv on-line.

De asemenea, organizarea sesiunii de examene din semestrul I este reglementată prin Hotărârea Senatului nr 144/04.01.2021.

Examenele vor fi programate prin discuții cu studenții și se vor susține pe platforma Moodle și/sau Teams.


Proiectul ROSE
18
12/2020

Proiectul ROSE

Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor lanseaza o invitatie de participare la procesul de selectie a consultantilor in cadrul Proiectului privind Invatamantul Secundar – ROSE. Mai multe informatii sunt disponibile aici.


How can you maximize your potential during the student journey?
25
11/2020

How can you maximize your potential during the student journey?

Evenimentul online "How can you maximize your potential during the student journey?" va avea loc in data de 3 decembrie 2020, la ora 12:00.

Programul evenimentului cuprinde prezentari cu privire la facilitatile de care pot beneficia studentii, programele internationale de mobilitati, oportunitati de cariera, cat si detalii cu privire la platforma Bibliotecii Centrale UPB.

Mai multe detalii sunt disponibile aici.


POLIJobs 2020
04
11/2020

POLIJobs 2020

Te asteptam pe 25 si 26 noiembrie 2020, in mediul online, la cea de-a treia editie a celui mai mare Targ Universitar de Cariere Organizat de catre Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti, prin intermediul POLIJobs. Companii de top din domeniul ingineriei au pregatit pentru tine numeroase oportunitati de cariera: programe de burse, internshipuri, joburi part-time sau full-time, entry-level, middle-level sau profesionisti!

Vino si tu la cel mai important eveniment din domeniul tehnic, sa afli care sunt job-urile disponibile, sa interactionezi direct cu angajatorii si sa aplici pentru job-ul dorit!

Inscrierea la eveniment se poate face aici.

Calendarul webinariilor sustinute de catre companiile participante este disponibil aici.

E-mail: polijobs[at]upb.ro
Website: cariere.upb.ro
Facebook: https://www.facebook.com/events/412442416452523/


Mobilitati internationale: oportunitati si provocari pentru studentul viitorului
04
11/2020

Mobilitati internationale: oportunitati si provocari pentru studentul viitorului

Webinarul "Mobilitati internationale: oportunitati si provocari pentru studentul viitorului" va avea loc in data de 10 noiembrie, la ora 12:00.

Evenimentul este dedicat studentilor romani din universitate, oferind-le posibilitatea de a cunoaste avantajele efectuarii unei mobilitati in cadrul programelor ERASMUS sau ATHENS, si beneficiile aduse de EELISA. Mai multe detalii sunt disponibile aici.


Burse DAAD
24
10/2020

Burse DAAD

Serviciul German de Schimb Academic (DAAD) oferă pentru anul universitar 2021/2022 finanțări pentru școli de vară, studii de masterat și stagii de cercetare în cadrul universităților din Germania. Se poate aplica pentru programe de masterat/stagii de cercetare în limbile germană și engleză.

Mai multe detalii sunt disponibile aici.


SteelChallenge
21
10/2020

SteelChallenge

SteelUniversity si World Steel Association deruleaza anual competitia internationala pentru studentii si companiile active in domeniul metalurgic si oteluri, SteelChallenge. Competitia presupune crearea in 24h de la momentul de start (25 noiembrie 2020) a unui otel specific, folosind simulatoarele virtuale puse la dispozitie de steelUniversity. Anul acesta, simulatoarele vor fi o combinatie intre "Secondary Steelmaking & Continuous Casting". Cei care trec mai departe de aceata etapa, vor participa la campionatul mondial din aprilie 2021. Cursuri si resurse aditionale vor fi disponibile pentru participanti

Inscrierea si participarea sunt gratuite. Formularul de inscriere este disponibil aici.


CERC 2020
19
10/2020

CERC 2020

In data de 06 Noiembrie 2020 în Academia Tehnică Militară "Ferdinand I" din București va avea loc Conferința Internațională a Studenților CERC 2020 (în format online).

Secţiunile conferinţei acoperă toate domeniile învăţământului civil şi militar, inclusiv discipline tehnice, socio-umaniste şi nu în ultimul rând domeniul mobilităţilor Erasmus+ (Sisteme de armament, Construcţii şi fortificaţii, Geniu şi Geomatică, Inginerie Aerospaţială, Mecanică şi Rezistenţa Materialelor, Tehnologia Materialelor, Ingineria Autovehiculelor, Inginerie Electrică şi Sisteme Electronice, Telecomunicaţii, Procesarea Semnalelor, Robotică şi Automatică, Ştiinţe Militare, Limba Franceză, Limba Engleză, Management şi Comunicare Interculturală, Dezvoltare profesională și interculturală prin mobilități Erasmus+).

Alte informaţii despre manifestarea ştiinţifică studenţească din ATM puteţi găsi consultând site-ul conferinţei.

Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor recomanda cu caldura studentilor sai sa participe cu lucrari la acest eveniment.


Contracte de studii
17
10/2020

Burse

Documentele necesare pentru solicitarea de burse trebuie trimise către Comisia de Burse a facultății, prin e-mail, la adresa secretariat[at]chimie.upb.ro, pana la data de 19.10.2020, ora 14.00. Mai multe detalii sunt disponibile in sectiunea dedicata a website-ului.


Atestat lingvistic pentru ERASMUS+
15
10/2020

Atestat lingvistic pentru ERASMUS+

Studenții interesați în obținerea unui atestat lingvistic pentru o limbă de circulație internațională (engleză, franceză, germană, spaniolă) se pot înscrie pe Moodle aici. Vă puteți auto-înrola la aceste teste, pe baza contului instituţional UPB. Testele se pot susţine la o dată/oră stabilite pe Moodle, după cum urmează:
- Limba engleză: 22 oct, 12-14
- Limba germană: 22 oct, 14-16
- Limba franceză: 23 oct, 15-17
- Limba spaniolă: 23 oct, 17-19
Atestatul lingvisitc este document component al dosarului de selecție şi al celui de finanţare, te invităm să participi gratuit la testare pentru obținerea acestuia dacă nu ai deja unul. Atestatul emis de Departamentul Limbi moderne al FILS va putea fi folosit numai în cadrul programului ERASMUS+ din UPB.


Mobilitati ERASMUS+
15
10/2020

Mobilitati ERASMUS+

Procesul de selectie a candidatilor pentru mobilitatile studentesti ERASMUS+ se desfasoara online, in sectiunea dedicata din website-ul facultatii, pana pe data de 23 octombrie 2020.


Contracte de studii
08
10/2020

Contracte de studii

Prezentarea procedurii de semnare a contractelor de studii și respectiv de vizare a legitimațiilor și carnetelor de studenți, precum și programul conform căruia va avea loc acest proces, sunt disponibile aici.

Vă reamintim să aduceți 2 fotografii (tip buletin) dacă acestea nu au fost depuse la înmatriculare!!!


Programul de formare psihopedagogică, nivelul II
06
10/2020

Programul de formare psihopedagogică, nivelul II

Departamentul de Formare pentru Cariera Didactică și Științe Socio-Umane (DFCD-SSU) din Universitatea POLITEHNICA din București (UPB) organizează, în anul universitar 2020-2021, Programul de formare psihopedagogică Nivelul II pentru studenții programelor de masterat din UPB, care au absolvit Nivelul I al programului în cadrul studiilor de licență. Mai multe informatii sunt disponibile aici.


Best Idea 2021 Competition
06
10/2020

Best Idea 2021 Competition

Asociatia CESAER (Conference of European Schools of Advanced Engineering Education and Research) a lansat call-ul Best Idea 2021 Competition.

Competitia se adreseaza studentilor și doctoranzilor din cadrul universitatilor membre ale asociatiei , incurajand colaborarea in echipa pentru a cauta idei noi si interesante in domeniul sustenabilitatii. Modalitatea in care stiinta si tehnologia contribuie la sustenabilitate este principala directie de la care a pornit aceasta initiativa.

Etapele competiției:
I. In data de 15 octombrie 2020, între orele 14.30-16.00, studentii sunt invitati sa participe la un workshop online in care le vor fi prezentate etapele competitiei;
II. Studentii va trebui sa trimita un abstract pana la data de 31 ianuarie 2021;
III. În vara anului 2021, echipele selectate vor fi invitate sa participe la o conferinta gazduita de Royal Academy of Engineering in London;
IV. Castigatorul competitiei va fi anunțat la reuniunea anuala a membrilor CESAER din octombrie 2021, care va loc la Lund (Suedia). Laureatul competitiei va fi premiat cu 20.000 de euro.

Informatiile complete referitoare la competitie sunt disponibile aici.


Programul de formare psihopedagogică, nivelul I
06
10/2020

Programul de formare psihopedagogică, nivelul I

Departamentul de Formare pentru Cariera Didactică şi Ştiinţe Socio-Umane, din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti organizează, în anul universitar 2020-2021, Nivelul I al Programului de formare psihopedagogică în vederea certificării competențelor pentru profesia didactică. Mai multe informatii sunt disponibile aici.


Ghiduri activitati online
02
10/2020

Ghiduri activitati online

Ghidurile pentru activitatile online din acest semestru sunt disponibile aici.


Repartizarea pe grupe
11
09/2020

Repartizarea pe grupe

Repartizarea pe grupe a studentilor din anii I - III este disponibila, dupa cum urmeaza:
ANUL I
ANUL II
ANUL III


Repartizarea pe specializari
20
09/2020

Repartizarea pe specializari

Repartizarea studentilor anului II (2019-2020) pe specializari (varianta finala) a fost postata pe platforma Moodle in sectiunea dedicata.


Repartizarea pe specializari
11
09/2020

Repartizarea pe specializari

Repartizarea pe specializari a studentilor din anul II (2019/2020) pentru specializarile anului III (2020/2021) a fost publicata pe platforma Moodle.


Programarea examenelor din sesiunea de restante
08
09/2020

Finalizarea studiilor de licența/masterat

În condițiile pandemiei COVID-19, toate examenele de finalizare a studiilor se vor desfășura în platforma Microsoft Teams, conform programărilor anunțate.

În vederea susținerii, lucrările vor fi transmise, prin email, în format pdf, secretarilor de comisie, cu minim doua zile lucrătoare înainte de data programată pentru susținere. Pentru buna desfășurare a examinărilor, secretarii comisiilor vor pune la dispoziția membrilor comisiilor de susținere, lucrările în format digital.

Ulterior susținerii acestora, studenții vor face depunerea efectiva a lucrărilor tipărite la secretariatul Facultății de Chimie Aplicata și Știința Materialelor, în momentul în care ridică adeverința de absolvire (pentru licență in zilele de 15 si 16 septembrie 2020, iar pentru disertații in zilele de 17 si 18 septembrie 2020, intre orele 9-15).

Lucrările de absolvire (în format digital și tipărit) trebuie să conțină prima pagina, completată și avizată de coordonator.


Calendar admitere masterat
05
09/2020

Calendar admitere masterat

Noul calendar al admiterii la programele de studii de masterat este disponibil in sectiunea ADMITERE/MASTERAT/CALENDAR.


Programarea examenelor din sesiunea de restante
28
07/2020

Programarea examenelor din sesiunea de restante

Programarea examenelor din sesiunea de restante 24 august - 6 septembrie este disponibila in sectiunea "Studenti/Examene".


Voluntariat/practica la CERT-RO
07
07/2020

Voluntariat/practica la CERT-RO

Directorul General al CERT-RO Dan Cîmpean caută un număr de patru (4) voluntari pe perioada 21 Iulie 2020 - 15 Septembrie 2020, care sunt interesați să trăiască timp de două (2) luni experiența profesională a unui Director din Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică.

Mai multe informatii sunt disponibile aici.


Tinuta pentru festivitatea de absolvire
07
07/2020

Tinuta pentru festivitatea de absolvire

Pentru festivitatea de absolvire ce va avea loc in data de 19 iulie, tinuta pentru eveniment (roba si toca) se ridica de la secretariatul facultatii pe baza de semnatura, in ziua in care absolventii au fost programati sa aduca lucrarile de finalizare a studiilor, respectiv sa ridice adeverintele de absolvire.


Programarea examenelor de admitere la masterat
06
07/2020

Programarea examenelor de admitere la masterat

Programarea examenelor de admitere la masterat pentru sesiunea IULIE 2020 este disponibila aici.


Predarea lucrarilor de absolvire
06
07/2020

Predarea lucrarilor de absolvire

Predarea lucrarilor de absolvire pentru programele de studii de licenta si masterat se face in perioada 13/07/2020 - 16/07/2020. Programul de predare pentru lucrarile de licenta este disponibil aici iar programul de predare pentru lucrarile de masterat este disponibil aici.

La momentul depunerii lucrarii de licenta, absolventii trebuie sa aduca la secretariatul facultatii 2 fotografii tip buletin, necesare pentru diplomele de absolvire.


Repartizare pe specializari/programe de studii
26
06/2020

Repartizare pe specializari/programe de studii

Tabelul de evidenţă a opţiunilor studenţilor din anul II (2019/2020) pentru specializarile anului III (2020/2021) a fost publicat on-line pe platforma Moodle.

Toate informatiile in legatura cu procesul de repartizare pe specializari/programe de studii, sunt disponibile aici.


Proiectul Elie Wiesel Study Tour
25
06/2020

Proiectul Elie Wiesel Study Tour

American Councils for International Education – Romania, prin Proiectul Elie Wiesel Study Tour, oferă 20 de burse complete studenților interesați de tematica drepturilor omului și de istoria Holocaustului, precum și ocazia de a înțelege mai multe despre aceste subiecte și de a aprofunda cunoștințele deținute.

Proiectul Elie Wiesel Study Tour este sponsorizat de Ambasada Statelor Unite din România și coordonat de American Councils for International Education - Romania, cu suportul Ambasadei Israel din România, al Institutului Național pentru Studierea Holocaustului Elie Wiesel și al Complexului Cultural Sportiv Studențesc Tei.

Bursierii vor călători prin 4 țări diferite - România, Polonia, Slovacia și Ungaria - și vor vizita locații de o mare însemnătate istorică, cum ar fi Casa Memorială Elie Wiesel, Fabrica lui Schindler și Auschwitz-Birkenau. Proiectul este complet gratuit pentru studenții între 18-26 de ani, înscriși la orice program de studiu și în orice domeniu, de cetățenie română.

Mai multe informatii sunt disponibile aici si aici.


Repartizare pe specializari/programe de studii
19
06/2020

Repartizare pe specializari/programe de studii

Perioada in care se desfasoara procesul de repartizare pe specializari/programe de studii a studentilor din anul II se prelungeste pana pe data de 23/06/2020. Toate informatiile in legatura cu acest proces sunt disponibile aici.


Examene de finalizare studii de licenta si masterat
10
06/2020

Examene de finalizare studii de licenta si masterat

Programarea examenelor de finalizare a studiilor de licenta este disponibila aici iar programarea examenelor de finalizare a studiilor de masterat este disponibila aici.

Informatii in legatura cu modalitatea de depunerea a lucrarii de finalizare a studiilor, in conditiile pandemiei COVID-19, sunt disponibile aici.


Sesiunea suplimentara de restante pentru anii terminali
09
06/2020

Sesiunea suplimentara de restante pentru anii terminali

In perioada 10 - 19 iunie 2020 se va desfasura sesiunea suplimentara de restante pentru anii terminali (anul IV licenta si anul II masterat). Programarea examenelor este disponibila aici.

Instructiunile cu privire la desfasurarea examenelor de restanta in sistem online sunt disponibile aici.


Examene de finalizare studii de licenta si masterat
03
06/2020

Examene de finalizare studii de licenta si masterat

In perioada 29 iunie - 3 iulie 2020 se vor desfasura examenele de absolvire/licenta, inscrierea candidatilor urmand a se inregistra la secretariatul facultatii in perioada 15-19 iunie 2020.

In perioada 22 iunie - 26 iunie 2020 se vor desfasura examenele de disertatie/master, inscrierea candidatilor urmand a se inregistra la secretariatul facultatii in perioada 8-12 iunie 2020.

Toate detaliile cu privire la inscrierea la examenul de absolvire sunt disponibile aici. Formularele necesare pentru documentele de inscriere sunt disponibile aici.

Informatiile cu privire la intocmirea si eliberarea fiselor de lichidare sunt disponibile aici.


Repartizare pe specializari/programe de studii
22
05/2020

Repartizare pe specializari/programe de studii

In perioada urmatoare se va desfasura procesul de repartizare pe specializari/programe de studii a studentilor din anul II. Toate informatiile in legatura cu acest proces sunt disponibile aici.


Sesiunea de examene 23 mai - 21 iunie 2020
20
05/2020

Sesiunea de examene 23 mai - 21 iunie 2020

Programarea examenelor din sesiunea 23 mai - 21 iunie 2020 este disponibilă în secțiunea STUDENȚI/EXAMENE.


Sesiune de restanta licenta
19
05/2020

Sesiune de restanțe SPECIALĂ pentru anul II masterat

În perioada 23 mai - 5 iunie 2020 se va desfășura sesiunea de restanțe SPECIALĂ pentru pentru anul II la programele de studii de masterat, în sistem online. Programarea examenelor este disponibilă aici.


Sesiune de restanta licenta
19
05/2020

Sesiune de restanțe SPECIALĂ pentru anul IV licență

În perioada 23 mai - 5 iunie 2020 se va desfășura sesiunea de restanțe SPECIALĂ pentru anul IV la programele de studii de licență, în sistem online. Programarea examenelor este disponibilă aici.


Examene de restanta
13
05/2020

Examene restanță

În perioada 23 mai - 5 iunie 2020 se va desfășura sesiunea de restanțe, în sistem online. La această sesiune pot participa la susținerea examenelor restante doar studenți din anii terminali (an IV licență și anul II master).

Mai multe detalii sunt disponibile aici.


Webinar OMV Petrom
05
05/2020

Webinar OMV Petrom

OMV Petrom va fi gazda primului webinar din seria "All energy ahead! Essentials on Career Experience", cu tema "Sfaturi pentru interviul tau online".

Webinarul este adresat studentilor, tinerilor absolventi si celor aflati la inceputul carierei, fara experienta sau cu experienta minima in ceea ce priveste interviurile online.

Mai multe detalii sunt disponibile aici.


Activitatea de practică
05
05/2020

Activitatea de practică

Conform HOTĂRÂRII CONSILIULUI DE ADMINISTRATIE din UPB nr. 26/29.04.2020 referitoare la Reglementarea practicii studenților din III licență, se modifică numărul de ore din planurile de învățământ din anul universitar 2019-2020, aferente programelor de studii din anul III de la ciclul universitar de licență, pentru disciplina Practică, de la 360 de ore la 180 de ore.

Contractele de practică deja semnate până la această dată, în care este menționată durata de 360 de ore, rămân valabile.

În situația în care societatea cu care s-a încheiat convenția de practică unde studentul efectuează practica va dori să consemneze modificarea numarului efectiv de ore efectuate (respectiv de la 360 ore la 180), atunci se va modifica doar acest aspect, printr-un Act Adițional la contract, semnat unilateral de societate.

Studenții care lucrează în prezent, cu contract individual de muncă (CIM) vor prezenta, la începutul anului universitar 2020-2021, o adeverință din care să reiasă faptul că au efectuat practica la locul de muncă, după efectuarea programului prevăzut în CIM, în cuantum de 180 de ore. Încheierea situației se va efectua pe baza metodologiei prevăzute la nivelul Facultații de Chimie Aplicată şi Știinta Materialelor, respectiv prin colocviu de practică, în sesiunea septembrie 2020.

În vederea semnării convențiilor de practică la Facultate, aceasta se completeaza si se semneaza la societatea unde urmeaza a se efectua practica și se transmite scanata catre cadrul didactic responsabil cu activitatea de practică. Conventia de practica în format electronic este disponibila la cadrul didactic responsabil cu activitatea de practică. Lista cadrelor didactice responsabile cu activitatea de practica este disponibila aici.

Studenții care își pot identifica pe cont propriu un partener de practică unde sunt acceptați pentru a efectua practica în perioada 25 mai - 25 septembrie 2020 trebuie să încheie cu societatea respectivă o Convenție de practică, conform modelului stabilit, să completeze pe durata stagiului caietul de practică, conform activităților prevăzute în portofoliului de practică (Anexă la Convenția de practică), iar la terminarea perioadei de practică să obțină din partea partenerului de practică Atestatul de Practică prin care să certifice efectuarea a 180 de ore (formularul Atestatului de Practică este disponibil aici). Încheierea situației se va efectua pe baza metodologiei prevăzute la nivelul Facultații de Chimie Aplicată şi ştiinta Materialelor, respectiv prin colocviu de practică, în sesiunea septembrie 2020.

Studenții care NU își pot identifica pe cont propriu un partener de practică unde să fie acceptați pentru a efectua practica în perioada 25 mai - 25 septembrie 2020, Facultatea le oferă posibilitatea de a efectua stagiul de practică sub îndrumarea unui cadru didactic, într-unul din laboratoarele universității sau la agenții economici cu care are încheiate acorduri de parteneriat. Această activitatea se va desfășura în anul IV de studii, pe întreaga durată a semestrului I al anului universitar 2020-2021, pe o perioadă de maximum 21 de săptămâni, repartizate astfel: cele 14 săptămâni de școală, vacanța de iarnă, sesiunea de examene din ianuarie-februarie 2021 și pe durata vacanței intersemestriale. Pe durata stagiului, studenții pot participa la pregătirea laboratoarelor sau la diferite activități de testare-experimentări-cercetare în laboratoarele universității.

În cazul în care studenții din anul III nu efectuează practica pe durata 25 mai - 25 septembrie 2020, aceasta nu se va considera restanță. La calcularea mediilor pentru studenții din anul III actual, anul IV în noul an universitar, nu se va lua în considerare situația de la disciplina Practică (indiferent dacă studentul are situația încheiată sau nu la această disciplină).


Prezentarea programelor de studii de licenta
05
05/2020

Prezentarea programelor de studii de licenta

In data de 15 mai 2020, incepand cu ora 11:00, va avea loc prezentarea programelor de studii de licenta, dupa cum urmeaza:
- Chimie Alimentara si Tehnologii Biochimice
- Chimia si Ingineria Substantelor Organice, Petrochimie si Carbochimie
- Ingineria si Informatica Proceselor Chimice si Biochimice
- Ingineria si Protectia Mediului in Industria Chimica si Petrochimica
- Stiinta si Ingineria Materialelor Oxidice si Nanomateriale
- Stiinta si Ingineria Polimerilor
- Controlul si Expertiza Produselor Alimentare

Accesul se face prin aplicatia Microsoft Teams.

Durata de expunere pentru prezentarea fiecarui program de studii este de 15 minute.

Dupa prezentarea tuturor programelor de studii va fi o sectiune de intrebari-raspunsuri cu durata de max. 1 ora.


Sesiuni de examene
04
05/2020

Sesiuni de examene

Sesiunea de restanțe aferente anului IV - ciclul universitar de licență și anului II - ciclul universitar de masterat, se va desfășura online în perioada 23 mai – 05 iunie 2020. Până la data de 15 mai 2020 se va face centralizarea programarilor examenelor de restanta, aceasta fiind ulterior afisata.

Sesiunea de examene din semestrul al II-lea al anului universitar 2019-2020 (anii I, II și III – ciclul universitar de licență, respectiv anul I – ciclul universitar de masterat), se va desfășura online, în perioada 23 mai – 21 iunie 2020.


Youth4Regions
01
05/2020

Youth4Regions

Uniunea Europeana a lansat competitia "Youth4Regions - the programme for aspiring journalists", editia 2020. Mai multe detalii sunt disponibile in website-ul competitiei. Inscrierea se poate face aici, pana pe data de 13 iulie 2020.


Plata online a taxelor
31
03/2020

Plata online a taxelor

Este posibila plata online pentru diferite taxe, dupa cum urmeaza:
- TAXE SCOLARE - in contul RO97BRDE410SV98068754100 (BRD) sau in contul RO69RNCB0723000506250269 (BCR);
- TAXE PENTRU RESTANTE - in contul RO77RNCB0723000506250319 (BCR);
- TAXE PENTRU INSCRIERE - in contul RO42RNCB0723000506250270 (BCR);
- TAXE PENTRU INMATRICULARE - in contul RO50RNCB0723000506250320 (BCR).

La efectuarea platii online, studentii trebuie sa specifice numele platitorului, tipul taxei si numele facultatii.


Consiliere online pentru studenți
26
03/2020

Consiliere online pentru studenți

Din dorința de a oferi sprijin studenților în această perioadă dificilă cu care ne confruntăm, Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră al Universității Politehnica din București pune la dispoziția acestora un nou tip de serviciu - consilierea online.

Acest serviciu de consiliere online este gratuit și confidențial, discuțiile având loc doar individual. În acest fel, studenților le este oferită consiliere psihologică, educațională și profesională.

Accesarea acestui serviciu se poate face pe platforma centrului.


Activitati de laborator
21
03/2020

Activitati de laborator

Incepand de luni, 23 martie, orele de laborator se vor desfasura online (pe platforma Moodle sau Microsoft Teams) conform orarului semestrului in curs.


Mobilitati ERASMUS+
12
03/2020

Mobilitati ERASMUS+

Procesul de selectie a candidatilor pentru mobilitatile studentesti ERASMUS+, planificat in perioada 11-31 martie 2020, se va desfasura online. Mai multe detalii sunt disponibile aici.


Festivalului studentilor francofoni 2020
03
03/2020

Festivalului studentilor francofoni 2020

Directia Regionala pentru Europa Centrala si Orientala a Agentiei universitare a Francofoniei (DRECO-AUF) a lansat un apel in atentia universitatilor din regiune cu privire la co-organizarea Festivalului studentilor francofoni, editia 2020.

Ca urmare a aplicatiei depuse, Universitatea Politehnica din Bucuresti a fost selectata sa organizeze evenimentul in anul 2022, editia din acest an fiind destinata Universitatii Stefan cel Mare din Suceava.

Festivalul va avea loc in perioada 1 - 6 iunie 2020, iar studentii francofoni interesati sa participe la eveniment vor trebui sa indeplineasca urmatoarele conditii:
- sa fie inscrisi la programele de licenta sau masterat;
- sa aiba un nivel bun de comunicare - scris/oral - al limbii franceze;
- sa nu fi participat la editiile anterioare;
- sa depuna un dosar de candidatura pana la data de 19.04.2020, la aceasta adresa.


Mobilitati ERASMUS+
10
03/2020

Mobilitati ERASMUS+

In perioada 10-25 martie 2019 se organizeaza selectia pentru mobilitatile ERASMUS+ (studiu si plasament) pentru anul universitar 2020/2021 si respectiv plasament pentru anul universitar 2019/2020. Mai multe detalii sunt disponibile aici.


Mobilitati ERASMUS+
03
03/2020

Mobilitati ERASMUS+

Testarea competentelor lingvistice pentru accesarea unui grant ERASMUS+ va avea loc astfel:
1. ENGLEZA – 6 Martie, ora 14:00, AN024
2. GERMANA – 5 Martie, ora 14:00, BN026
3. FRANCEZA, SPANIOLA – 3 Martie, ora 15:00, BN029
Atestatul emis de Departamentul de Limbi Moderne al F.I.L.S. va putea fi folosit numai in cadrul programului ERASMUS+ din Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti. Inscrierea la test se poate face aici.


INTERNSHIP la Timac Agro Romania
28
02/2020

INTERNSHIP la Timac Agro Romania

Timac Agro Romania anunta disponibilitatea pentru 6 locuri intr-un program de INTERNSHIP. Mai multe detalii sunt disponibile aici.


Bucuresti - orasul tinerilor activi pe piata muncii
07
02/2020

Bucuresti - orasul tinerilor activi pe piata muncii

Incepand cu luna ianuarie 2019, Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucuresti deruleaza proiectul "Bucuresti - orasul tinerilor activi pe piata muncii". Mai multe informatii privind acest eveniment sunt disponibile aici.


European Youth Event 2020
29
01/2020

European Youth Event 2020

In perioada 20-30 mai 2020 va avea loc European Youth Event 2020, eveniment organizat de Parlamentul European. Evenimentul este dedicat tinerilor, cu varste cuprinse intre 16 si 30 ani si reprezinta o oportunitate pentru acestia de a-si prezenta ideile privind viitorul Europei. Toate informatiile in legatura cu acest eveniment sunt disponibile aici.

Termenul limita pentru inscrieri este 29 februarie 2020.


Charlemagne Youth Prize 2020
29
01/2020

Charlemagne Youth Prize 2020

Parlamentul European si Fundatia Charlemagne din Germania organizeaza concursul Charlemagne Youth Prize 2020. Concursul este adresat tinerilor cu varste cuprinse intre 16 si 30 de ani, care doresc sa transmita proiecte axate pe schimburi educationale, culturale sau sportive cu scopul de a promova valorile si identitatea europeana. Toate informatiile in legatura cu acest concurs sunt disponibile aici.

Termenul limita pentru inscrieri este 31 ianuarie 2020.


ATHENS WEEK
22
01/2020

ATHENS WEEK

Programul de mobilitati de scurta durata ATHENS WEEK se va desfasura in perioada 14-22 martie 2020.

Studentii care doresc sa se inscrie in acest program trebuie sa parcurga urmatoarele etape:
- Crearea unui cont in website-ul Athens Network pentru selectarea universitatii si a cursurilor pe care doresc sa le urmeze;
- Descarcarea formularului de inregistrare si a formularului Student Commitment, pe care trebuie sa le prezinte la Directia Relatii Internationale (cladirea Rectorat, et. 3, camera 310) pana la data de 28 ianuarie 2020;
- Sustinerea unui test de limba engleza, nivel B2.

Termenul limita pentru inscrieri este 28 ianuarie 2020.


Finalizare studii
08
01/2020

Finalizare studii

Acest anunt se adreseaza absolventilor promotiei 2019 care au toate examenele sustinute dar nu au sustinut examenul de finalizare a studiilor.

In comformitate cu Regulamentul privind organizarea si desfasurarea examenelor de finalizare a studiilor (examen, absolvire si disertatie pentru anul universitar 2018-2019) examenele de finalizare a studiilor se pot desfasura si in sesiunea din luna februarie 2020.

In perioada 17 - 21 februarie 2020 se poate sustine examenul de diploma / absolvire / disertatie pentru absolventii promotiei 2019.

Perioada pentru inscrierea candiatilor pentru acest examen este 03 - 07 februarie 2020.

Mai multe informatii sunt disponibile aici.


Roberto Rocca Education Program
29
11/2019

Roberto Rocca Education Program

Roberto Rocca Education Program anunta deschiderea programului de burse doctorale pentru anul 2020 in domeniile Materials Science, Mechanical si Petroleum Engineering. Mai multe informatii sunt disponibile aici.


Proiectul ROSE
29
11/2019

Proiectul ROSE

Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor invita studentii sa-si exprime interesul de a participa la competitia de selectie pentru Proiectul privind Invatamantul Secundar – ROSE. Mai multe informatii sunt disponibile aici.


PROFESORI INOVATORI – STUDENTI ANTREPRENORI
19
11/2019

PROFESORI INOVATORI – STUDENTI ANTREPRENORI

Lista studentilor inscrisi si selectati in etapa a II-a a proiectului "Profesori Inovatori – Studenti Antreprenori! (PISA)" este disponibila aici.


PROFESORI INOVATORI – STUDENTI ANTREPRENORI
06
11/2019

PROFESORI INOVATORI – STUDENTI ANTREPRENORI

S-a eliberat un numar de 68 de locuri in cadrul proiectului "Profesori Inovatori – Studenti Antreprenori! (PISA)". Mai multe informatii sunt disponibile aici.


BUZZWild
24
01/2019

BUZZWild

BUZZCamp revine in Bucuresti pe 5 noiembrie 2019, cu editia BUZZWild. Mai multe detalii sunt disponibile in website-ul evenimentului.


PROFESORI INOVATORI – STUDENTI ANTREPRENORI
14
10/2019

PROFESORI INOVATORI – STUDENTI ANTREPRENORI

Rezultatele finale privind selectia grupului tinta pentru proiectul "Profesori Inovatori – Studenti Antreprenori! (PISA)" sunt disponibile aici.


Mobilitati ERASMUS+
11
10/2019

Mobilitati ERASMUS+

In perioada 14-31 octombrie 2019 se organizeaza concurs de selectie pentru mobilitatile de tip ERASMUS+ (studiu si plasament) in semestrul II al anului universitar 2019-2020. Mai multe informatii sunt disponibile aici.


PROFESORI INOVATORI – STUDENTI ANTREPRENORI
11
10/2019

PROFESORI INOVATORI – STUDENTI ANTREPRENORI

Rezultatele preliminare ale etapei privind selectia grupului tinta pentru proiectul "Profesori Inovatori – Studenti Antreprenori! (PISA)" sunt disponibile aici.


Bursa locurilor de munca pentru absolventi
09
10/2019

Bursa locurilor de munca pentru absolventi

Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti organizeaza o noua editie a "Bursei locurilor de munca pentru absolventi", vineri, 18 octombrie, incepand cu ora 09:00. Evenimentul va avea loc la Palatul National al Copiilor din Bulevardul Tineretului nr. 8-10, sector 4, Bucuresti.


Borealis Student Innovation Award 2019-2020
08
10/2019

Borealis Student Innovation Award 2019-2020

Borealis Award Innovation Award este o competitie internationala pentru studenti, ce premiaza cele mai inovative lucrari de licenta, masterat sau doctorat in domeniile chimiei si polimerilor. Premiile pot ajunge pana la suma de 5000 €. Termenul de inscriere este 01/03/2020. Mai multe informatii sunt disponibile aici.


PROFESORI INOVATORI – STUDENTI ANTREPRENORI
04
10/2019

PROFESORI INOVATORI – STUDENTI ANTREPRENORI

Perioada de inscrierea in proiectul "Profesori Inovatori – Studenti Antreprenori! (PISA)" se prelungeste pe data de 08/10/2019. Mai multe informatii sunt disponibile aici.


Fii Antreprenor 3.0
29
09/2019

Fii Antreprenor 3.0

Centrul de Antreprenoriat UPBizz demareaza a treia editie a proiectului "FII Antreprenor", prin care studentii Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti au ocazia sa isi dezvolte abilitatile antreprenoriale. Mai multe informatii sunt disponibile aici.


PROFESORI INOVATORI – STUDENTI ANTREPRENORI
24
09/2019

PROFESORI INOVATORI – STUDENTI ANTREPRENORI

Inscrierea in proiectul "Profesori Inovatori – Studenti Antreprenori! (PISA)" se va face in perioada 2-4 octombrie 2019, in sala S007 din campusul "POLIZU". Mai multe informatii sunt disponibile aici.


ATHENS WEEK
20
09/2019

ATHENS WEEK

Programul de mobilitati de scurta durata ATHENS WEEK se va desfasura in perioada 16-24 Noiembrie 2019.

Studentii care doresc sa se inscrie in acest program trebuie sa parcurga urmatoarele etape:
- Crearea unui cont in website-ul Athens Network pentru selectarea universitatii si a cursurilor pe care doresc sa le urmeze;
- Descarcarea formularului de inregistrare si a formularului Student Commitment, pe care trebuie sa le prezinte la Directia Relatii Internationale (cladirea Rectorat, et. 3, camera 310) pana la data de 3 octombrie 2019;
- Sustinerea unui test de limba engleza, nivel B2.

Termenul limita pentru inscrieri este 30 septembrie 2019.


European Youth
12
09/2019

European Youth

Evenimentul European Youth, organizat de Parlamentul European din Strasbourg, va avea loc in perioada 29-30 mai 2020. Evenimentul este dedicat tinerilor, cu varste cuprinse intre 16 - 30 ani si reprezinta o oportunitate pentru acestia de a-si prezenta ideile privind viitorul Europei. Mai multe informatii privind acest eveniment sunt disponibile aici.


Cazare studenti 2019-2020
11
09/2019

Cazare studenti 2019-2020

Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor asigura cazarea studentilor, care au domiciliul intr-o localitate situata la o distanta mai mare de 30 km fata de municipiul Bucuresti, in caminele P1 si P2 din complexul Regie. Cazarea studentilor in caminele facultatii se efectueaza in conformitate cu "REGULAMENTUL privind organizarea si functionarea caminelor si cantinelor care apartin Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti".

Programul de cazare este disponibil aici.


PROFESORI INOVATORI – STUDENTI ANTREPRENORI
02
09/2019

PROFESORI INOVATORI – STUDENTI ANTREPRENORI

Informatii in legatura cu calendarul procesului de inscriere a candidatilor, criteriile de eligibilitate ale candidatilor, evaluarea candidatilor si documentele necesare pentru inscrierea candidatilor, pentru GRUPUL TINTA (GT) – STUDENTI in cadrul proiectului "Profesori Inovatori – Studenti Antreprenori! (PISA)", Cod MySMIS: 125202 (Nr. contract 51672/09.07.2019), sunt disponibile aici. Fisa aplicantului student este disponibila aici.


Programul BAYHOST
27
08/2019

Programul BAYHOST

Centrul Academic Bavarez pentru Europa Centrala, de Est si de Sud-Est din statul independent Bavaria a lansat apelul pentru programul de burse anuale pentru studentii din tarile din regiune. Studentii romani isi pot astfel finanta programele de studii de masterat si/sau doctorat. Bursele pot fi prelungite pana la 3 ani, valoarea bursei fiind de 735 euro/luna. Mai multe detalii sunt disponibile aici.


Programul Euro 200
27
08/2019

Programul Euro 200

Programul "Euro 200" se refera la acordarea unui ajutor financiar studentilor in vederea achizitionarii de calculatoare (conform prevederilor HG 1294/2004 privind aprobarea normelor metodologice pentru aplicarea Legii nr. 269/2004). Ajutorul financiar se acorda sub forma de bonuri valorice. Mai multe detalii sunt disponibile aici.


UPB Music Festival
21
08/2019

UPB Music Festival

Universitatea Politehnica din Bucuresti da startul unui nou an de studentie intr-un mod inedit, cu UPB Music Festival. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina de Facebook a festivalului. Formularul de inscriere este disponibil aici.


Stagii oferite de Comitetul European al Regiunilor
12
08/2019

Stagii oferite de Comitetul European al Regiunilor

Reprezentanta Permanena a Romaniei la Uniunea Europeana informeaza absolventii de invatamant superior asupra ofertei de stagii platite pe o perioada de cinci luni. Stagiile sunt oferite de Comitetul European al Regiunilor. Stagiile de instruire in cadrul serviciului amintit ofera tinerilor oportunitatea de a invata despre rolurile si activitatile Comitetului European al Regiunilor si de a dobandi experienta profesionala intr-un mediu multicultural. Perioada de desfasurare a noii serii de stagii este de 16 Februarie – 16 Septembrie 2020 la birourile Comitetului din Bruxelles. Pentru stagiarii pe perioada de cinci luni (long-term traineeships) se acorda o bursa lunara in conformitate cu prevederile in vigoare ale Comitetului, in valoare de 1.196,84 EUR/luna. Formularul de inscriere pentru stagiiile oferite poate fi accesat aici. Data limita de inscriere este 30 septembrie 2019. Mai multe detalii despre programele de stagii oferite de Comitetul European al Regiunilor sunt disponibile aici. Cei interesati sunt rugati sa completeze formularul de inscriere si sa informeze facultatea la adresa de e-mail secretariat[at]chimie.upb.ro.


SME Week Youth Essay Competition 2019
12
08/2019

SME Week Youth Essay Competition 2019

Comisia Europena, prin Directia Generala Piata Interna, Industrie, Antreprenoriat si IMM-uri a lansat concursul de eseuri pentru tineri, cu varste cuprinse intre 18 - 25 ani. Competitia isi propune sa incurajeze tinerii sa isi exprime opiniile avand la baza sansa de a impartasi gandurile cu factorii de decizie si antreprenorii cheie de pe o platforma europeana in domeniile intreprinderii, antreprenoriatului si IMM-urilor. Termenul limita pentru inaintarea eseului este 16 august 2019. Mai multe informatii sunt disponibile la adresa https://blogs.ec.europa.eu/promotingenterprise/youth-essay-competition-2019-launch/ sau se pot solicita la adresa de e-mail smweek[at]loweurope.eu.


ACADEMIA DE CALITATE
03
08/2019

ACADEMIA DE CALITATE

Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti organizeaza, in perioadele 1–6 si 8–13 septembrie, cea de-a doua editie a proiectului Academia de Calitate, care se adreseaza unui numar de 300 studenti din cadrul UPB. Mai multe informatii sunt disponibile aici.


PROFESORI INOVATORI – STUDENTI ANTREPRENORI
03
08/2019

PROFESORI INOVATORI – STUDENTI ANTREPRENORI

In data de 09/07/2019 a fost semnat contractul de finantare aferent proiectului cu titlul PROFESORI INOVATORI – STUDENTI ANTREPRENORI! (PISA). Proiectul este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, Axa prioritara 6: "Educatie si competente", Prioritatea de investitii – 10.ii. Imbunatatirea calitatii si eficientei si accesul la invatamantul tertiar si a celui echivalent in vederea cresterii participarii si a nivelului de educatie, in special pentru grupurile defavorizate. Beneficiarul proiectului este Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti (UPB). Mai multe informatii sunt disponibile aici.


Internship la Nalco Water
11
07/2019

Internship la Nalco Water

Nalco Water, o companie ECOLAB, ofera un program de internship pentru o perioada de 6 luni unui student din anii terminali sau unui absolvent. Datele de contact sunt disponibile aici.


Internship la Bitdefender
07
06/2019

Internship la Bitdefender

Bitdefender anunta lansarea programului "Business Applications – Full-Stack Developer Internship". Inscrierile se fac aici, pana pe data de 21 iunie.


Zentiva University Program
07
05/2019

Zentiva University Program

ZENTIVA lanseaza programul de internship "Zentiva University Program". Mai multe informatii sunt disponibile aici.


Si eu am fost la UPB
07
05/2019

Si eu am fost la UPB

Luni, 13 mai 2019, incepand cu ora 13:00, va avea loc concursul "Si eu am fost la UPB". Evenimentul este la a doua editie, fiind dedicat studentilor straini care studiaza in universitate. Prin actiunile propuse in program, Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti doreste sa contribuie la o mai buna integrare a studentilor straini in mediul cultural si lingvistic romanesc, precum si la dezvoltarea cooperarii intre studentii romani si intenationali.

Actiunea va cuprinde urmatoarele sectiuni:
- Walk it out - studentii expun costumele populare, prezentand astfel varietatea culturala a studentilor straini din UPB;
- Quiz bowl - concurs de cultura generala;
- Cooking competition - concurs de gatit.

Studentii se pot inscrie prin e-mail la adresa international[at]upb.ro, sau pe pagina de Facebook a evenimentului.


Tabere studentesti 2019
19
04/2019

Tabere studentesti 2019

Studentii Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti se pot inscrie in Programul National "Tabere studentesti 2019", organizat de Ministerul Tineretului si Sportului (MTS) – Directia Activitati pentru Studenti si Tabere, prin Casele de Cultura ale Studentilor si Complexul Cultural Sportiv Studentesc "Tei", in perioada vacantei de vara 2019. Mai multe informatii sunt disponibile aici.


Growww 2019
17
04/2019

Growww 2019

Grupul MOL anunta inceperea perioadei de aplicatii pentru urmatoarea editie a programului sau de recrutare de talente, Growww 2019. Programul ofera tinerilor absolventi o oportunitate unica de a-si incepe cariera intr-una dintre cele mai mari corporatii din Europa Centrala si de Est. Prin intermediul programului, MOL isi propune sa dezvolte o noua generatie de experti in industrie, oferindu-le posibilitatea de a invata si de a veni cu solutii la provocari de business din realitatea de zi cu zi, lucrand intr-una din cele mai complexe industrii. Mai multe informatii sunt disponibile aici.


Internship la Tenaris Silcotub
02
04/2019

Internship la Tenaris Silcotub

Tenaris Silcotub ofera 5 pozitii de internship. Mai multe informatii sunt disponibile aici.


Internship la Bitdefender
20
03/2019

Internship la Bitdefender

Bitdefender ofera 5 pozitii de internship in programele "Data Scientist Internship" si "Data Warehouse Developer Internship". Inscrierile se fac aici, pana pe data de 21 martie.


FameLab
07
03/2019

FameLab

FameLab este una dintre cele mai mari competitii internationale de comunicare a stiintei din lume. Aflata la a XI a editie in Romania, competitia FameLab se adreseaza tinerilor cu varsta intre 19 si 40 de ani care studiaza sau lucreaza in domeniul ingineriei, medicinei, tehnologiei, biologiei, chimiei, fizicii sau matematicii. Mai multe informatii sunt disponibile in aici.


Alegeri pentru reprezentantii studentilor
01
03/2019

Alegeri pentru reprezentantii studentilor

In data de 20 martie 2019, se organizeaza alegeri pentru reprezentantii studentilor in Senatul Universitatii si Consiliile Facultatilor, in incinta holului AN din cladirea Rectoratului, in intervalul 15:00-21:00. Mai multe informatii sunt disponibile in sectiunea dedicata din website-ul Universitatii.


Antreprenor in Protectia Mediului
13
02/2019

Antreprenor in Protectia Mediului

Incepand cu data de 1 martie 2019 se lanseaza cea de-a doua editie a Concursului "Antreprenor in Protectia Mediului". Mai multe informatii cu privire la inscriere sunt disponibile in regulamentul concursului.


Morpheus Cup
31
01/2019

Morpheus Cup

In data de 22 mai 2019 va avea loc, in Luxembourg, Morpheus Cup. Morpheus Cup este o competitie cu doua componente: Morpheus Prize este o sesiune de proiecte depuse de la distanta si Morpheus Day, finala pe tematici a proiectelor selectate. Fondul total de premii este de 8.000 de euro.

Studentii care au startup-uri sau proiecte de tehnologie si pot fi prezentate convingator, se pot inscrie la Morpheus Cup, o competitie destinata colegiilor si universitatilor europene. Tematicile pe care studentii pot depune proiecte sunt urmatoarele: artificial intelligence, cybersecurity, customer experience, e-commerce & retail, entertainment & media, Internet of Things, resurse umane, mobilitate & logistica, energie, healthcare. Proiectele selectate, vor participa la o finala live, organizata pe diverse teme, iar participantii se pot intalni cu firme care recruteaza talente si cu colegi din mediul universitar european.


BUZZCamp
24
01/2019

BUZZCamp

BUZZCamp revine in Bucuresti pe 12 si 13 martie, cu editia BUZZChange. Primele companii anuntate, care au pregatit si cateva oportunitati profesionale, sunt: Generali Romania, Carrefour, Telus International Romania si ECDL Romania. Mai multe detalii sunt disponibile in website-ul evenimentului.


Athens Network
24
01/2019

Athens Network

In perioada 16-24 martie 2019 se va desfasura programul de mobilitati de scurta durata Athens Network. Pentru a se inscrie la acest program este obligatoriu ca studentii sa aiba cunostinte de limba engleza nivelul B2. Pentru inscriere se completeaza acest formular si se creaza un cont pe website-ul Athens Network, pentru selectarea universitatii si a cursurilor pe care studentii doresc sa le urmeze. Termenul limita pentru inscrieri este 28 ianuarie 2019. Mai multe detalii sunt disponibile aici.


Cisco Global Problem Solver Challenge 2019
04
12/2018

Cisco Global Problem Solver Challenge 2019

Cisco Systems lanseaza concursul Cisco Global Problem Solver Challenge 2019. Cea de-a treia actiune anuala Cisco Global Problem Solver Challenge isi propune sa identifice noi idei de afaceri care utilizeaza tehnologia, pentru a genera impact social de la antreprenorii studenti din intreaga lume. Concursul este deschis studentilor si absolventilor recenti din orice institutie de invatamant superior. Detaliile sunt disponibile aici.


Burse Roberto Rocca de la Tenaris
07
11/2018

Burse Roberto Rocca de la Tenaris

Tenaris ofera burse Roberto Rocca. Detaliile sunt disponibile aici.


Targul de Cariere POLIJobs
02
11/2018

Targul de Cariere POLIJobs

Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti, prin intermediul Agentiei de Plasare a Fortei de Munca, organizeaza Targul de Cariere POLIJobs, in perioada 7-8 noiembrie 2018. Evenimentul va avea loc in hol AN, cladirea Rectorat, intre orele 10:00 - 16:00.

Targul de Cariere POLIJobs reuneste peste 50 de companii reprezentative pentru piata muncii, ce propun numeroase oportunitati de cariera pentru studenti si absolventi, precum: programe de burse, internship-uri, job-uri part-time sau full-time. Printre companiile care au confirmat participarea la eveniment se numara: Michelin, Grup Renault, Vodafone, Bosch, Assystem Technologies, Avitech, Akka Techologies, Romaero, Vinci Energies, Electronic Arts, Electrica, Infineon, Nuclearelectrica, Hilti, Huawei, Tenaris Silcotub, Axflow, Labormed Alvogen, Metro Romania, Excent, Inovo, Genpact, ICME ECAB, Pirelli, Tema Energy, Uniline TCS, P&G, Cameron, Deimos, Ba Glass, INCDMTM, DB Schenker, Saint Gobain, Alten Delivery Securities Bucharest, Team Extension, Moduleworks, Prysmian Group, Heidelbergcement, Fev Ece Automotive, Segula Technologies, British American Tabacco, Auchan, JTI, NHR Agropartners, Arctic, Secureworks, On semiconductor, Titan Machinery, Beler Soft.

Mai multe detalii sunt disponibile in website-ul evenimentului si pe pagina de Facebook POLIJobs UPB.


Burse sociale
01
11/2018

Burse sociale

Studentii de la programele de studii de masterat pot depune actele pentru obtinerea bursei sociale pana la data de 09/11/2018.


Borealis Student Innovation Award
09
10/2018

Borealis Student Innovation Award

Borealis Student Innovation Award este un concurs international pentru studentii din intreaga lume, ce are ca scop premierea celor mai bune trei lucrari de cercetare din domeniiile chimiei si polimerilor, realizate in ciclurile de licenta, masterat si doctorat. Mai multe detalii sunt disponibile aici.


Mobilitati ERASMUS+
08
10/2018

Mobilitati ERASMUS+

In perioada 8-19 octombrie 2018 se organizeaza concurs de selectie pentru mobilitatile de tip ERASMUS+ (studiu si plasament) in semestrul II al anului universitar 2018-2019.

Dosarele se depun la secretariatul facultatii (secretar Liliana ROSU) pana pe data de 18 octombrie 2018, ora 14:00.

Departamentul de Comunicare in Limbi Moderne va organiza pe data de 12 octombrie 2018, ora 15:00, in sala BN 129, o noua sesiune de testare a competentelor lingvistice la limba engleza pentru candidatii la statutul de student Erasmus din aceasta etapa. Inscrierea pentru aceasta proba se face la secretariat pana pe data de 11 octombrie 2018. Atestatul competentelor lingvistice, de orice fel, este obligatoriu.

Regulamentul concursului este disponibil aici. Alte informatii sunt disponibile aici.


BUZZCamp
19
09/2018

BUZZCamp

In perioada 24-25/10/2018 va avea loc in Bucuresti a 20-a editie a BUZZCamp. Mai multe detalii sunt disponibile aici.


Cazare studenti 2018-2019
14
09/2018

Cazare studenti 2018-2019

Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor asigură cazarea studentilor, care au domiciliul intr-o localitate situata la o distanta mai mare de 30 km fata de municipiul Bucuresti, in caminele P1 si P2 din complexul Regie. Repartitia studentilor in camine se va face in perioada 20-22/09/2018, in sala L022 din campusul "Polizu". Mai multe detalii sunt disponibile aici.


Cazare studenti 2018-2019
22
07/2018

Cazare studenti 2018-2019

Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor asigură cazarea studentilor, care au domiciliul intr-o localitate situata la o distanta mai mare de 30 km fata de municipiul Bucuresti, in caminele P1 si P2 din complexul Regie. Mai multe detalii sunt disponibile aici.


Sesiune de reexaminare
12
06/2018

Sesiune de reexaminare

In perioada 13/06/2018-15/06/2018 va avea loc sesiunea de reexaminare pentru studentii anilor terminali. Mai multe detalii sunt disponibile aici.


Stagiu platit la Picodi.com S.A.
07
06/2018

Stagiu platit la Picodi.com S.A.

Firma Picodi.com S.A. organizeaza un concurs, in care premiul este reprezentat de un stagiu platit. Se caută studenti si absolventi care doresc sa obtina mult pretuita experienta intr-o firma multinationala. Mai multe detalii sunt disponibile aici.


Festivitatea de Absolvire
31
05/2018

Festivitatea de Absolvire

Festivitatea de Absolvire a Promotiei de Ingineri 2018 "Gheorghe Lazar" se va desfasura in ziua de 07/07/2018, in complexul ROMEXPO, Pavilionul Central, incepand cu ora 10:00.


Tabere studentesti 2018
29
05/2018

Tabere studentesti 2018

Lista cu studentii care au depus cerere pentru un loc gratuit in Programul National "Tabere Studentesti" - 2018 este disponibila aici.


Tinuta pentru festivitatea de absolvire
24
05/2018

Tinuta pentru festivitatea de absolvire

In 2018, Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti celebreaza 200 de ani de activitate, iar Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor 80 de ani. In acest an aniversar, tinuta pentru festivitatea de absolvire consta in toca personalizata (poate fi achizitionata de la magazinul UPB - local Splaiul Independentei, corp AN) si roba (poate fi ridicata/imprumutata de la secretariat imediat dupa sustinerea lucrarii de licenta).


Si eu am fost la UPB
07
05/2018

Si eu am fost la UPB

Directia Relatii Internationale organizeaza, in data de 14 mai 2018, incepand cu ora 13:00, concursul "Si eu am fost la UPB". Evenimentul se adreseaza studentilor straini care studiaza la Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti. Concursul consta in parcurgerea a trei probe: (1) o proba de cultura generală; (2) o proba de prezentare a tarii de origine; (3) o proba culinara. Persoanele interesate se pot inscrie trimitand un email la adresa international[at]upb.ro pana la data de 10 mai 2018. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina de Facebook a evenimentului.


Tabere studentesti 2018
23
04/2018

Tabere studentesti 2018

Studentii beneficiaza de locuri gratuite in tabere (cazare si masa), in limita locurilor repartizate pe facultate, in functie de rezultatele obtinute la invatatura si de alte activitati depuse in cadru organizat la manifestari culturale, artistice, stiintifice, sportive sau de voluntariat, excepie facand cazurile sociale.

Conform metodologiei pot beneficia de locuri:
1. Studentii cu frecventa inmatriculati la ciclurile de studii de licenta sau masterat, integralisti in anul universitar anterior, care nu au depasit varsta de 35 de ani.
2. Studentii cazuri sociale (criteriul “student-integralist” nu se aplica).

Inscrierile se fac pana la data de 22 mai 2018, prin depunerea unei cereri tip (Anexa 4) la secretariatul facultatii, prin e-mail la adresacarmen.stancescu[at]upb.ro sau prin fax la numarul 021 311 17 96.

Locatiile nu sunt cunoscute la momentul depunerii cererilor. Ele sunt comunicate ulterior facultatii si fiecare student va alege una dintre ele. Seriile de tabara, specificate in metodologie, sunt de cate 6 zile (5 nopti), incepand din data de 16.07.2018 pana la data de 30.08.2018.

Repartizarea locurilor de tabere se va realiza conform Metodologiei de organizare si desfasurare a Programului National "Tabere studentesti" 2018, conform OM Nr. 290 din 13.04.2018.


Prezentarea programelor de studii
18
04/2018

Prezentarea programelor de studii

Prezentarea programelor de studii de licenta va avea loc joi, 19 aprilie 2018, incepand cu ora 14:00, iar prezentarea programelor de studii de masterat va avea loc miercuri, 25 aprilie 2018, incepand cu ora 16:00. Ambele evenimente se vor desfasura in sala D018, campus "Polizu".


Vizita de studii la HeidelbergCement Romania
13
04/2018

Vizita de studii la HeidelbergCement Romania

HeidelbergCement Romania organizeaza o vizita de studii pentru studenti. Mai multe detalii sunt disponibile aici.


Oferte de la Tenaris
11
04/2018

Oferte de la Tenaris

Tenaris ofera urmatoarele:
- Practica de vara in perioada iulie-septembrie 2018 (mai multe detalii sunt disponibile aici);
- Bursa Roberto Rocca (mai multe detalii sunt disponibile aici);
- Concurs pentru post de Junior Commercial Engineer in Bucuresti (mai multe detalii sunt disponibile aici).


European Forum Alpbach
23
03/2018

European Forum Alpbach

European Forum Alpbach a lansat procerdura de aplicatii pentru editia din 2018 a evenimentului cu tema Diversity and Resilience. Reuniunea va avea loc in perioada 15-31 august 2018 la Alpbach (o localitate din Alpii austrieci).

Anual 700 de tineri din circa 80 de tari participa la conferinta. Forumul European Alpbach propune discutii cu privire la problemele socio-politice relevante pentru societatea contemporana.

Pentru formularea aplicatiei sunt eligibili tinerii cu varste de pana la 30 de ani, cu mentiunea ca European Forum Alpbach pune la dispozitie locuri cu burse ce acopera taxele de participare si intregul program, precum si posibilitatea de a beneficia de fonduri suplimentare pentru finantarea cazarii si meselor. Termenul limita pentru transmiterea aplicatiilor pentru burse este 30 martie 2018. Mai multe detalii sunt disponibile aici.


Engie Traineeship
20
03/2018

Engie Traineeship

In fiecare an, ENGIE Romania ofera tinerilor oportunitatea de a face parte din una dintre echipele filialelor sale (ENGIE Romania, Distrigaz Sud Retele, ENGIE Servicii) prin programul de traineeship. Pe 20 aprilie (pentru ENGIE Servicii) si 26 aprilie (pentru Distrigaz Sud Retele si ENGIE Romania) ENGIE invita proaspat absolventii de licenta si masteranzii dornici de invatare si interesati de piata energiei sa participle la cele doua evenimente de tip Open Doors, care vor avea loc la sediul companiei. Inscrierea pentru participare se face aici.


HeidelbergCement Romania
20
03/2018

HeidelbergCement Romania

HeidelbergCement Romania ofera programe de internship si trainee pentru studenti si absolventi. Mai multe detalii sunt disponibile aici.


Programe ERASMUS +
26
02/2018

Programe ERASMUS +

In perioada 12-23 martie 2018 se organizeaza concurs de selectie pentru mobilitatile de tip ERASMUS (studiu si plasament) pentru anul universitar 2018-2019. Mai multe detalii sunt disponibile aici. Detaliile cu privire la organizarea testului de competenta lingvistica pentru candidati sunt disponibile aici.


BUZZCamp
23
02/2018

BUZZCamp

BuzzCamp reuneste pentru a 19-a oara zeci de angajatori si mii de participanti in cele mai mari opt orase din Romania. Pe 16 si 17 martie, la Hotel Parliament, BUZZCamp invita studentii si proaspetii absolventi din Bucuresti, la cea mai noua editie, cu tema The City of BUZZCamp, pentru o intalnire cu angajatorii lor preferati. Tinerii din Bucuresti au sansa sa participe la seriile de conferinte si workshop-uri, care au scopul sa le ofere un preview al viitorului lor profesional si chiar sa le aduca jobul mult visat. De altfel, ei vor primi sfaturi de dezvoltare personala de la speakerii BUZZCamp si vor afla informatii despre cum este mediul de lucru in companiile participante la eveniment. Mai multe detalii sunt disponibile aici.


Start-up Nation Plus
21
02/2018

Start-up Nation Plus

In cadrul programului Start-up Nation Plus se organizeaza cursuri de antreprenoriat cu durata de o saptamana. Perioada probabila a cursului: aprilie-mai 2018. Locatia: Craiova – Geoagiu Bai. Se asigura transport-cazare. Dupa absolvirea cursului si scrierea unui proiect exista posbilitatea de a accesa fonduri de 40.000 EURO. Conditii obligatorii: absolvent liceu cu domiciliu permanent in judetul Olt. Persoana de contact: Cazan Laurentiu, tel: 0726825965; e-mail: cazanlaurentiu_inala@yahoo.com.


Competitii la Junior Achievement Romania
02
02/2018

Competitii la Junior Achievement Romania

Au fost lansate doua Competitii Europene de Antreprenoriat, pe care Junior Achievement Romania le organizeaza in 2018: Business Plan Challenge si Company of the Year. In cadrul acestor competitii, studentii au sansa sa-si dezvolte competente antreprenoriale si sa-si testeze ideile de business. Participantii cu cele mai bune rezultate vor beneficia de premii in valoare totala de 25.000 EUR (burse de participare la Scoala de vara Next Generation Leaders Forum, Ontario, Canada, august 2018). Echipa castigatoare a finalei nationale se va califica si va participa la finala europeana a competitiei - European Enterprise Challenge, iunie 2018, Riga, Letonia. Din cadrul facultatii se pot inscrie, in perioada 12-26 februarie 2018, mai multe echipe (fiecare formata din 2-6 studenti) sub indrumarea profesorului coordonator ales. Informatii despre procedura de inscriere la competitii, regulament si materialele de pregatit se gasesc aici.


Engie Traineeship
10
11/2017

Engie Traineeship

In fiecare an, ENGIE Romania le ofera tinerilor absolventi de facultate oportunitatea de a face parte din echipele filialelor sale, in cadrul unui Program de Traineeship. Programul este adresat studentilor din ani terminali, absolventilor si masteranzilor facultatilor cu profil tehnic sau economic. Sunt cautate acele profile care demonstreaza un potential de leadership si de "agent al schimbarii". Programul de Traineeship este un driver pentru tinerii absolventi care sunt la inceput de cariera. Programul reprezinta o excelenta oportunitate de a obtine experienta, atat de necesara si de cautate de un tanar la inceput de cariera, in domeniul in care acesta doreste sa evolueze profesional, trainee-ul trecand printr-o perioada de invatare intensa “on the job” avand alaturi un mentor care ii ghideaza si ii monitorizeaza evolutia pe o perioada ce variaza de la 6 la 18 luni. In acelasi timp, pe parcursul programului, trainee-ul isi dezvolta un set de abilitati valoroase, compania asigurand accesul la programe de dezvoltare. In plus, trainee-ii au oportunitatea de a ramane intr-o companie mare, care ofera perspective de dezvoltare prin ocuparea unei pozitii de specialist sau manager. Mai multe detalii sunt disponibile aici.


Concurs foto Study in Europe
23
10/2017

Concurs foto "Study in Europe"

Proiectul european "Study in Europe" organizeaza un concurs de fotografie dedicat studentilor si absolventilor din invatamantul superior. Mai multe detalii sunt disponibile aici.


Program de Educatie Antreprenoriala
06
10/2017

Program de Educatie Antreprenoriala

In Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti se deruleaza o initiativa menita sa sporeasca gradul de interes al studentilor pentru domeniul antreprenorial. Astfel, Centrul de Antreprenoriat UPBIZZ desfasoara inscrieri in cadrul programului de educatie antreprenoriala pana pe data de 12/10/2017. Acest program consta in organizarea:
- unor sesiuni de mentorat pentru 50 de studenti alaturi de profesori din cadrul UPB;
- a 5 workshop-uri cu tematica de business;
- unui concurs de idei de afaceri in cadrul caruia vor fi premiate 3 cele mai bune idei cu cate 1000 de lei;
- unui pitch in fata unor potentiali investitori, eveniment derulat in parteneriat cu Asociatia Romana pentru Smart City si Mobilitate.

Aceasta initiativa se adreseaza tuturor studentilor din cadrul UPB, indiferent de programul de invatamant pe care il urmeaza - licenta, masterat sau doctorat. Mai multe informatii despre aceasta initiativa si de asemenea, formularul de inscriere, pot fi gasite pe wesite-ul centrului.

Persoana de contact: Raluca Raduta (Sef Birou Centrul de Antreprenoriat) - Tel. 0738.853.089 e-mail: raluca.raduta[at]upb.ro


Sci+Fi FEST 2017
27
09/2017

Sci+Fi FEST 2017

Studentii Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor sunt invitati sa participe la la Sci+Fi FEST 2017, a doua editie a amplului festival de stiinta & literatura SF, organizat de revista Stiinta & Tehnica. Mai multe detalii sunt disponibile aici.


Cazare studenti 2017-2018
08
09/2017

Cazare studenti 2017-2018

Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor asigură cazarea studentilor, care au domiciliul intr-o localitate situata la o distanta mai mare de 30 km fata de municipiul Bucuresti, in caminele P1 si P2 din complexul Regie. Mai multe detalii sunt disponibile aici.


Bursa Margareta NICOLAU
24
07/2017

Bursa "Margareta NICOLAU"

Cu prilejul implinirii a 40 de ani de la infiintarea Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Ecologie Industriala ECOIND, incepand cu anul universitar 2017-2018, se institue bursa "Margareta NICOLAU". Bursa, in valoare de 2000 euro, va fi acordata prin concurs unui student masterand pentru 2 ani (1000 euro/an), care va beneficia totodata de acces la infrastructura institutului si consultanta de specialitate din partea personalului institutului. Mai multe detalii sunt disponibile aici.


Tinuta pentru festivitatea de absolvire
05
07/2017

Tinuta pentru festivitatea de absolvire

Pentru festivitatea de absolvire ce va avea loc sambata, 8 iulie 2017, studentii din anul IV isi pot procura tinuta necesara (roba, toca si esarfa), de la secretariatul facultatii, incepand din data de 5 iulie.


Tabere Studentesti 2017
22
06/2017

Tabere Studentesti 2017

Lista cu studentii beneficiari ai locurilor in cadrul Programului National "Tabere Studentesti" 2017 este disponibila aici.

Repartizarea locurilor de tabere, pe locatii si perioade, se va face in data de 23.06.2017, la ora 12:00 la Decanat. Toti studentii beneficiari ai locurilor de tabara se vor prezenta la aceasta intalnire avand asupra lor carnetul de student vizat la zi, cat si C.I./B.I./pasaport (original si copie).

Toti studentii care vor primi locuri in seriile de tabere pentru anul curent, 2017, trebuie sa semneze pana luni, 26.06.2017, borderourile care se afla la secretariat.


Corpului european de solidaritate
12
06/2017

Corpului european de solidaritate

Studentii din Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti pot participa in programe de mobilitate transfrontaliera precum "Corpului european de solidaritate" (CEAS), program demarat de catre Comisia Europeana.

Aceasta actiune se adreseaza tinerilor intre 18 si 30 de ani, care vor avea posibilitatea de a participa la proiecte cuprinse intre 2-12 luni, cu activitati de doua tipuri:
- Activitati cu norma intreaga, dar neremunerate, cu rambursarea cheltuielilor de deplasare, cazare, diurna si asigurari medicale;
- Activitati remunerate sub forma de stagii si ucenicii, cu eventuale contracte de angajare, in functie de legislatiile nationale specifice.
Mai multe detalii sunt disponibile aici.

Studentii interesati sunt rugati sa se prezinte la secretariatul facultatii si sa-si exprime intentia de participare pana marti 13 iunie 2017, ora 12:00.


TeCHALLENGE
30
05/2017

TeCHALLENGE

Honeywell Romania, Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti, impreuna cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti organizeaza in perioada 17 mai – 20 octombrie 2017 competitia de proiecte inovatoare in domeniul energiei.

Participantii se pot inscrie cu proiecte realizate individual sau in echipa, numarul componentilor unei echipe nefiind limitat. Domeniile in care acestia pot realiza un proiect sunt urmatoarele: eficienta energetica (procese industriale, facility management, case conectate, cladiri pasive energetic), noi surse de energii regenerabile (eolian, marina, energia valurilor, geotermale, fotovoltaica, biomasa), tehnologii inteligente (smart grids, big data, smart metering), orase inteligente si mobilitate (teritorii pozitive energetic, mobilitate verde, orase inteligente) si gazele naturale in secolul al 21-lea (power to gas, biometan, GNL, CNG).

Concursul TeCHALLENGE se adreseaza atat studentilor inscrisi in ciclurile de licenta, masterat si doctorat din cadrul tuturor facultatilor Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti, cat si tuturor elevilor din invatamantul liceal de stat sau particular din toata tara.

Toate detaliile desfasurarii concursului TeCHALLANGE sunt pe wesite-ul competitiei. Informatii suplimentare pot fi solicitate la numarul de telefon 021 402 9465 sau la adresa de e-mail techallenge@upb.ro.


Olimpicii Petrom
25
05/2017

Olimpicii Petrom

Programul "Olimpicii Petrom" ofera in perioada urmatoare trei module de pregatire profesionala: Summer SELF (1 iulie - 11 august), Summer INT (10 - 25 august) si Summer PRO (1 iunie - 1 iulie). Inscrierile se fac pana pe data de 1 iunie 2017. Mai multe detalii sunt disponibile aici.


Internship Holcim Romania
19
05/2017

Internship Holcim Romania

Holcim Romania ofera internship platit, in perioada 15 iulie – 15 octombrie 2017, studentilor din an terminal sau absolventilor facultatilor cu profil tehnic din domeniul chimiei. Mai multe detalii sunt disponibile aici.


Cazare studenti 2017-2018
11
05/2017

Cazare studenti 2017-2018

Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor asigura cazarea studentilor care au domiciliul intr-o localitate situata la o distanta mai mare de 30 km fata de municipiul Bucuresti, in caminele P1 si P2 din complexul Regie. Pentru a putea primi o repartitie intr-unul din cele doua camine, studentii din anii I, II si III programe de studii de licenta, anul I programe de studii de masterat (din anul universitar current, 2016-2017) si doctoranzii au obligatia de a completa pana la data de 15/07/2017 o cerere de cazare pe site-ul http://studenti.pub.ro. Mai multe detalii sunt disponibile aici.


Tabere studentesti 2017
11
05/2017

Tabere studentesti 2017

Studentii beneficiaza de locuri gratuite in tabere, in limita locurilor repartizate facultatii noastre, in functie de rezultatele obtinute la invatatura si de alte activitati depuse in cadru organizat la manifestari culturale, artistice, stiintifice, sportive sau de voluntariat, excepie facand cazurile sociale. Metodologia privind organizarea si desfasurarea Programului National "Tabere Studentesti" 2017 este disponibila aici.

Inscrierile se fac la secretariatul facultatii pan la data de 22 mai 2017, prin depunerea unei cereri tip, care poate fi descarcata de aici.

Mai multe detalii sunt disponibile aici.


Prezentarea programelor de studii de masterat
04
05/2017

Prezentarea programelor de studii de masterat

In perioada 24-25 mai, va avea loc, in sala D 018, prezentarea programelor de studii de masterat din facultatea noastra, dupa cum urmeaza:
- Programul "Expertizarea Produselor Chimice, Alimentelor si Materialelor" - miercuri, 24 mai, ora 16:00
- Programul "Ingineria Mediului" - miercuri, 24 mai, ora 16:15
- Programul "Produse Farmaceutice si Cosmetice" - miercuri, 24 mai, ora 16:30
- Programul "Biocombustibili, Biorafinarii si Tehnologii Conexe" - miercuri, 24 mai, ora 16:45
- Programul "Protectia Consumatorului. Controlul Calitatii Produselor" - miercuri, 24 mai, ora 17:00
- Programul "Stiintele Vietii si Ecologie" - miercuri, 24 mai, ora 17:15
- Programul "Ingineria Proceselor Chimice" - miercuri, 24 mai, ora 17:30
- Programul "Stiinta si Ingineria Materialelor Oxidice Avansate si Nanomateriale" - joi, 25 mai, ora 16:00
- Programul "Stiinta si Ingineria Polimerilor" - joi, 25 mai, ora 16:15
- Programul "Materiale Compozite Avansate cu Destinatii Speciale" - joi, 25 mai, ora 16:30
- Programul "Aplicatii ale Chimiei in Expertizele Juridice" - joi, 25 mai, ora 16:45
- Programul "Micro si Nanomateriale" - joi, 25 mai, ora 17:00
- Programul "Chimie Alimentara" - joi, 25 mai, ora 17:15
- Programul "Controlul Analitic al Calitatii Mediului si Tehnici de Depoluare" - joi, 25 mai, ora 17:30


Prezentarea programelor de studii de licenta
04
05/2017

Prezentarea programelor de studii de licenta

Pe data de 15 mai va avea loc, in sala D 018, prezentarea programelor de studii de licenta din facultatea noastra.


Alegeri pentru functia de presedinte de camin
20
04/2017

Alegeri pentru functia de presedinte de camin

Alegerile pentru functia de presedinte de camin pentru caminele Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor (P1 si P2) se vor desfasura dupa urmatorul program:
17 - 21 aprilie 2017 – depunerea candidaturilor
24 - 25 aprilie 2017 – aprobarea candidaturilor
26 - 28 aprilie 2017 – alegeri

Alegerile se desfasora in conformitate cu REGULAMENTUL DE ORGANIZARE SI DESFASURARE a alegerilor comitetelor studentesti de camin apartinand Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti.


Inaugurarea Laboratorului de Lacuri si Vopsele
12
04/2017

Inaugurarea Laboratorului de Lacuri si Vopsele

Studentii facultatii interesati de colaborarea cu unitatile economice din Industria de Vopsele din Romania sunt invitati sa participe la inaugurarea Laboratorului de Lacuri si Vopsele. Evenimentul va avea loc in data de 9 mai, intre orele 11:00 - 12:00, in sala D 018 din campusul "Polizu". Vor fi audiate prezentari din partea AIVR (Asociatia Patronala din Industria de Vopsele din Romania) si BASF (sunt invitati reprezentanti ai companiei BASF, de la sediul central din Ludwigshafen, GERMANIA).


Concursul studentesc Petru SPACU
10
04/2017

Concursul studentesc Petru SPACU

Concursul studentesc de Chimie Analitic si Chimie Coordinativa "Petru SPACU" va avea loc in data de 6 mai 2017. Concursul se adreseaza tuturor studentilor din ciclul de studii licenta, indiferent de anul de studiu, pasionati de Chimie Analitica si Analiza Instrumentala, Chimie Anorganica si Chimia Metalelor Tranzitionale. Pentru participarea la acest concurs este recomandata parcurgerea disciplinelor de Chimie Analitica si Analiza Instrumentala, Chimie Anorganica si Chimia Metalelor Tranzitionale.

Se vor acorda urmatoarele premii: premiul "Constantin LUCA" (acordat pentru cea mai buna lucrare la Chimie Analitica), premiul I, premiul II, premiul III si mentiune. Toti studentii inscrisi la concurs primesc diplome de participare.

Organizatori: prof. dr. Eugenia EFTIMIE TOTU (Departamentul de Chimie Analitica si Ingineria Mediului), prof. dr. Florina DUMITRU (Departamentul de Chimie Anorganica, Chimie Fizica si Electrochimie). Presedinte comisie concurs: prof. dr. ing. Gheorghe NECHIFOR (Departamentul de Chimie Analitica si Ingineria Mediului).

Informatii suplimentare pot fi gasite pe pagina in website-ul concursului, pe pagina Facebook a concursului si in afisul concursului.


Programe Tenaris pentru studenti si absolventi
16
03/2017

Programe Tenaris pentru studenti si absolventi

Tenaris Romania anunta lansarea unor noi programe:
- pentru studenti: Programul de Internship 2017, Programul de burse de studiu Roberto Rocca;
- pentru absolventi: Programul de burse de doctorat Roberto Rocca, Programul Global Trainee.
Toate detaliile in legatura cu aceste programe sunt disponibile aici. De asemenea, un material video in legatura cu experienta studentilor din Programul de Internship 2016, este disponibil aici.


BuzzCamp - Game of Professions
28
02/2017

BuzzCamp - Game of Professions

Evenimentul BuzzCamp - Game of Professions va avea loc in perioada 14-15 martie, in Bucuresti, la Hotel Marshal Garden, Calea Dorobanți, nr. 50B. Mai multe detalii sunt disponibile in website-ul evenimentului.


Every Can Counts Romania
24
02/2017

Every Can Counts Romania

Every Can Counts Romania doreste sa lanseze un program de burse de excelenta pentru studentii din toata tara, adresate cu precadere celor de la facultati de mediu, geografie sau din domenii conexe, in cadrul caruia va acorda 3 burse in valoare de cate 500 de euro. In acest sens, pe data de 28 februarie, ora 16:00, in sala D 018, va fi organizat un concurs de aplicatii pentru alegerea celor trei studenti care vor beneficia de bursa. Mai multe detalii sunt disponibile aici si aici.


Business^Girls
05
12/2016

Business^Girls

Pe data de 9 decembrie 2016, va avea loc, la Hotel Europa Royale din Bucuresti, incepand cu ora 9:30, a treia editie Business^Girls, un eveniment gratuit marca Inspire Group. Business^Girls sustine formarea profesionala a femeilor, intr-un eveniment plin de povesti inspirationale, sesiuni de networking si workshop-uri dedicate diversitatii la locul de munca. Mai multe detalii sunt disponibile aici si pe website-ul evenimentului.


Intalnirea studentilor anului I cu conducerea facultatii
04
30/2016

Intalnirea studentilor anului I cu conducerea facultatii

Intalnirea studentilor anului I cu conducerea facultatii va avea loc dupa cum urmeaza:
- Seria A - miercuri, 05 octombrie 2016, ora 11:00, sala I 101
- Seria B - joi, 06 octombrie 2016, ora 16:00, sala L 022


BuzzCamp – A date with my future employer
30
09/2016

BuzzCamp – A date with my future employer

In perioada 19 Octombrie – 22 Noiembrie va avea loc in Bucuresti evenimentul "BuzzCamp – A date with my future employer". BuzzCamp este cel mai longeviv eveniment din Romania dedicat dezvoltarii personale, recrutarii specializate si orientarii in cariera pentru studenti si absolventi.

Evenimentul BuzzCamp, care din 2008 si pana astazi a pus fata in fata peste 100 de companii cu mai mult de 20,000 de participanti, se desfasoara in 9 orase (Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara, Brasov, Sibiu, Craiova, Bacau, Constanta) si, ca in fiecare an, se bucura de sprijinul celor mai mari centre universitare si de implicarea a peste 50 de organizatii studentesti.

La BuzzCamp, tinerilor li se ofera oportunitatea de a intra in contact cu lumea angajatorilor. La editia din acest an, "BuzzCamp – A date with my future employer", organizatorii s-au gandit sa intermedieze angajarea si sa ii ajute pe participanti sa-si contureze abilitatile pe care le au, pentru o dezvoltare personala impecabila, urmata de o cariera ghidata de succes.

Detalii suplimentare, precum si formularul de inscriere, snt disponibile in website-ul evenimentului.


Cazare studenti anul universitar 2016-2017
21
09/2016

Cazare studenti anul universitar 2016-2017

Informatii in legatura cu programul si procedura de cazare a studentilor in caminele din Complexul Studentesc "Regie", pentru anul universitar 2016-2017, sunt disponibile aici.


Stagiu de practica la Ministerul Mediului Apelor si Padurilor
07
08/2016

Stagiu de practica la Ministerul Mediului Apelor si Padurilor

Ministerul Mediului Apelor si Padurilor anunta lansarea unui nou stagiu de practica. Stagiul este destinat studentilor si proaspetilor absolventi, urmand sa dureze 8 saptamani cu incepere din 15 sau 22 august (in functie de disponibilitatea candidatilor).

Pe langa activitatile de familiarizare generala cu problematicile de mediu si atributiile directiilor de specialitate si ale institutiilor din subordinea Ministerului, se preconizeaza includerea studentilor in proiecte concrete de pregatire si promovare a Ghidurilor de finantare ale Administratia Fondului pentru Mediu, astfel incat acestea sa raspunda prioritatilor stringente de mediu.

Candidatii trebuie sa trimita un CV si data dorita de incepere a practicii. Pentru detalii si corespondenta, persoana de contact este domnul consilier Ilie BRIE (telefon: 0744 647 452; e-mail: ilie.brie[at]mmediu.ro).


Repartizarea studentilor pe sectii
23
07/2016

Repartizarea studentilor pe sectii

Repartizarea studentilor pe sectii, la trecerea din anul II in anul III, se va face tinand cont de ordinea stricta a mediilor anilor de studii si a optiunilor exprimate.


Tabere studentesti 2016
01
07/2016

Tabere studentesti 2016

Lista locurilor la Programului National "Tabere Studentesti 2016", alocate Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor, este dsponibila aici. Studentii pot depune cerere pentru inscriere, la secretariatul facultatii, pana la data de 05/07/2016, ora 12:00. Metodologia privind organizarea si desfasurarea Programului National "Tabere Studentesti 2016" este disponibila aici.


Tinuta pentru festivitatea de absolvire
17
06/2016

Tinuta pentru festivitatea de absolvire

Pentru festivitatea de absolvire ce va avea loc sambata, 9 iulie 2016, studentii din anul IV isi pot procura tinuta necesara (roba, toca si esarfa), de la secretariatul facultatii, incepand din data de 21 iunie.


Business Girls
06
06/2016

Business Girls

Inspire Group vine in intampinarea sustinatorilor diversitatii cu cea de a II-a editie a evenimentului Business Girls.

Cele mai noi date de la Registrul Comertului si Ministerul de Finante, analizate de KeysFin, arata ca nu mai putin de 217.400 de femei sunt implicate in prezent in afaceri, in calitate de actionari majoritari la societati comerciale active pe piata romaneasca. In mediul de afaceri local exista un numar mai mare de manageri femei decat in majoritatea tarilor europene, chiar si in industriile percepute ca fiind ale barbatilor. Se remarca o incercare a romancelor de a depasi statutul de mama, sotie, casnica si o dorinta de a evolua profesional, de a se implica in domeniul antreprenorial precum si o intelegere mai profunda a conceptului de diversitate din partea companiilor.

Intr-o lume a barbatilor, pentru a obtine succesul, femeile tind sa imprumute foarte multe dintre atributele culturii masculine, cum ar fi: inclinatia catre riscuri, orientarea spre rezultat si capacitatea de a lua decizii rapide. In ceea ce priveste rolurile manageriale, acestea se bazeaza pe interactiune si gestionare umana, iar elementele esentiale sunt chiar pastrarea calitatilor feminine si a autenticitatii. Capacitatile precum intuitia, echilibrul, flexibilitatea, creativitatea si gestionarea relatiilor interpersonale sunt calitati de care o femeie trebuie sa fie constienta, pe care sa le dezolte si mai ales sa le puna in aplicare chiar daca face parte dintr-un mediu de afaceri predestinat barbatilor.

Pe 16 iunie, la WeLoveDigital – Unirii, incepand cu ora 9.30, ai intalnire cu femei din managementul de top al unora dintre cele mai cunoscute companii din Romania, discuti cu modele feminine care au imbinat cu succes planul profesional cu cel personal si afli impresii din perspectiva masculina despre diversitatea in mediul business.

"Prin ce se diferentiaza femeile manager?", "Care sunt calitatile pe care o femeie ar trebui sa le aiba pentru a reusi in mediul de afaceri?", "Cum sa iti pui amprenta personala in cariera profesionala?" si "Cat de importanta este diversitatea pentru succesul companiei?" sunt doar cateva dintre intrebarile la care ne vor raspunde in cadrul evenimentului Viorica Laudescu, National Case Manager Carrefour, Adela Dan, scriitoare si publicitar cu experienta si Andrei Vulpescu, blogger cu peste 17 ani de experienta in presa.

Acceseaza acest link pentru a vedea agenda completa si pentru a te inscrie gratuit la eveniment.


Programul de internship Drive Your Future 2016
26
05/2016

Programul de internship Drive Your Future 2016

Grupul Renault Romania anunta inceperea inscrierilor la programul de internship Drive Your Future 2016. Programul se adreseaza studentilor din anii de studii II-IV de la programele de studii de licenta precum si celor de la programele de studii de masterat si prezinta urmatoarele beneficii:
- prima experienta practica in domeniul ales;
- indrumarea specialistilor Grupului Renault Romania pe toata perioada stagiului;
- posibilitatea realizarii lucrarii de licenta;
- ateliere de insertie profesionala-antrenament pentru cautarea si obtinerea unui loc de munca dupa terminarea studiilor;
- stagiu platit.

Catalogul temelor de stagiu este disponibil aici. Detalii in legatura cu procedura de inscriere precum si alte informatii utile sunt disponibile aici.


Prezentarea programelor de studii de masterat
26
05/2016

Prezentarea programelor de studii de masterat din facultatea noastra

In perioada 22-24 iunie, va avea loc, in sala D 018 din campusul "Polizu" al Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor, prezentarea programelor de studii de masterat din facultatea noastra, dupa cum urmeaza:
- Programul "Biocombustibili, Biorafinarii si Tehnologii Conexe" - miercuri, 22 iunie, ora 12:00
- Programul "Produse Farmaceutice si Cosmetice" - miercuri, 22 iunie, ora 12:15
- Programul "Materiale Compozite Avansate cu Destinatii Speciale" - miercuri, 22 iunie, ora 12:30
- Programul "Ingineria Mediului" - miercuri, 22 iunie, ora 12:45
- Programul "Stiinta si Ingineria Materialelor Oxidice Avansate si Nanomateriale" - miercuri, 22 iunie, ora 13:00
- Programul "Expertizarea Produselor Chimice, Alimentelor si Materialelor" - joi, 23 iunie, ora 12:00
- Programul "Stiinta si Ingineria Polimerilor" - joi, 23 iunie, ora 12:15
- Programul "Ingineria Proceselor Chimice" - joi, 23 iunie, ora 12:30
- Programul "Protectia Consumatorului. Controlul Calitatii Produselor" - joi, 23 iunie, ora 12:45
- Programul "Stiintele Vietii si Ecologie" si programul "Stiinte Chimice in Educatia Continua" - joi, 23 iunie, ora 13:00
- Programul "Chimie Alimentara" - vineri, 24 iunie, ora 12:00
- Programul "Controlul Analitic al Calitatii Mediului si Tehnici de Depoluare" - vineri, 24 iunie, ora 12:15
- Programul "Aplicatii ale Chimiei in Expertizele Juridice" - vineri, 24 iunie, ora 12:30
- Programul "Micro si Nanomateriale" - vineri, 24 iunie, ora 12:45


Internship Petrom
13
05/2016

Internship Petrom

Petrom continua programele de cariera pentru tineri, cu primul Internship Mobil/Externship din Romania (Bucuresti - Cluj).

Mai multe amanunte despre acest Internship pot fi accesate aici.

La finalul celor 7 zile de Internship se acorda un certificat de participare.

Inscrierile se pot face pana pe data de 20 mai 2016, trimitand un e-mail la adresa dianan[at]olimpiciipetrom.com


Schimb de experienta
13
05/2016

Schimb de experienta

Facultatea de Inginerie Chimica si Protectia Mediului din Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" din Iasi, invita studentii facultatii noastre la un schimb de experienta (mese rotunde, discutii tematice, expozitii, vizite etc.) in perioada 23-25 mai 2016.

Se asigura cazare, masa si transport.

Studentii interesati trebuie sa se inscrie pe lista (fie prin intermediul organizatiilor studentesti, fie la secretariatul Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor), iar lista sa fie transmisa la Decanatul facultatii pana la data de 18 mai 2016.


Prezentarea programelor de studii de licenta
13
05/2016

Prezentarea programelor de studii de licenta din facultatea noastra

In perioada 17-19 mai va avea loc, in sala D 018 din campusul "Polizu" al Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor, prezentarea programelor de studii de licenta din facultatea noastra, dupa cum urmeaza:
- Programul "Stiinta si Ingineria Materialelor Oxidice si Nanomateriale" - marti, 17 mai, ora 18:00
- Programul "Ingineria si Protectia Mediului in Industria Chimica si Petrochimica" - marti, 17 mai, ora 18:30
- Programul "Chimie Alimentara si Tehnologii Biochimice" - marti, 17 mai, ora 19:00
- Programul "Ingineria si Informatica Proceselor Chimice si Biochimice" - joi, 19 mai, ora 18:00
- Programul "Chimia si Ingineria Substantelor Organice, Petrochimie si Carbochimie" - joi, 19 mai, ora 18:30
- Programul "Stiinta si Ingineria Polimerilor" - joi, 19 mai, ora 19:00


Fii regizorul carierei tale!
24
03/2016

Fii regizorul carierei tale! Creeaza primul sezon la BuzzCamp!

In perioada 28-31 martie va avea loc, la Impact Hub Bucuresti, evenimentul "Fii regizorul carierei tale!". Echipa Inspire Group, cele mai mari companii si cei mai buni speakeri au pregatit o serie de provocari pentru toti tinerii high-potential, pusi pe fapte mari. Mai multe detalii sunt disponibile aici.


Orarii semestrul II
24
03/2016

Orarii semestrul II

Orariile activitatilor didactice pentru programele de studii de licenta si masterat ale Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor, pentru semestrul II, sunt disponibile aici.


Tehnici de Modelare 3D in Ingineria Biomedicala (MOBILE)
23
03/2016

Concurs pentru obtinerea de burse, sub forma de mobilitati, in cadrul proiectului "Tehnici de Modelare 3D in Ingineria Biomedicala (MOBILE)"

In cadrul proiectului "Tehnici de Modelare 3D in Ingineria Biomedicala (MOBILE)" nr. 15-PC-SEE-RO-BUCURES11, se organizeaza concurs pentru obtinerea de burse SEE (3 burse), fondul EEA Grants, sub forma de mobilitati, participare la conferinta 1st meeting of MOBILE project la Reykjavik University & Landspitali University Hospital - Reykjavik, Islanda. Mai multe detalii sunt disponibile aici.


Vodafone Open Doors
09
03/2016

Vodafone Open Doors "Careers in Technology"

Vodafone Romania va organiza, pe data de 17 martie, evenimentul Open Doors "Careers in Technology". Mai multe detalii sunt disponibile aici.


TenarisSilcotub
09
03/2016

Prezentarea producatorului de tevi TenarisSilcotub

Miercuri, 16 martie, la ora 15:00, va avea loc, in sala A040, prezentarea producatorului de tevi TenarisSilcotub. Mai multe detalii sunt disponibile aici.


MOL Group
09
03/2016

Grupul MOL a anuntat lansarea noilor editii ale Freshhh si Growww

Grupul MOL a anuntat lansarea noilor editii ale Freshhh si Growww, programele sale de recrutare si dezvoltare, distinse cu premii internationale, in conformitate cu strategia de a atrage cei mai talentati tineri din regiune pentru sediul central si companiile membre. Growww este un program cu durata de un an, adresat tinerilor absolventi, carora le ofera oportunitatea de a-si incepe cariera intr-o companie de talie internationala si de a fi initiati intr-una dintre cele mai complexe industrii. Tinerii interesati isi pot depune candidaturile pentru pozitii in cadrul Growww aici, prin intermediul LinkedIn, pana la jumatatea lunii aprilie. Echipe formate din cate trei studenti se vor putea inscrie in competitia online Freshhh, desfasurata sub forma unui joc cu elemente specifice acestei industrii. Inscrierile se pot face aici, pana la 29 martie. Mai multe detalii sunt disponibile aici.


BuzzCamp
04
03/2016

S-a dat startul inscrierilor la BUZZCamp editia 15

Editia din aceasta primavara, BuzzCamp Career Series, ii provoaca pe tinerii high potential sa-si construiasca o cariera stralucita in domeniul pe care si l-au ales. Toti cei care se inscriu la BuzzCamp vor fi indrumati de angajatori de renume si cei mai buni speakeri sa-si arate si sa-si fructifice potentialul. Participarea la sesiunile BuzzCamp ramane gratuita, insa locurile sunt limitate. Persoanele interesate se pot inscrie aici. Mai multe detalii sunt disponibile aici.13
11/2015

Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti organizeaza concurs pentru obtinerea de burse SEE pentru anul universitar 2015-2016, pe fondul EEA Grants, sub forma de mobilitati de tip Plasament la Reykjavik University si Landspitali University Hospital, Reykjavik, Islanda. Mai multe detalii sunt disponibile aici.

28
10/2015

GSK Romania lanseaza cea de-a noua editie a programului de traineeship „Porneste la drum cu GSK!”. Mai multe deetalii sunt disponibile aici.

28
10/2015

Au inceput inscrierile la BUZZ!Camp, cel mai longeviv eveniment din Romania dedicat dezvoltarii personale, recrutarii specializate si orientarii in cariera pentru studenti si absolventi. Afisul evenimentului este disponibil aici iar agenda evenimentului este disponibila aici.

13
10/2015

UNILEVER dezvolta o campanie de promovare a companiei in randul studentilor si cauta un Campus Ambassador (care este remunerat cu 150 euro pentru intreaga perioada de 6 luni si va obtine si produse Unilever pe parcursul colaborarii). Mai multe detalii aici.

06
10/2015

In urma evaluarii invatarii anterioare a studentilor din anul I de la Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor, domeniile de specializare Inginerie Chimica, Ingineria Mediului, Ingineria Produselor Alimentare si respectiv Stiinte Ingineresti Aplicate, in cadrul proiectului POSDRU/156/1.2/G/138821 - "Calitate, inovare, comunicare – instrumente eficiente utilizate pentru cresterea accesului si promovabilitatii in invatamantul superior tehnic", a fost stabilita distributia pe grupe a studentilor. De asemenea, a fost stabilit orarul activitatilor de formare.

06
10/2015

Vineri, 2 octombrie 2015, a avut loc sesiunea de evaluare a invatarii anterioare a studentilor din anul I de la Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor, domeniile de specializare Inginerie Chimica, Ingineria Mediului, Ingineria Produselor Alimentare si respectiv Stiinte Ingineresti Aplicate, in cadrul proiectului POSDRU/156/1.2/G/138821 - "Calitate, inovare, comunicare – instrumente eficiente utilizate pentru cresterea accesului si promovabilitatii in invatamantul superior tehnic".

01
10/2015

Orariile activitatilor didactice pentru programele de studii de licenta si masterat ale Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor, pentru semestrul I, sunt disponibile in sectiunea "Studenti/Orarii".

30
09/2015

Lista candidatilor declarati admisi si inmatriculati in sesiunile licenta iulie 2015 si licenta locuri vacante 2015, este disponibila aici.

30
09/2015

Universitatea POLITEHNICA din BucurestiFacultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor in calitate de Beneficiar al proiectului POSDRU/156/1.2/G/138821, informeaza studentii din anul I de la Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor, domeniile de specializare Inginerie Chimica, Ingineria Mediului, Ingineria Produselor Alimentare si respectiv Stiinte Ingineresti Aplicate, cu privire la organizarea sesiunii de evaluare a invatarii anterioare. Actiunea se va derula in cadrul activitatii "A4. Elaborarea / revizuirea si utilizarea instrumentelor dedicate recunoasterii/ validarii invatarii anterioare in cadrul institutiilor de invatamant superior din cadrul proiectului", si va avea loc vineri 02 octombrie 2015, la ora 14:00, in Campus "POLIZU", salile A040, L022 si L121 (conform listelor de repartizare afisate la avizierul facultatii). Mai multe detalii aici.

28
09/2015

Rezultatele privind selectia studentilor in vederea acordarii subventiilor in cadrul proiectului "Cunoaste-ti viitorul angajator prin practica activa! - PRACTICACTIV Contract POSDRU/161/2.1/G/133766" sunt afisate la avizierul din corpul F, etajul 1. Mai multe detalii sunt disponibile aici.

17
09/2015

Metodologia de cazare a studentilor, pentru anul universitar 2015-2016, este disponibila aici.

07
09/2015

GSK Romania, una dintre cele mai importante companii farmaceutice, lanseaza cea de-a noua editie a programului national de traineeship "Porneste la drum cu GSK!". Acesta ofera absolventilor de studii universitare si master posibilitatea de a-si dezvolta abilitatile si competentele profesionale. Mai multe detalii aici.

01
09/2015

Studentii din anul I, ciclul licenta (domeniile Inginerie Chimica, Ingineria Mediului, Ingineria Produselor Alimentare si Stiinte Ingineresti Aplicate) ai Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor din Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti sunt invitati sa participe la o sesiune de informare care va fi organizata in cadrul proiectului POSDRU 138821 “Calitate, inovare, comunicare - instrumente eficiente utilizate pentru cresterea accesului si promovabilitatii in invatamantul superior tehnic”. Evenimentul va avea loc joi, 1 octombrie 2015, in campusul “Polizu”, amfiteatrul “C.D. Nenitescu” (A040), ora 14:00. Mai multe detalii aici.

11
06/2015

Caroli Foods Group primeste in practica studenti de la specializarea Controlul si Expertiza Produselor Alimentare, la fabrica din Pitesti. Sunt preferati studentii de la programele de studii de masterat in an terminal si cu domiciliul in Pitesti. Mai multe detalii gasesti aici.

26
05/2015

S.C. Aectra Romania S.R.L. primeste 2 studenti intr-un stagiu de pregatire pe perioada vacantei de vara. Mai multe detalii gasesti aici.

17
05/2015

Cursul de Dezvoltare Personala din cadrul proiectul POSDRU/156/1.2/G/138821 - "Calitate, inovare, comunicare – instrumente eficiente utilizate pentru cresterea accesului si promovabilitatii in invatamantul superior tehnic" va incepe pe data de 21 mai. Orarul activitatilor de formare este disponibil aici iar distributia studentilor pe grupe este disponibila aici.

22
04/2015

Grupul MOL a lansat PIMS Academy 2015, oferind absolventilor romani sansa de a deveni experti in optimizarea proceselor din industria petroliera. Mai multe detalii aici.

21
04/2015

Guvernul Romaniei a lansat primul program de Internship platit din istoria Executivului, internship.gov.ro, adresat studentilor si tinerilor absolventi cu varsta de pana la 25 de ani. In cele doua editii precedente, peste 180 tineri au avut oportunitatea de a se alatura pentru doua luni Executivului, lucrand atat la sediul central al Guvernului, cat si in toate ministerele. In 2015, alti 300 de studenti si tineri absolventi au oportunitatea sa faca parte din administratia centrala, in 77 de institutii centrale (inclusiv la Palatul Victoria si in toate ministerele) timp de doua luni, sa-si valideze reusitele academice, sa capete experienta practica si chiar sa contribuie la eficientizarea aparatului administrativ prin aportul lor de idei, initiative si cunostinte actualizate. Ca o noutate fata de anii anteriori, tinerii admisi vor beneficia de o bursa lunara (450 RON) menita sa contribuie la costurile de acomodare. Inscrierile se fac online prin intermediul paginii oficiale internship.gov.ro. Termenul-limita pentru transmiterea candidaturii este 31 mai 2015.

31
03/2015

Compania Schaeffler Romania din Brasov organizeaza stagii de practica pentru studenti si masteranzi, in perioada iulie-septembrie 2015. Aceste stagii se desfasoara pe perioade de minim 1 luna, de luni pana vineri, in intervalul orar 8:30-17:00. Studentilor le este asigurat transportul la fabrica, masa la cantina fabricii si, pentru studentii care nu sunt din Brasov, se asigura cazare gratuita in caminele studentesti, pe toata perioada stagiului de practica. Dupa prima luna, practica poate fi prelungita prin angajare pe perioada determinata. Termenul maxim de depunere a aplicatiilor este 15 mai 2015. Detalii referitoare la locurile disponibile, precum si modalitatea de inscriere, sunt disponibile in oferta de practica.

6
03/2015

Pentru studentii, masteranzii si doctoranzii interesati de mobilitati Erasmus se organizeaza un eveniment de promovare a programului, "ERASMUS Open Doors Day", in data de 12.03.2015, ora 12, in sala AN010. Mai multe detalii gasesti aici.

27
02/2015

Rezultate etapei I preliminare a concursului de eseuri "PROMOTOR SI INDRUMATOR AL EDUCATIEI UNIVERSITARE" sunt disponibile aici. Toti studentii care au intrunit minim 50 de puncte vor pregati o prezentare Office PowerPoint de maxim 5 slide-uri ce va contine un plan de organizare si desfasurare a Zilelor Portilor Deschise. Prezentarile se vor sustine in mai multe sesiuni, care vor fi anuntate ulterior. Punctajul obtinut in etapa a II-a (sesiunea de prezentari) se va insuma cu punctajul din etapa I.

23
02/2015

Proiectul POSDRU/156/1.2/G/135764 - "Imbunatatirea si implemetarea de programe universitare de master in domeniul Chimiei Aplicate si Stiintei Materialelor – ChimMaster" organizeaza concursul pentru acordarea de burse pentru semestrul II al anului universitar 2014 – 2015, studentilor masteranzi din cadrul programelor de studii desfasurate in cadrul proiectului. Mai multe detalii gasesti aici.

10
02/2015

In perioada 22-26 aprilie 2015 va avea loc la Cluj-Napoca cea de-a XII-a editie a Conferintei Internationale Studenti pentru Studenti: "Yes, we chem!". Conferinta este conceputa pentru studenti de la programele de studii de licenta si master in domeniile chimiei si ingineriei chimice si este organizata de Organizatia Studentilor Chimisti cu ajutorul Facultatii de Chimie si Inginerie Chimica din cadrul Universitatii Babes-Bolyai si a Societatii de Chimie din Romania, filiala Cluj-Napoca. Mai multe detalii gasiti pe website-ul evenimentului.

28
01/2015

Pirelli Tyres Romania anunta inceperea selectiilor pentru urmatoarele stagii de practica: Talent in action (pe o perioada de 6 luni); Summer Camp (pe o perioada de 3 luni – vacanta de vara). Mai multe detalii gasiti aici.

21
01/2015

Pe data de 16 ianuarie 2015 a avut loc sesiunea de evaluare a studentilor din anul I inscrisi la modulele de formare organizate in cadrul proiectului POSDRU/156/1.2/G/138821 - "Calitate, inovare, comunicare – instrumente eficiente utilizate pentru cresterea accesului si promovabilitatii in invatamantul superior tehnic". Sunt disponibile tabelele nominale cu rezultatele obtinute la disciplinele Chimie, Fizica si Matematica, precum si tabelul nominal cu studentii declarati eligibili pentru acordarea de stimulente financiare pe intreaga perioada de derulare a modulelor de formare. Mai multe detalii gasiti aici.

16
01/2015

Programarea examenelor din sesiunea ianuarie-februarie 2015, atat pentru programele de studii de licenta cat si pentru programele de studii de masterat, sunt disponibile aici.

05
12/2014

Pentru stagiile de practica din semestrul al II-lea in cadrul proiectului "Cunoaste-ti viitorul angajator prin practica activa! - PRACTICACTIV", selectia studentilor si a partenerilor de practica va avea loc in luna ianuarie. Mai multe detalii gasesti aici.

30
11/2014

Studentii Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor care au indeplinit punctajul de minim 20 de puncte sunt eligibili pentru a fi selectionati in grupul tinta al proiectului POSDRU/155/1.2/S/139950 "Imbunatatirea calitatii sistemului national de invatamant superior in conformitate cu schimbarile societatii bazate pe cunoastere si cu dinamica pietei muncii".

Pentru inscrierea in cadrul concursului si in procesul de selectie candidatii vor depune un dosar care va contine urmatoarele documente:
- Cererea de inscriere (Anexa 2);
- Copie dupa cartea de identitate;
- Un CV Europass in care se va pune accent pe descrierea activitatilor relevante efectuate de candidat in folosul comunitatii academice;
- Documente suport CV (diplome, adeverinte, recomandari, certificate, contracte/conventii de voluntariat, etc.);
- Declaratie de consimtamant prin care candidatul, in situatia in care in urma concursului este selectat, se va implica activ in organizarea si implementarea activitatii "Zilele portilor deschise" in care va detine rolul de indrumator si promotor al sistemului de invatamant superior (Anexa 3);
- Un eseu cu tematica "Promotor si indrumator al educatiei universitare" (Anexa 8).

Dosarul astfel completat se depune la prof. dr. ing. Catinca SECUIANU.

Dosarele care nu intrunesc conformitatea administrativa sunt respinse de drept, fara drept de contestatie.

21
10/2014

Studentii Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor se pot inscrie pana la data de 30 octombrie in SMARTUp Challenge, un program learning by doing, care dezvolta abilitatile de a-si crea locul de munca prin abilitati si resurse proprii.

SmartUp Challenge ofera tinerilor (18-26 ani) din Bulgaria, Ungaria, Romania si Slovacia:
• abilitatile necesare pentru a-si putea crea locurile de munca dorite in domeniul de studiu sau domenii conexe
• mentorat, training si suport pentru realizarea unui proiect antreprenorial
• sansa de a participa la scoala de vara SMARTUp Challenge 2015, care va reuni cei mai buni participanti din 4 tari

Mai multe informatii despre proiect sunt disponibile aici.

Poti participa ca reprezentant al Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor, inscriindu-te pana la data de 30 noiembrie prin contactarea cadrelor didactice coordonatoare:
Prof. dr. ing. Catinca SECUIANU

SmartUp Challenge este implementat de Junior Achievement Romania si Citi Foundation in perioada octombrie 2014 - noiembrie 2015.

20
10/2014

Procedura de selectie a studentilor care vor participa activ la evenimentele de tip "Zilele Carierei" este disponibila aici.

10
10/2014

Departamentul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism, in colaborare cu Guvernul Romaniei, a lansat programul "Locuri de munca subventionate pentru tineri" in regiunile Bucuresti, Ilfov si Centru-Targu Mures. Mai multe detalii gasiti aici.

05
10/2014

Inscrierea candidatilor si depunerea dosarelor de concurs, pentru acordarea de burse masteranzilor din cadrul proiectului POSDRU/156/1.2/G/135764 "IMBUNATATIREA SI IMPLEMENTAREA DE PROGRAME UNIVERSITARE DE MASTER IN DOMENIUL CHIMIEI APLICATE SI STIINTEI MATERIALELOR - ChimMaster" se face pentru toate programele de master pana pe data de 13 octombrie 2014, ora 17:00, la persoanele de contact din cadrul fiecarui departament formator.

26
09/2014

Metodologia de organizare si desfasurare a concursului de acordare de burse masteranzilor din cadrul programelor de studii derulate prin proiectul "Imbunatatirea si implementarea de programe universitare de master in domeniul Chimiei Aplicate si Stiintei Materialelor – ChimMaster", este disponibila aici.

17
09/2014

Metodologia de cazare a studentilor, pentru anul universitar 2014-2015, este disponibila aici.

31
08/2014

Rafinaria PETROBRAZI initiaza un program de internship adresat proaspetilor absolventi si masteranzilor. Mai multe detalii gasiti aici.

06
06/2014

Studentii anului I din anul universitar 2014-2015 sunt invitati sa participe la cursuri de formare gratuite de matematica, fizica, chimie si dezvoltare personala in cadrul proiectului POSDRU "Calitate, inovare, comunicare – instrumente eficiente utilizate pentru cresterea accesului si promovabilitatii in invatamantul superior tehnic".

15
04/2014

Asociatia ECOTECA ofera studentilor / masteranzilor din domeniul protectiei mediului posibilitatea de a efectua un stagiu de practica de 3 saptamani in echipa unui proiect de management al deseurilor. Acest stagiu ofera: sansa de a acumula cunostinte practice direct de la experti in domeniu; program flexibil (cu posibilitate de colaborare la distanta, online); adeverinta de practica si scrisoare de recomandare; posibilitatea de a deveni membru permanent in cadrul organizatiei. Informatii suplimentare la adriana.gheorghe03@gmail.com.