+4 021 402 3927; +4021 402 3935

English

Stiri


20
10/2021
Proiectul ROSE

Proiectul ROSE

Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor – Universitatea POLITEHNICA din București invită studenții înmatriculați în anul întâi de studii universitare de licență, reprezentanți ai mediului socio-economic național, cadre didactice din UPB, reprezentanți ai asociațiilor studențești, factori decidenți din sistemul educațional, reprezentanți ai ONGurilor, persoane cu experiență în activitățile derulate prin proiect, studenți și cadre didactice ale altor universități la conferința ce va avea loc în data 21 octombrie 2021, ora 15:00 în platforma Microsoft Teams.

Scopul evenimentului este acela de a crește gradul de conștientizare cu privire la problemele cu care se confruntă studenții aflați în situații de risc, de a analiza cauzele acestora și de a identifica și de a le propune soluții viabile (activități remediale) în vederea ameliorării situației studenților și integrării acestora în comunitatea academică. În cadrul evenimentului vor fi prezentate tipulrile de activităţi remediale propuse, modul de desfăşurare al acestora şi se va încerca clarificarea oricăror nelămuriri ale studenţilor privind aceste activităţi.
08
09/2021
Inscriere doctorat/postdoctorat

Inscriere doctorat/postdoctorat

Depunerea dosarelor de concurs pentru inscrierea la doctorat in sesiunea Septembrie 2021 se face prin platforma admitere.pub.ro (butonul Admitere Doctorat 2021 I+II) iar pentru inscrierea la postdoctorat prin accesarea butonului Admitere Postdoctorat 2021 din aceeasi platforma.
28
08/2021
Programe postdoctorale

Programe postdoctorale

Scoala Doctorala Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor din Universitatea Politehnica din București (SD - CASM) organizează concurs de admitere pentru programele postdoctorale de cercetare avansată în domeniile de doctorat organizate în cadrul școlilor doctorale din componența IOSUD, precum și cu caracter interdisciplinar. Detalii referitoare la numarul de locuri, calendar, dosar de inscriere si admitere se gasesc in metodologia referitoare la organizarea si desfasurarea admiterii la programele de studii postdoctorale. Dosarele se vor depune la secretariatul Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor, la Dna Secretar Sef Carmen Stancescu.

LINK-URI UTILE
metodologie
16
06/2021
PolySafeFood

PolySafeFood

Studenți ai Facultății de Chimie Aplicată și Știința Materialelor au participat și au câștigat premii la concursul "TINERII ȘI SIGURANȚA ALIMENTELOR – PolySafeFood", organizat de Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului din cadrul Universității Politehnica Timișoara, în perioada 7-9 iunie 2021.

LINK-URI UTILE
pagina web a concursului
detalii suplimentare
01
06/2021
RICCCE 22

RICCCE 22

Din cauza restrictiilor impuse de pandemia COVID-19, editia din anul 2021 a conferintei RICCCE se va amana pentru septembrie 2022.
27
05/2021
Webinar C.A.S.M.

Webinar C.A.S.M.

Miercuri, 2 iunie 2021, la ora 10:00, va avea loc, online pe platformele ZOOM si Facebook, webinarul "Cercetam, Analizam, Stim, Materializam", in care sunteti invitati sa descoperiti Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor din Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti.
26
05/2021
Simularea examenului de admitere la UPB

Simularea examenului de admitere la UPB

Sambata, 5 iunie 2021, intre orele 10:00 - 13:00, va avea loc simularea examenului de admitere la Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti. Inscrierile se fac pana in data de 2 iunie 2021.

LINK-URI UTILE
Pagina de Facebook a evenimentului
25
05/2021
Teste de CHIMIE

Teste de CHIMIE

A aparut culegerea de teste de chimie pentru admitere. Aceasta se poate achizitiona online de pe website-ul dedicat al Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti.

LINK-URI UTILE
Pagina culegerii in website-ul magazinului online
18
03/2021
Premiile Sesiunii de Comunicări Științifice Studențești 2021

Premiile Sesiunii de Comunicări Științifice Studențești 2021

Lista premiilor la Sesiunea de Comunicări Științifice Studențești – SCSS - FCASM 2021 este disponibilă aici.
18
04/2021
POLIFEST 2021

POLIFEST 2021

In perioada 19-23 aprilie 2021 Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti organizeaza targul educational online pentru viitorii studenti POLIFEST 2021. Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor participa la acest eveniment prin prezentarari ale facultatii si ale companiilor partenere, precum si prin sesiuni Q&A.

Participarea la eveniment se poate face prin intermediul platfornei ZOOM.

LINK-URI UTILE
Website-ul evenimentului
Programul participarii Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor la eveniment
Adresa de accesare a evenimentului in platforma ZOOM (meeting ID: 859 2077 4996, passcode: 818345)
18
03/2021
Sesiunea de Comunicări Științifice Studențești 2021

Sesiunea de Comunicări Științifice Studențești 2021

Facultatea de Chimie Aplicata si Știința Materialelor organizează, în data de 14 mai 2021, Sesiunea de Comunicări Științifice Studențești – SCSS - FCASM 2021 - online.

Manifestarea științifică oferă oportunitatea studenților de a-și prezenta propriile idei științifice si rezultatele activității de cercetare și de a stabili contacte științifice și posibilitatea participării în echipe mixte la diverse proiecte de cercetare.

Înscrierea lucrărilor la una din secțiunile organizate* în cadrul FCASM se face cu acordul cadrului didactic coordonator. Data limită pentru înscrierea lucrărilor este 23 aprilie 2021.

Programul evenimentului este disponibil aici.

*O secțiune se poate organiza daca are minimum 15 lucrări înscrise.
01
01/2021
Premiile Ad Astra pentru excelență în cercetare

Premiile Ad Astra pentru excelență în cercetare

Pe data de 29 decembrie 2020 Asociația Ad Astra a organizat ediția a patra a Premiilor Ad Astra pentru excelență în cercetare. Evenimentul a fost organizat online în parteneriat cu Radio România Cultural.

Conf. dr. ing. Edina RUSEN din Facultatea Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor, Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti a primit Premiul de Excelență în Cercetare pentru cercetatori cu o experiență mai mare de 7 ani și afiliere in România, în domeniul Științe Inginerești.

21
12/2020
Burse de studii sau cercetare în străinătate

Burse de studii sau cercetare în străinătate

Ministerul Educaţiei și Cercetării, prin Agenţia de Credite şi Burse de Studii (www.roburse.ro), anunţă lansarea concursurilor naţionale pentru acordarea burselor de studii sau cercetare în străinătate, oferite de alte state în baza documentelor de colaborare bilaterală sau în mod unilateral, pentru anul universitar 2021/2022.

Bursele sunt oferite elevilor, studenților, cadrelor didactice și cercetătorilor pentru a urma:
- studii universitare de licenţă / de masterat / de doctorat;
- stagii de cercetare / specializare (cu durata de 3 – 10 luni);
- cursuri de vară.

Persoanele care doresc să obţină o bursă de studii în străinătate oferită de Ministerul Educaţiei și Cercetării, prin Agenția de Credite și Burse de Studii, trebuie să participe la concursurile naţionale pentru acordarea burselor de studii în străinătate.

Informații privind ofertele pentru anul universitar 2021/2022 (condiții de eligibilitate, termene limită de transmitere a dosarelor, numărul și tipul burselor oferite etc.) se găsesc în Comunicatele de presă afișate pe site-ul www.roburse.ro, la secțiunea Burse / Acord bilateral.

Date de contact:
Site: www.roburse.ro
Adresa: Str. Caransebeş nr. 1, etaj 7, sector 1, Bucureşti (sediul A.C.B.S.)
Telefon: 021/310.19.05
Fax: 021/310.22.17
E-mail: burse@roburse.ro
10
12/2020
Proiectul ROSE

Proiectul ROSE

Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor – Universitatea POLITEHNICA din București invită studenții înmatriculați în anul întâi de studii universitare de licență, cadre didactice din UPB, reprezentanți ai asociațiilor studențești, factori decidenți din sistemul educațional, reprezentanți ai ONG-urilor, persoane cu experiență în activitățile derulate prin proiect, studenți și cadre didactice ale altor universități la conferința ce va avea loc în data 11 decembrie 2020, ora 20:00 în platforma Microsoft Teams.

Scopul evenimentului este acela de a crește gradul de conștientizare cu privire la problemele cu care se confruntă studenții aflați în situații de risc, de a analiza cauza acestora și de a identifica și de a le propune soluții viabile (activități remediale) în vederea ameliorării situației studenților și integrării acestora în comunitatea academică.
29
11/2020
Chimie de Craciun

Chimie de Craciun

Sectia de Chimie Alimentara a SChR are placerea de a va invita la o noua editie a traditionalului eveniment Chimie de Craciun. Anul acesta evenimentul se va desfasura in colaborare cu Sectia de Chimie Alimentara din Societatea de Chimie Norvegiana.

Evenimentul se desfasoara in colaborare cu Institutul de Bioresurese Agroalimentare - IBA Bucuresti si respectiv Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor din Universitatea Politehnica din Bucuresti.

Programul evenimentului este disponibil aici.

Cei interesati sa participe la eveniment, in data de 3 Decembrie 2020, incepand cu ora 15:00, sunt rugati sa se inregistreze aici.
27
10/2020
Proiectul ROSE

Proiectul ROSE

Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor din Universitatea POLITEHNICA din București invită studenții înmatriculați în anul întâi de studii universitare de licență, reprezentanți ai mediului socio-economic național, cadre didactice din UPB, reprezentanți ai asociațiilor studențești, factori decidenți din sistemul educațional, reprezentanți ai ONG-urilor, persoane cu experiență în activitățile derulate prin proiect, studenți și cadre didactice ale altor universități la conferința ce va avea loc în data 28 octombrie 2020, ora 18:00 în platforma Microsoft Teams.

Scopul evenimentului este acela de a crește gradul de conștientizare cu privire la problemele cu care se confruntă studenții aflați în situații de risc, de a analiza cauza acestora și de a identifica și de a le propune soluții viabile (activități remediale) în vederea ameliorării situației studenților și integrării acestora în comunitatea academică.
26
10/2020
Concursul National de Chimie C. D. Nenitescu

Concursul National de Chimie C. D. Nenitescu

Concursul National de Chimie "C. D. Nenitescu" editia 2020 va avea loc in ziua de sambata 28 noiembrie, ora 10:00, in sistem online. Amanunte referitoare la modul de desfasurare vor fi disponibile in scurt timp.
19
10/2020
ESA_Lab@UPB

ESA_Lab@UPB

Universitatea POLITEHNICA din București (UPB), în parteneriat cu Agenția Spațială Europenă (ESA), invită studenții universității să ia parte la evenimentul de lansare a ESA_Lab@UPB.

Evenimentul se va desfășura online pe platforma Microsoft Teams - canalul ESA_Lab@UPB, parola qb2zjwn, în data de 27 octombrie 2020, începând cu ora 15:00.

Conceptul ESA_Lab@ a fost lansat de Agenția Spațială Europeană pentru a inspira viitorii ingineri să participe la activitățile de explorare a spațiului și a aplicațiilor transversale rezultate din acestea, cum ar fi: telecomunicatii, 5G, monitorizarea schimbărilor climatice, observarea Pământului, navigație prin sateliti, securitate (cibernetică), inteligență artificială, dezvoltare sustenabilă, eHealth, Internet of Things, economie spațială și multe altele, în beneficiul ambelor organizatii si societății civile. De asemenea, vor fi adresate tematici precum aplicații spațiale pentru a atinge obiectivele Dezvoltării Sustenabile ale Organizației Natiunilor Unite.

În cadrul ESA_Lab@UPB se vor desfășura conferinte, vizite, sesiuni de instruire și formare în tematici inovatoare, conduse de cadre didactice din UPB și experți ESA, cu scopul de a încuraja viitorii ingineri ai UPB să se implice în acest nou hub economic, dar și să contribuie la formarea de noi competențe, prin transferul de cunoștințe acumulate prin studierea disciplinelor de bază.

Mai multe detalii referitoare la agenda evenimentului și la ESA_Lab@UPB se regăsesc aici.
17
10/2020
Proiectul ROSE

Proiectul ROSE

În anul universitar 2020-2021 va continua implementarea proiectului ROSE pentru studenții înscriși în anul I de studii, la Facultatea de Chimie Aplicată și Știința Materialelor, din Universitatea Politehnica din București.

În cadrul proiectului se organizează:
1. Programe remediale, seminarii – pentru consolidarea cunoştinţelor la disciplinele prevăzute în planul de învățământ și ateliere de lucru. Studenții participanți își pot astfel îmbunătăți performanțele școlare, capacitatea de integrare a noilor tehnologii în procesul de învățare, cunoștințele de chimie, matematică, fizică, și grafică computerizată și se vor familiariza cu noțiunile tehnice specifice domeniului chimiei aplicate și științei materialelor și cu direcțiile de dezvoltare și oportunitățile pe care le oferă profesia de inginer în acest domeniu.
2. Sesiuni de coaching și dezvoltare personală susținute de specialiști în domeniu, urmărind îmbunătățirea modului de a purta o conversație, de a-și îmbunătăți abilitățile de persuasiune și de transmitere a mesajelor, de a se exprima în public – limbaj verbal și non-verbal, de a lucra într-o echipă și de a conștientiza necesitatea absolvirii unei facultăți, precum și pașii de urmat pentru atingerea obiectivelor propuse și maximizarea potențialului educațional și profesional.
3. Sesiuni de consiliere profesională și orientare în carieră în vederea identificării și conștientizării resurselor personale necesare pentru realizarea unui plan individual de dezvoltare specific obiectivelor profesionale propuse.
4. Organizarea și desfășurarea unor vizite de studiu la agenți economici din domeniul chimiei aplicate, în care studenților le vor fi prezentate de către personalul societăților la care sunt efectuate vizitele, procesul tehnologic și posibilitățile de angajare, programele educaționale suportate de angajatori etc.

Detalii despre proiect vor fi transmise prin email studentilor din anul I (grup tinta) și respectiv vor fi prezentate în cadrul unor conferințe on-line care vor fi organizare în lunile octombrie-noiembrie 2020.
18
09/2020
Website UPB International

Website UPB InternationalUniversitatea POLITEHNICA din Bucuresti a lansat un nou website dedicat domeniului international. Website-ul UPB International cuprinde informatii relevante despre programele de mobilitati internationale pentru studenti si staff-ul academic, programele de burse, parteneriatele strategice cu institutii de invatamant superior si organizatii internationale, programele de studii universitatare in limbi straine si multe alte informatii de interes pentru comunitatea academica a universitatii si nu numai.

De asemenea, Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti a lansat si platforma de dubla diploma a universitatii.
15
08/2020
Omul Anului în Forțele Navale

Omul Anului în Forțele NavaleÎn data de 14 august 2020, în cadrul celei de-a X-a ediții a concursului „Omul Anului în Forțele Navale”, organizat de Forțele Navale Române, domnul comandor conf. univ. dr. ing. Alecu Toma, rectorul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, a înmânat diplomele și trofeele de la secțiunea „Alături de Forțele Navale” partenerilor Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, printre care și Facultății de Chimie Aplicată și Știința Materialelor din Universitatea Politehnica din București, reprezentate de către doamna decan prof. univ. dr. ing. Cristina Orbeci și doamna prof. univ. dr. ing. Ileana Rău.
14
07/2020
CDWaste-ManageVET

CDWaste-ManageVETDeșeurile din construcții și demolări (DCD) reprezintă cea mai mare cantitate de deșeuri generate în UE (aproximativ 36,4% din totalul deșeurilor generate UE în 2016). În acest context, CDWaste-ManageVET, proiect cofinanțat prin Programul Erasmus+ al UE, își propune să promoveze educația și formarea profesională a personalului din industria construcțiilor pentru a răspunde necesităților de formare a abilităților de gestionare a deșeurilor din construcții și demolări. În cadrul proiectului se va dezvolta un program de e-training modern și inovativ, bazat pe cursuri online (VOOC) special elaborate pentru a răspunde nevoilor concrete ale pieței muncii din acest domeniu.

Parteneriatul CDWaste-ManageVET implică 7 parteneri din 6 țări UE (Franța, Grecia, Italia, Portugalia, România și Spania), reprezentând sectorul public și privat, din domeniile dezvoltării durabile și formării profesionale.

Mai multe detalii sunt disponibile aici.
07
06/2020
Ziua Portilor Deschise

Ziua Portilor DeschiseIn data de 5 iunie 2020, Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor a organizat Ziua Portilor Deschise. Evenimentul s-a desfasurat online si a cuprins urmatoarele prezentari:
- Prezentarea ofertei educationale
- Dezinfectanti
- Medicamente antivirale
- Impactul dezinfectantilor utilizati in timpul pandemiei de COVID-19 asupra mediului
- Produse alimentare - CALITATE SI TRADITIE
- Polimeri si Biopolimeri
- Reactoare chimice
- Materiale clasice si materiale functionalizate cu aplicatii in constructii
- Baterii: trecut, prezent si viitor
30
05/2020
Ziua Portilor Deschise

Ziua Portilor DeschiseFacultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor va invita sa participati la Ziua Portilor Deschise! Evenimentul se va desfasura online, in data de 5 iunie 2020, incepand cu ora 15:00.

Printre subiectele care vor fi abordate se afla si urmatoarele:
1. Prezentarea ofertei educationale
2. Prezentarea unor subiecte din urmatoarele arii curriculare:
- Dezinfectanti
- Produse farmaceutice - antivirale (clorochina, hidroxiclorochina ?)
- Epurarea avansata a efluentilor (solutii pe baza de clor si solutii pe baza de peroxid de hidrogen utilizate pentru dezinfectie)
- Produse alimentare – Calitate si traditie
- Polimeri si biopolimeri
- Reactoare chimice si biochimice
- Materiale clasice si materiale functionalizate cu aplicatii in constructii
- Baterii: trecut, prezent si viitor

Va asteptam cu intrebari si discutii in sesiunea interactiva online.

Pentru participare va rugam sa va inregistrati aici.
30
05/2020
Chimia Arta intre Stiinte

Chimia Arta intre StiinteDiplomele de participare se vor putea descărca din platforma https://www.cas.chimie.upb.ro, după încheierea probelor de concurs, in data de 30.05.2020. Diplomele cu premii se vor transmite prin e-mail laureaților, de pe adresa concurs[at]chimie.upb.ro pe parcursul săptămânii 1-5 iunie 2020.
12
05/2020
Sesiunea de Comunicări Științifice Studențești 2020

Sesiunea de Comunicări Științifice Studențești 2020În data de 8 mai 2020 a avut loc Sesiunea de Comunicări Științifice Studențești – SCSS - FCASM 2020 online. Lista premianților este disponibilă aici.
07
05/2020
Chimia Arta intre Stiinte

Chimia Arta intre StiintePe data de 30/05/2020 va avea loc a II-a editie a concursului pentru elevi "Chimia Arta intre Stiinte". Editia din acest an se va desfasura online. Inscrierile se pot face aici.
07
05/2020
Skills & Education Guarantee Pilot

Skills & Education Guarantee PilotFondul European de Investitii si Comisia Europeana anunta lansarea proiectului pentru dezvoltarea competentelor si a educatiei in Europa "Skills & Education Guarantee Pilot". Mai multe detalii sunt disponibile aici.
06
05/2020
Sesiunea de Comunicări Științifice Studențești 2020

Sesiunea de Comunicări Științifice Studențești 2020Facultatea de Chimie Aplicata si Știința Materialelor organizează, în data de 8 mai 2020, Sesiunea de Comunicări Științifice Studențești – SCSS - FCASM 2020 online.

Studenții au astfel posibilitatea de a prezenta online propriile idei științifice si rezultatele activității lor didactice și de cercetare din timpul anului.

Programul sesiunii este disponibil aici.
05
02/2020

Rezultatele concursurilor pentru ocuparea funcției de decanRezultatele concursurilor pentru ocuparea funcției de decan la facultățile din Unversitatea POLITEHNICA din București, pentru mandatul 2020 – 2024, sunt disponibile aici.
10
01/2020

Emerging Near-Infrared Dyes in Quinoid ChemistryIn data de 9 ianuarie 2020, la Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor, a avut loc conferinta "Emerging Near-Infrared Dyes in Quinoid Chemistry", sustinuta de catre dl. Olivier SIRI, director adjunct la Centrul Interdisciplinar de Nanostiinte din Marsilia (CINaM) si Director de cercetare la Aix-Marseille Université.Emerging Near-Infrared Dyes in Quinoid Chemistry

Emerging Near-Infrared Dyes in Quinoid Chemistry08
01/2020
Calendarul semestrului II

Calendarul semestrului II

Calendarul se mestrului II este disponibil aici.
06
12/2019
Proiectul ROSE

Proiectul ROSE

Echipa Proiectului privind Invatamantul Secundar – ROSE lanseaza o invitatie pentru conferinta ce se va avea loc in data 10 decembrie 2019 ora 16:00 in sala A040. Mai multe informatii sunt disponibile aici.
31
10/2019
DOCTOR HONORIS CAUSA - Horia IOVU

DOCTOR HONORIS CAUSA - Horia IOVU

In data de 31 octombrie 2019, in Aula Universitatii Petrol-Gaze din Ploiesti, a avut loc sedinta festiva de decernare a titlului DOCTOR HONORIS CAUSA domnului Prorector Prof. Dr. Ing. Horia IOVU.DOCTOR HONORIS CAUSA - Horia IOVU30
10/2019
Pentru Femeile din Stiinta

Pentru Femeile din Stiinta

In data de 30 octombrie 2019, L’Oreal Romania si CNR UNESCO, au organizat gala de premiere a castigatoarelor programului de burse private L’Oreal – UNESCO "Pentru Femeile din Stiinta". Domnisoara S.L. Dr. Ing. Alexandra MOCANU a fost una dintre castigatoarele desemnate de juriu.Pentru Femeile din Stiinta

Pentru Femeile din Stiinta19
10/2019
Ziua Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor

Ziua Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor

Pe data de 23 octombrie va avea loc Ziua Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor.

Programul evenimentului este urmatorul:

8:00, Departamentul de Educatie Fizica si Sport – Kinetoterapie, Facultatea de Inginerie Medicala, Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti
- Concursuri sportive

14:00, Hol central etajul 2, Biblioteca Centrala a Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti
- Concursuri de indemanare

14:30, Hol central etajul 2, Biblioteca Centrala a Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti
- Degustare dulciuri, fructe, sucuri, cafea

15:00, Sala 2.1, Biblioteca Centrala a Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti
- Festivitatea de premiere a concursurilor sportive si de indemanare
- Workshopul "Leadership Development"
- Ceremonia de acordare a diplomelor pentru "PROFESORUL ANULUI" si "CERCETATORUL ANULUI"
- Ceremonia de acordare a diplomelor de excelenta pentru cadrele didactice din facultate, care in luna septembrie 2019 au incetat contractul de munca cu Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti
- Workshopul "Absolventi cu cariere de succes"
10
10/2019
CUM SE FACE?

CUM SE FACE?

In perioada 31 octombrie - 2 noiembrie 2019 va avea loc concursul "CUM SE FACE?". Mai multe informatii sunt disponibile aici.
22
08/2019
Programul National de Burse al Republicii Slovace

Programul National de Burse al Republicii Slovace

Reprezentanta Romaniei la Uniunea Europeana a informat cu privire la bursele oferite studentilor, doctoranzilor, cadrelor didactice universitare si cercetatorilor prin Programul National de Burse al Republicii Slovace. Mai multe informatii privind acest program sunt disponibile aici.
10
04/2019
POLIFEST 2019

POLIFEST 2019

Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti organizeaza, in perioada 11 – 13 aprilie 2019, a VIII-a editie a evenimentului POLIFEST. Deschiderea oficiala va avea loc in data de 11 aprilie, ora 10:00, la rectoratul universitatii, in amfiteatrul AN010 ”Radu VOINEA”. Mai multe detalii sunt disponibile aici.
05
04/2019
Concursul national CHIMIA - Arta intre Stiinte

Concursul national "CHIMIA - Arta intre Stiinte"

Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor organizeaza in data de 19 mai 2019, la sediul facultatii din strada Gh. POLIZU, prima editie a concursului national "CHIMIA – Arta intre Stiinte". Concursul se adreseaza tuturor elevilor din clasele IX – XII care vor avea astfel posibilitatea sa isi verifice cunostintele la disciplinele Chimie Anorganica sau Chimie Organica. Pentru elevii laureati, punctajul obtinut la concurs poate inlocui, la cerere, nota de examen la admiterea la Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor, sub rezerva detinerii de catre aplicant a unei diplome de bacalaureat. Detalii despre concurs sunt accesibile in sectiunea dedicata, unde sunt accesibile si formularul de inscriere precum si platforma pentru intrebari/clarificari legate de concurs. Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor ofera, la cerere, elevilor inscrisi, cazare pentru o noapte (18-19 mai). Solicitarea cazarii se face prin intermediul formularului de inscriere.
13
02/2019
IGLUNA - a habitat in ice

IGLUNA - a habitat in ice

In perioada 16-18 ianuarie 2018 a avut loc la CERN Geneva evenimentul IGLUNA Midterm Event, cu participarea a 4 studenti din cadrul Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti, doi studenti de la Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor si doi studenti de la Facultatea de Inginerie Aerospatiala. Evenimentul a avut ca scop prezentarea evolutiei proiectelor ce vor lua parte la evenimentul "IGLUNA - a habitat in ice".
IGLUNA - a habitat in ice

IGLUNA - a habitat in ice
16
01/2019
Prof. Dr. Ing. Rodica STANESCU la Universitatea din Brescia

Prof. Dr. Ing. Rodica STANESCU la Universitatea din Brescia

In perioada 8-10 ianuarie 2019, Doamna Prof. Dr. Ing. Rodica STANESCU a sustinut urmatoarele cursuri la Universitatea din Brescia, Departamentul de Inginerie Civila, Arhitectura, Teritoriu, Mediu ai Matematica, in cadrul programului ERASMUS+:
Community based participatory research in environmental engineering (2 hours)
Management Plans for the Danube River Basin (2 hours)
Flood Risk Management Plans in the Danube River Basin District (2 hours)
Climate change adaptation in Romania (2 hours)
07
11/2018
Zilele internationale ale mobilitatilor

Zilele internationale ale mobilitatilor

In perioada 12-14 noiembrie 2018, Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti va organiza evenimentul "Zilele internationale ale mobilitatilor". In cadrul evenimentului va avea loc un targ educational care va aduce la un loc universitati internationale si studenti care sa descopere, intr-un singur loc, o oferta educationala completa. Evenimentul este la prima editie si este dedicat studentilor si cadrelor didactice din cadrul universitatii. In acest context, au fost lansate invitatii către reprezentantii universitatilor europene cu care Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti a dezvoltat parteneriate in scopul internationalizarii universitatii.

Programul evenimentului este disponibil aici.
19
10/2018
Ziua Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor

Ziua Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor

Pe data de 25 octombrie va avea loc Ziua Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor.

Programul evenimentului este urmatorul:

8:00, Departamentul de Educatie Fizica si Sport – Kinetoterapie, Facultatea de Inginerie Medicala, Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti
- Concursuri sportive

14:00, Hol central etajul 3, Biblioteca Centrala a Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti
- Concursuri de indemanare

14:30, Hol central etajul 3, Biblioteca Centrala a Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti
- Degustare dulciuri, fructe, sucuri, cafea

15:00, Sala 3.1, Biblioteca Centrala a Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti
- Festivitatea de premiere a concursurilor sportive si de indemanare
- Ceremonia de acordare a diplomelor pentru "PROFESORUL ANULUI" si "CERCETATORUL ANULUI"
- Ceremonia de acordare a diplomelor de excelenta pentru cadrele didactice care la data de 24 septembrie 2018 au incetat contractul de munca cu Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti
- Workshopul "Absolventi cu cariere de succes"
08
10/2018
Educatie pentru un mediu curat

Educatie pentru un mediu curat

In perioada 24-25 noiembrie 2018 va avea loc Simpozionul National Anual "Educatie pentru un Mediu Curat” - editia a XIV-a, organizat la Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti de catre Science Shop-ul InterMEDIU Bucuresti, Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor si Casa Corpului Didactic din Municipiul Bucuresti. Mai multe detalii sunt disponibile aici.
05
10/2018
CUM SE FACE?

CUM SE FACE?

Concursul "CUM SE FACE?" este un concurs de prezentari, in care elevii incepand cu clasa a VII-a vin si prezinta un subiect pe care si-l aleg, eventual care sa aiba legatura cu aplicatii ale chimiei in viata cotidiana. De asemenea, pe langa prezentare pot face un experiment sau pot veni cu ceva facut de ei in laborator. Mai multe detalii si regulamentul se gasesc in website-ul concursului. Anul acesta concursul are loc intre 25 si 28 octombrie 2018. Inscrierile se pot face aici, pana la data de 5 octombrie 2018.
05
10/2018
IGLUNA - a habitat in ice

IGLUNA - a habitat in ice

In perioada 12-14 septembrie 2018 a avut loc la ETH Zurich evenimentul de lansare a programului IGLUNA, cu participarea a 4 studenti din Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti, doi studenti de la Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor si 2 studenti de la Facultatea de Inginerie Aerospatiala.

23
09/2018
Deschiderea anului universitar

Deschiderea anului universitar

Deschiderea anului universitar in Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti va avea loc luni, 24 septembrie 2018, la ora 10:00, in Aula Universitatii (langa Biblioteca UPB). Deschiderea anului universitar in Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor va avea loc luni, 24 septembrie 2018, la ora 14:00, in sala D 018 din campusul "Polizu".
23
04/2018
Magna Charta Observatory

Magna Charta Observatory

Magna Charta Observatory (MCO) a fost fondata de Universitatea din Bologna si Asociatia Universitatilor Europene (EUA).

Fundamentul asociatiei este Magna Charta Universitatum, un document semnat de 388 de rectori de la universitati din intreaga lume, la data de 18 septembrie 1988. Acesta prevede doua principii fundamentale necesare a fi promovate la nivelul universitatilor semnatare: libertatea academica si autonomia institutionala. In prezent, Magna Charta Observatory cuprinde 816 universitati din intreaga lume.

Astfel, pentru ca Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti sa devina membru al MCO, universitatea a parcurs un proces de selectie care a constat in vizite ale reprezentantilor asociatiei in cadrul universitatii noastre, discutii si dezbateri avute cu reprezentantii facultatilor, cu profesori, studenti, alumni si cu staff-ul administrativ. De asemenea, Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti a transmis aplicatia MCO in care a detaliat modul in care universitatea contribuie la promovarea celor doua valori fundamentale, libertatea academica si autonomia institutionala.

Ca urmare a acestor demersuri, Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti a fost acceptata ca membru al MCO si a fost invitata sa semneze Magna Carta Universitatum.

In calitate de membru al Magna Charta Observatory, Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti va participa la actiunile si workshopurile organizate anual si dedicate dezbaterilor privind provocarile reprezentate de integritatea academica, explorarea masurilor de promovare a integritatii ca valoare a spatiului universitar, autonomia institutionala si realizarea dezideratului libertatii academice.
21
03/2018
ELSEVIER Virtual Special Issue on Women in Physics 2018

ELSEVIER Virtual Special Issue on Women in Physics 2018

Prof. dr. ing. Ileana Brandusa RAU, de la Departamentul de Chimie Generala, a fost nominalizata in ELSEVIER Virtual Special Issue on Women in Physics 2018. Mai multe detalii sunt disponibile aici.
15
03/2018
Fame Lab

Fame Lab

Si in acest an, Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti organizeaza in colaborare cu British Council, concursul FameLab, in data de 29 martie 2018, ora 11:00. Inscrierile se fac doari online, pe platforma British Council. Ultima zi in care participantii se pot inregistra pentru participarea la selectie este 27 martie 2018.

Scopul este de a atrage in concurs studenti din anii mai mari de la studiile de licenta sau care studiaza la nivel post-universitar, in special doctoranzi si cercetatori sau profesionisti la inceput de cariera. Regulile si formatul competitiei au ramas identice cu cele de la editiile anterioare, cu exceptia faptului ca a fost urcata limita de varsta. Pot participa concurenti care au intre 21 si 40 de ani.
12
03/2018
Programul educational ROBERTO ROCCA

Programul educational ROBERTO ROCCA

In data de 7 martie 2018, Compania TENARIS a organizat la Salina din TURDA ceremonia de acordare a diplomelor pentru studentii bursieri ai programului educational ROBERTO ROCCA. 8 din cele 40 burse acordate studentilor din Romania au revenit Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti si 4 din cele 8 au fost acordate studentilor de la Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor. Cei 4 studenti de la Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor care au obtinut burse sunt: Andreescu Monica ANDREESCU, Iuliana VELICU, Sebastian Alexandru IORGU si Theodor RATA.

Programul educational ROBERTO ROCCA a fost fondat in anul 2005 pentru domeniile inginerie si stiinte aplicate; in program sunt incluse 80 de universitati din 11 state. In Romania programul beneficiaza de finantare din partea companiei Tenaris si este destinat studentilor din domeniul ingineriei. Selectia studentilor a fost realizata de specialistii in resurse umane de la Tenaris. Bursierii de la universitatile de profil din tara, au fost alesi pe baza rezultatelor la invatatura, a potentialului de lider si a unor aptitudini personale, dar si pentru creativitatea si capacitatea de a colabora in echipa.

In urma concursului de selectie a fost stabilita tematica sub care s-a desfasurat festivitatea de anul acesta: “40 pentru Romania” – 40 de studenti bursieri de la Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti, Universitatea Tehnica din Cluj Napoca, Universitatea Tehnica Gh. Asachi din Iasi si Universitatea de Petrol si Gaze din Ploiesti.
12
03/2018
SEEMOUS 2018

SEEMOUS 2018

Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti a obtinut in cadrul celei de-a XII-a editii a Olimpiadei de Matematica a Studentilor din Sud-Estul Europei (SEEMOUS 2018), dedicata studentilor din anii I si II, doua medalii de aur si trei medalii de argint. Studentul Alexandru-Adrian BRATEI din anul II de la Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor a obtinut medalia de argint. La editia anterioara, cea din 2017, acesta obtinuse medalia de aur.
13
11/2017
Concursului National de Chimie C. D. Nenitescu

Concursului National de Chimie C. D. Nenitescu

Programul Concursului National de Chimie "C. D. Nenitescu", editia a XXV-a, este disponibil aici.
30
10/2017
Internship SCIENT

Internship SCIENT

Centrul de Cercetare pentru Analiza Instrumentala - SCIENT incurajeaza doctoranzii in Chimie, facilitand accesul la tehnicile de analiza instrumentala de care dispune. Analizele care sunt necesare pentru sustinerea tezei de doctorat care se vor executa prin tehnicile de analiza instrumentala existente in SCIENT sunt gratuite. Analizele se vor executa de catre doctoranzi dar sub directa indrumare/supraveghere a specialistilor/analistilor din cadrul Centrului de Cercetare pentru Analiza Instrumentala SCIENT. Mai multe detalii sunt disponibile aici.
11
10/2017
Simpozionul National Educatie pentru un Mediu Curat

Simpozionul National "Educatie pentru un Mediu Curat"

In perioada 25-26 noiembrie 2017 va avea loc Simpozionul National Anual "Educatie pentru un Mediu Curat” - editia a XIII-a, organizat la Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti de catre Science Shop-ul InterMEDIU Bucuresti, Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor si Casa Corpului Didactic din Municipiul Bucuresti. Mai multe detalii sunt disponibile aici.
11
10/2017
Burse ROBERTO ROCCA

Burse "ROBERTO ROCCA"

Studentii Monica ANDREESCU, Sebastiam IORGU, Iuliana VELICU si Theodor RATA, de la programele de studii de licenta ale Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor, au castigat burse "ROBERTO ROCCA".

In programul de burse "ROBERTO ROCCA" sunt incluse 80 de universitati din 11 tari (Argentina, Brazilia, Canada, China, Columbia, Italia, Japonia, Mexic, Romania, Uruguai si Venezuela), iar acesta reprezinta o initiativa menita sa ofere sprijin educational pentru studentii si absolventii talentati. In Romania programul beneficiaza de finantare din partea companiei Tenaris Silcotub si este destinat studentilor din domeniul ingineriei. Selectia studentilor a fost realizata de specialistii in resurse umane de la Tenaris Silcotub. Bursierii au fost alesi pe baza rezultatelor la invatatura, a potentialului de lider si a unor aptitudini personale, dar si pentru creativitatea si capacitatea de a colabora in echipa. Acestia vor avea ocazia sa interactioneze cu specialistii Tenaris Silcotub si sa beneficieze de mentoratul acestora prin diverse internship-uri organizate de aceasta companie.
11
10/2017
Bursa Margareta NICOLAU

Bursa "Margareta NICOLAU"

Bursa "Margareta NICOLAU", simbol al recunoasterii celor 40 de ani trecuti de la infiintarea Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Ecologie Industriala - ECOIND, a fost castigata de catre studenta Giovanina-Iuliana LUPU, anul I, programul de studii de masterat "Ingineria Mediului". Anuntul a fost facut in cadrul simpozionului international "Mediul si industria".Bursa Margareta NICOLAU

Bursa Margareta NICOLAU

Bursa Margareta NICOLAU
08
05/2017
Inaugurarea Laboratorului de Lacuri si Vopsele

Inaugurarea Laboratorului de Lacuri si Vopsele

Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor impreuna cu Asociatia Industriei Vopselelor din Romania-AIVR, vor inaugura pe 9 mai 2017, primul laborator dedicat formularilor de lacuri si vopsele, in urma unei investitii realizate cu sprijinul BASF Romania. Cu acest prilej, in sala D 018, in intervalul orar 11:00 - 12:00, va fi organizata o prezentare a acestor parteneri industriali care ofera stagii de practica, locuri de munca si sprijin pentru dezvoltarea infrastructurii facultatii. Sunt invitati toti studentii facultatii, dar indeosebi studentii anului III, interesati de aceste stagii de practica si studentii anului IV interesati de posibile locuri de munca.
04
05/2017
Intalnire tematica cu reprezentanti de la Agentia Nationala Antidrog

Intalnire tematica cu reprezentanti de la Agentia Nationala Antidrog

Marti, 9 mai 2017, la ora 16:00, va avea loc, in sala D018, o intalnire tematica cu reprezentanti de la Agentia Nationala Antidrog, la care vor participa studenti si cadre didactice din facultatea noastra.
21
04/2017
Sesiune informala dedicata carierei profesionale

Sesiune informala dedicata carierei profesionale

Luni, 24 aprilie 2017, ora 16:00, in sala D018, va avea loc prima sesiune informala dedicata carierei profesionale.

In cadrul evenimentului vor fi prezenti absolventi ai Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor, de la toate specializarile de studii licenta, care vor discuta despre parcursul profesional de la absolvirea studiilor pana la zi, coreland cele prezentate cu pregatirea dobandita in anii de studii.

Pentru studenti, acest eveniment reprezinta un bun prilej in care sa cunoasca mai concret ce inseamna profesia de inginer chimist si care este prima treapta in drumul realizarii profesionale, iar pentru cadrele didactice evenimentul poate marca bucuria reintalnirii cu tinerii pe care i-au format pentru o cariera si pentru viata.
28
03/2017
PoliFEST 2017

PoliFEST 2017

In perioada 30 martie - 1 aprilie 2017 va avea loc, in holul Rectoratului si in holul corpului AN din Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti, evenimentul PoliFEST 2017. In zilele de 30 si 31 martie vor fi sustinute de catre firmele participante o serie de workshop-uri si conferinte de prezentare pentru studenti, unde vor fi prezentate oportunitati pentru internship-uri precum si oferta locurilor de munca. Programul general al evenimentului este disponibil aici iar programul prezentarilor companiilor participante este disponibil aici.
24
03/2017
Burse oferite de Serviciul German de Schimb Academic (DAAD)

Burse oferite de Serviciul German de Schimb Academic (DAAD)

Serviciul German de Schimb Academic (DAAD) ofera pentru anul universitar 2017/2018 peste 100 de burse pentru studenti, absolventi, doctoranzi si cercetatori. Bursele sunt pentru scoli de vara, studii de masterat si stagii de cercetare in cadrul universitatilor din Germania. Se poate aplica si pentru programe de masterat si pentru stagii de cercetare in limba engleza. Mai multe detalii sunt disponibile aici.
21
03/2017
Sesiuni de informare CCOC-UPB

Sesiuni de informare CCOC-UPB

In perioada 13 - 17 martie 2017, in Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor, au avut loc sesiuni de informare a studentilor din anul I, sustinute de catre reprezentantii Centrului de Consiliere si Orientare in Cariera din Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti.
03
02/2017
RICCCE 20

RICCCE 20

Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor este co-organizator al The 20th Romanian International Conference on Chemistry and Chemical Engineering (RICCCE 20). Conferinta va avea loc in perioada 6-9 septembrie 2017 la Poiana Brasov.
10
01/2017
Reluarea cursurilor pe data de 11 ianuarie 2017

Reluarea cursurilor pe data de 11 ianuarie 2017

Conducerea Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti a decis reluarea orelor de curs incepand de miercuri, 11 ianuarie 2017, urmand sa disemineze informatiile cu privire la modul de recuperare a cursurilor aferente perioadei suspendate, dupa consultarea comunitatii academice.
07
01/2017
Suspendarea cursurilor in perioada 9 – 10 ianuarie 2017

Suspendarea cursurilor in perioada 9 – 10 ianuarie 2017

Avand in vedere conditiile meteorologice nefavorabile si dificultatile ce pot fi intampinate in deplasarea catre Municipiul Bucuresti, conducerea Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti a decis suspendarea cursurilor in perioada 9 – 10 ianuarie 2017.

Decizia suspendarii cursurilor a fost luata din respect fata de studentii universitati, tinand cont de evolutia starii vremii la nivel national si de principiul asigurarii accesului egal la educatie, in siguranta, a tuturor studentilor, care provin din toate regiunile tarii.

Comunitatea Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti va lua toate masurile corespunzatoare pentru recuperarea ulterioara a cursurilor, cu asigurarea conditiilor proprii desfasurarii acestora.
13
12/2016
Parteneriat FCASM-AIVR-BASF

Parteneriat FCASM-AIVR-BASF

Datorita unui parteneriat existent intre Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor, Asociatia Industriei Vopselelor din Romania (AIVR) si BASF Romania, in perioada noiembrie-decembrie 2016, studenti ai facultatii noastre din anii III si IV de la programele de studii de licenta Chimia si Ingineria Substantelor Organice, Petrochimie si Carbochimie, Stiinta si Ingineria Polimerilor si Stiinta si Ingineria Materialelor Oxidice si Nanomateriale au facut vizite de studiu in 3 mari fabrici de vopseluri si materiale de constructii: Policolor, Fabryo si Deutek.

Colaborarea va continua si in anul universitar 2017-2018, cand studenti din anul II vor face vizite de studii, studenti din anul III vor face stagii de practica iar studenti din anul IV, care doresc sa aibe teme de licenta din acest domeniu, vor putea face vizite de documentare la aceste unitati.

In viitor va fi functional si un laborator ce va fi dotat de BASF Romania si va fi exploatat impreuna de Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor, Asociatia Industriei Vopselelor din Romania (AIVR) si BASF Romania.

Persoana de contact: Prof. Dr. Ing. Ioan CALINESCUParteneriat FCASM-AIVR-BASF

Parteneriat FCASM-AIVR-BASF

Parteneriat FCASM-AIVR-BASF

Parteneriat FCASM-AIVR-BASF
19
10/2016
Ziua Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor

Ziua Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor

Pe data de 20 octombrie va avea loc Ziua Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor.

Programul evenimentului este urmatorul:
9:00, Departamentul de Educatie Fizica si Sport al UPB
     - Concursuri sportive si de indemanare
13:00, Sala 3.1. a Bibliotecii Centrale a UPB
   - Ceremonie de acordare a diplomelor de excelenta pentru cadrele didactice care au incetat contractul de munca cu facultatea incepand cu data de 1 octombrie 2016
     - Festivitate de premiere a concursurilor sportive si de indemanare

Cadrele didactice, personalul TESA si studentii Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor sunt invitati sa participe la aceste activitati, in aceasta zi foarte importanta pentru facultatea noastra.
18
10/2016
Selectie pentru mobilitatile ERASMUS+

Selectie pentru mobilitatile ERASMUS+

In perioada 14-31 octombrie 2016 se organizeaza selectia pentru mobilitatile ERASMUS+ (studiu si plasament), pentru anul universitar 2016-2017, semestrul II. Selectia se desfasoara conform regulamentului UPB.

Doritorii sunt rugati sa depuna la secretariatul facultatii, (secretar Liliana ROSU), pana miercuri, 26 octombrie 2016, dosarul complet necesar pentru aceasta selectie.
29
09/2016
Festivitatea de deschidere a anului universitar 2016-2017

Festivitatea de deschidere a anului universitar 2016-2017

Festivitatea de deschidere a anului universitar 2016-2017 va avea loc luni, 3 octombrie, ora 14:00, in sala D 018 din campusul "Polizu".
10
09/2016
>Proiectul MOBILE II – Winter School

Proiectul MOBILE II – Winter School

Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti anunta lansarea proiectului MOBILE II – Winter School, proiect de colaborare inter-institutionala (Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti – Universitatea din Reykjavik), prin programul RO15, finantat prin mecanismul financiar EEA 2009-2014, numarul 50545-IC-1-2007-1-RO-ERASMUS-EUCX-1. MOBILE II – Winter School isi propune sa continue activitatea proiectului precedent, MOBILE – 3D Modeling Techniques for BioMedical Engineering, prin organizarea evenimentului MOBILE II - Winter School ce se va desfasura in perioada 20-26 Noiembrie 2016 in Reykjavik si Hverangerði, intr-un cadru de 34 de participanti, 14 din Romania si 20 din Islanda. Mai multe detalii sunt disponibile aici.

In cadrul acestui proiect se organizeaza concurs pentru obtinerea de burse SEE (10 burse de 7 zile pentru studenti licenta, masteranzi, doctoranzi, perioada 20-26.11.2016), fondul EEA Grants, sub forma de mobilitati, participare la Winter School in Universitatea Reykjavik si Hveragerði, Islanda. Temele de abordate in cadrul mobilitatilor vizeaza TEHNICI DE MODELARE 3D IN INGINERIA BIOMEDICALA: biomateriale, designul si fabricarea scaffoldurilor, inginerie tisulara, metode computationale, culturi celulare, bioreactoare. Mai multe detalii sunt disponibile aici.
25
08/2016
Vizita Domnului Profesor Sigurd SKOGESTAD

Vizita Domnului Profesor Sigurd SKOGESTAD

Luni, 5 septembrie, intre orele 11:00-16:00, va avea loc o vizita a Domnului Profesor Sigurd SKOGESTAD la Departamentul de Inginerie Chimica si Biochimica. Sigurd SKOGESTAD este profesor la Departamentul de Inginerie Chimica al Universitatii de Stiinta si Tehnologie a Norvegiei din Trondheim (NTNU) si o binecunoscuta personalitate in domeniul ingineriei chimice si a controlului proceselor.

Vizita se va derula in principal in sala A139 iar programul acesteia va fi urmatorul:
11:00 -12:00 - o scurta prezentare a Domnului Profesor Sigurd SKOGESTAD si a Departamentului de Inginerie Chimica si Biochimica;
12:00-13:00 - prezentarea prelegerii "Ditilare Kaibel";
13:00-14:30 - pranz la restaurantul Euro Hotels;
14:30-15:30 - vizita in laboratoarele departamentului;
15:30-16:00 concluzii si planuri pentru viitor.
17
08/2016
Pozitii vacante in cadrul proiectului Advanced Separation Systems for Valuable Products from Bio-Resources – ASPiRE

Pozitii vacante in cadrul proiectului "Advanced Separation Systems for Valuable Products from Bio-Resources – ASPiRE"

In cadrul proiectului "Advanced Separation Systems for Valuable Products from Bio-Resources – ASPiRE", finantat de Uniunea Europeana in cadrul "Priority Axis 1 – Research, Technological Development and Innovation (RD&I) to Support Economic Competitiveness and Business Development", ca parte a “The Competitiveness Operational Programme 2014-2020”, sunt disponibile trei pozitii de doctorand si trei pozitii de masterand.

Proiectul va fi implementat in Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti, Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor, Departamentul de Inginerie Chimica si Biochimica.

Mai multe detalii sunt disponibile aici.
29
07/2016
3 pozitii de doctorand pentru proiectul Tehnici neconventionale cu Ultrasunete/Microunde utilizate pentru activarea proceselor chimice si nonchimice

3 pozitii de doctorand pentru proiectul "Tehnici neconventionale cu Ultrasunete/Microunde utilizate pentru activarea proceselor chimice si nonchimice"

In cadrul proiectului cu titlul "Tehnici neconventionale cu Ultrasunete/Microunde utilizate pentru activarea proceselor chimice si nonchimice", finantat prin POC-A1-A1.1.4-E-2015, sunt disponibile 3 pozitii de doctorand. Proiectul va fi implementat in Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti, Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor, Departamentul de Bioresurse si Stiinta Polimerilor.

Candidatii trebuie sa fie atat absolventi de studii licenta in domeniul Inginerie Chimie sau Chimie, cat si sa fi terminat un program de studii de masterat si sa doreasca sa se inscrie intr-un program doctoral in domeniul Inginerie Chimica. Este necesara cunoasterea limbii engleze.

Candidatii sunt rugati sa trimita CV-ul, copie dupa foaia matricola, o scrisoare de intentie si un rezumat al activitatii de cercetare realizata pana in prezent la adresa ioan.calinescu[at]upb.ro sau la adresa ioan_calinescu[at]yahoo.com, pana la data de 11 septembrie 2016.

Selectia candidatilor va avea loc in perioada 12-20 septembrie 2016. Candidatii selectati se vor putea inscrie la concursul de admitere la studii doctorale (pana pe data de 23 septembrie 2016), sub conducerea domnului Prof. Ioan CALINESCU. Mai multe detalii in legatura cu admiterea la studii doctorale in Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor sunt disponibile aici.
11
07/2016
Admitere Masterat

Admitere Masterat
27
06/2016
Festivitati de absolvire

Festivitati de absolvire

Festivitatile de absolvire vor avea loc dupa cum urmeaza:
- Licenta - 9 iulie 2016, ora 10:00, la Sala Palatului. Festivitatea de premiere a sefilor de promotie ai programelor de studii de licenta va avea loc de la ora 15:00 in Amfiteatrul Radu VOINEA al Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti
- Masterat - 4 iulie 2016, ora 18:00, in curtea Rectoratatului Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti
26
06/2016
Admitere Doctorat

Admitere Doctorat

Birourile reunite ale Senatului si Consiliului de Administratie ale Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti au hotarat, in sedinta din 24/06/2016, infiintarea primei sesiuni de admitere la doctorat, in perioada 7-8 iulie 2016. Mai multe informatii sunt disponibile aici.
20
06/2016
2000 de like-uri pe Facebook

2000 de like-uri pe Facebook

Pagina de Facebook a facultatii noastre are 2000 de fani. Multumim tuturor celor care intrat si sunt activi in aceasta comunitate. Urmatorul obiectiv: 3000 de like-uri!
18
06/2016
Decernarea titlului Doctor Honoris Causa Domnului Serge COSNIER

Decernarea titlului Doctor Honoris Causa Domnului Serge COSNIER

Joi, 9 iunie 2016, a avut loc, in Sala Senatului Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti, ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa al Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti, Domnului Serge COSNIER, de la Universite Grenoble Alpes. Titlul a fost acordat in urma propunerii formulate de reprezentantii Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor. Mai multe detalii sunt disponibile aici.
17
06/2016
Decernarea titlului Doctor Honoris Causa Domnului Virgil PERCEC

Decernarea titlului Doctor Honoris Causa Domnului Virgil PERCEC

Luni, 6 iunie 2016, a avut loc, in Sala Senatului Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti, ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa al Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti, Domnului Virgil PERCEC, de la University of Pennsylvania, membru de onoare al Academiei Romane. Titlul a fost acordat in urma propunerii formulate de reprezentantii Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor. Mai multe detalii sunt disponibile aici.
16
06/2016
SICHEM 2016

SICHEM 2016

In perioada 8-9 septembrie 2016, va avea loc, la Biblioteca Centrala a Universitatii Politehnica din Bucuresti, simpozionul SICHEM 2016. Ca la fiecare editie, simpozionul va prilejui schimbul de experienta intre cercetatori din domenii diferite ale chimiei aplicate si ale ingineriei de proces. Prima circulara a evenimentului este disponibila aici.
15
06/2016
Decernarea titlului Doctor Honoris Causa Domnului Robert Howard GRUBBS

Decernarea titlului Doctor Honoris Causa Domnului Robert Howard GRUBBS

Miercuri, 1 iunie 2016, a avut loc, in Sala Senatului Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti, ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa al Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti, domnului Robert Howard GRUBBS, de la California Institute of Technology (Caltech), laureat al premiului Nobel pentru Chimie in anul 2005. Titlul a fost acordat in urma propunerii formulate de reprezentantii Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor. Mai multe detalii sunt disponibile aici.
03
06/2016
Decernarea titlului Doctor Honoris Causa Domnului Virgil PERCEC

Decernarea titlului Doctor Honoris Causa Domnului Virgil PERCEC

Luni, 6 iunie 2016, cu incepere de la ora 12:00, va avea loc, in Sala Senatului Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti, ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa al Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti, Domnului Virgil PERCEC, de la University of Pennsylvania, membru de onoare al Academiei Romane. Titlul va fi acordat in urma propunerii formulate de reprezentantii Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor.
28
05/2016
Deschiderea oficiala a Centrului de Dezvoltare Durabila

Deschiderea oficiala a Centrului de Dezvoltare Durabila

Sambata, 4 iunie, incepand cu ora 10:30, va avea loc, in corpul M din campusul "Polizu" al Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor, evenimentul de final al proiectului "Auto Eco Inovarea - Valorificarea inovatoare a deseurilor auto si conexe" si deschiderea oficiala a Centrului de Dezvoltare Durabila. Agenda evenimentului este disponibila aici.
23
05/2016
Decernarea titlului Doctor Honoris Causa Domnului Profesor Alexandre Corneliu DIMIAN

Decernarea titlului Doctor Honoris Causa Domnului Profesor Alexandre Corneliu DIMIAN

Marti, 17 mai 2016, a avut loc ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa al Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti, Domnului Profesor Alexandre Corneliu DIMIAN. Titlul a fost acordat in urma propunerii formulate de reprezentantii Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor. Mai multe detalii sunt disponibile aici.
22
05/2016
Marea Finala FameLab 2016

Marea Finala FameLab 2016

Vineri, 27 mai 2016, va avea loc, la Impact Hub Bucharest, Marea Finala FameLab 2016, in cadrul Bucharest Technology Week. In acest eveniment sunt implicati si studenti din facultatea noastra.

20
05/2016
Intalnirea aniversara a promotiei 1996 a Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor

Intalnirea aniversara a promotiei 1996 a Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor

Vineri, 27 mai 2016, cu incepere de la ora 10:00, va avea loc, in sala D 018 din campusul "Polizu", intalnirea aniversara a promotiei 1996 a Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor. Masa festiva organizata cu acest prilej va vea loc incepand cu ora 14:00 in aceeasi zi, la restaurantul VANITY din Bucuresti.
19
05/2016
New methodologies and advanced nanomaterials for electrochemical biosensors

WORKSHOP "New methodologies and advanced nanomaterials for electrochemical biosensors"

Vineri, 20 mai 2016, cu incepere de la ora 8:30, va avea loc, in sala D 018 din campusul "Polizu" al Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor, workshop-ul "New methodologies and advanced nanomaterials for electrochemical biosensors". Programul evenimentului precum si alte detalii sunt disponibile aici.
19
05/2016
Decernarea titlului Doctor Honoris Causa Domnului Serge COSNIER

Decernarea titlului Doctor Honoris Causa Domnului Serge COSNIER

Joi, 9 iunie 2016, cu incepere de la ora 12:00, va avea loc, in Sala Senatului Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti, ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa al Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti, Domnului Serge COSNIER, de la Universitatea "Grenoble Alpes", Grenoble, Franta. Titlul va fi acordat in urma propunerii formulate de reprezentantii Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor.
04
05/2016
ELSEVIER sustine cercetatorii romani

ELSEVIER sustine cercetatorii romani

Marti, 10 mai 2016, incepand cu ora 14:00, in Sala Consiliului Profesoral din corpul L, va avea loc sesiunea de training "ELSEVIER sustine cercetatorii romani". In cadrul evenimentului se va discuta despre navigarea pe ScienceDirect ca sursa de informare, despre Scopus, precum si despre importanta utilizarii platformelor de tipul Mendeley, atat pentru managementul propriei biblioteci virtuale cat si pentru generarea automata a bibliografiei.

La eveniment vor participa, din partea Elsevier, Catalin TEOHARIE (Country Manager Central Eastern Europe – South) si Madalina BUTUC (Trainer).

Pentru a putea adapta sesiunea de training la nevoile dumneavoastra, va rugam sa completati acest formular.

Informatii suplimentare pot fi obtinute la adresa de e-mail butuc.madalina[at]gmail.com (persoana de contact: Madalina BUTUC).
25
04/2016
Decernarea titlului Doctor Honoris Causa Domnului Profesor Alexandre Corneliu DIMIAN

Decernarea titlului Doctor Honoris Causa Domnului Profesor Alexandre Corneliu DIMIAN

Marti, 17 mai 2016, la ora 16:00, va avea loc, in Sala Senatului Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti, ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa al Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti, Domnului Profesor Alexandre Corneliu DIMIAN.
19
04/2016
POLIFEST 2016

POLIFEST 2016

Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti organizeaza, in perioada 20-22 aprilie 2016, a V-a editie a POLIFEST – eveniment ce se doreste sa devina o referinta – un "brand" recunoscut al universitatii noastre, la nivel national si international.

Deschiderea evenimentului va avea loc in data de 20 aprilie, ora 10:00, la Rectoratul universitatii, in Amfiteatrul AN 010 - "Radu Voinea".

Printre participantii la editia din acest an se numara si mari companii partenere ale Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor. Programul prezentarilor acestora este disponibil aici.
10
04/2016
Training la Reykjavik University & Landspitali University Hospital, Reykjavik, Islanda

Training la Reykjavik University & Landspitali University Hospital, Reykjavik, Islanda

In cadrul proiectului burse SEE cu nr. de contract 11/22.06 se organizeaza concurs pentru obtinerea de burse SEE (3 burse), fondul EEA Grants, sub forma de mobilitati STT, participare la training la Reykjavik University & Landspitali University Hospital, Reykjavik, Islanda. Mai multe detalii sunt disponibile aici.
01
04/2016
International Conference of 3D Modelling Techniques for BioMedical Engineering (MOBILE)

International Conference of 3D Modelling Techniques for BioMedical Engineering (MOBILE)

International Conference of 3D Modelling Techniques for BioMedical Engineering (MOBILE) va avea loc la Bucuresti, in perioada 13-14 iunie 2016. Evenimentul este dedicat tuturor domeniilor ingineriei biomedicale.

Conferinta este organizata de Grupul de Materiale Polimerice Avansate din Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti, sub patronajul EEA Financial Mechanism, SEE Inter-institutional cooperation in the Higher Education area nr.15-SEE-PC-RO BUCURES 11.

Trimiterea rezumatelor lucrarilor se poate face pana la data de 15 mai, iar notificarile in legatura cu acceptarea acestora se va face pana pe data de 25 mai.

Informatii suplimentare pot fi solicitate la adresa de e-mail mariana.ionita[at]polimi.it.
30
03/2016
Prezentare King Abdullah University of Science & Technology

Prezentare "King Abdullah University of Science & Technology"

Pe data de 5 aprilie va avea loc, la ora 14:00, in sala D018, o prezentare a "King Abdullah University of Science & Technology (KAUST)", in vederea identificarii oportunitatilor de colaborare stiintifica cu facultatea noastra. Prezentarea va fi facuta de catre domnul Xavier MICHEL si se va referi inclusiv la programele KAUST si in special la "KAUST Visiting Student Research Internship Program".

"KAUST Visiting Student Research Internship Program" reprezinta un program atractiv, care ofera studentilor oportunitatea unei experiente internationale, precum si aceea de face cercetare stiintifica in cele mai moderne conditii, in laboratoarele KAUST. Acest program se adreseaza studentilor din ultimul an din programele de studii de licenta, precum si studentilor din programele de studii de masterat. Stagiile de cercetare au durate cuprinse intre 3 si 6 luni. KAUST ofera studentilor bilet de avion dus-intors la Jeddah, taxe de viza, asigurare medicala gratuita, cazare gratuita, acces la activitati recreative si sociale, precum si burse de 800 pana la 1200 $ pe luna.

KAUST este o universitate cu standarde de viata si munca internationala, in care 2/3 din studenti sunt straini, iar mediul de lucru se bazeaza pe comunicarea in limba engleza. Nu exista obligatii specifice pentru personalul feminin.

O lista a programelor de internship ale KAUST este disponibila aici.
27
03/2016
Platforme educationale Moodle

Platforme educationale Moodle

Platformele educationale Moodle ale facultatii sunt disponibile la adresele:
http://chim.curs.pub.ro/2015/ (pentru programele de studii de licenta)
http://chimmaster.upb.ro/2015/ (pentru programele de studii de masterat)Arhiva stiri 2015

Arhiva stiri 2014